Нестабилна кола защо?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
Нестабилна кола защо?
Здравейте колеги. От месец насам забелязвам, че при движение със скорост на 50км. (колкото по-висока е скороста толкова по-силно е усещането) като премина през някоя неравност задницата започва да носи. Това усещане беше слабо но сега се засили и колата изобщо не е стабилна от зад като мина през неравност дори и като карам направо а при завой дори се чудя кога задницата ще ме изпревари.
Знаете ли на какво може да се дължи това?
Знаете ли добър майстор които може да ми помогне, че откакто съм взел колата преди 2г. не съм сменил нищо по нея, дори сам си сменям маслото.
Знаете ли на какво може да се дължи това?
Знаете ли добър майстор които може да ми помогне, че откакто съм взел колата преди 2г. не съм сменил нищо по нея, дори сам си сменям маслото.

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Re: Нестабилна кола защо?
Провери си амортисьорите.
- ludia
-
-
Освен да сваля задните гуми и да ги огледам за течове, по какъв друг начин мога да ги проверя.

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Направи им така наречения "шок" тест. В сервиз, който има такъв стенд.
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Аз имах същия проблем, макар и не с бмв, но действително се оказаха амортесиорите. Просто не даржат тежестта по равно а непрекъснато се прехвърля от ендата страна на другата и на задницата и е все едно непрекъснато правиш завой.
- ludia
-
-
Ако някои знае каде има и такъв сервиз и да е останал доволен моля да сподели.
P.P. Другото моето мога да кажа е че като колата е празна и като е сме се качили 4-тири човека + 30кг. спара с не повече от 2-3 см.
С други думи почти няма разлика дали е пълна или празна.
P.P. Другото моето мога да кажа е че като колата е празна и като е сме се качили 4-тири човека + 30кг. спара с не повече от 2-3 см.
С други думи почти няма разлика дали е пълна или празна.

- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Значи пружините са ти по твърди и не кляка толкова,но не е гаранция че амортисьора е здрав.На Л.С съм ти пуснал сервиз в който ще ти свършатработа. 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Аз лично се съмнявам да е амортисьор.
Просто съм се возил в Е46 със същия проблем...при преминаване през неравност колата се движи направо (не олюлява) по малко в ляво и малко в дясно...трудно е за обяснение...
Представете си 2 метални плоскости една върху друга - при ряско разместване в страни на долната - горната и тя мърда леко със закъснение...
Бахти тъпото обяснение дадох
Просто съм се возил в Е46 със същия проблем...при преминаване през неравност колата се движи направо (не олюлява) по малко в ляво и малко в дясно...трудно е за обяснение...
Представете си 2 метални плоскости една върху друга - при ряско разместване в страни на долната - горната и тя мърда леко със закъснение...
Бахти тъпото обяснение дадох

- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
и за мен не е амортисйор,по скоро тампони има разбити по задния мост...
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
VRPerformance написа:и за мен не е амортисйор,по скоро тампони има разбити по задния мост...
при което се е получил луфт и "нещо" има ход в ляво и дясно

При същите симптоми като твоите смених амортисьори и всичко заспа !
Все пак трябва майстор да потвърди
Все пак трябва майстор да потвърди

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
А усещаш ли я да се люлее странично като преминаваш по неравности?
Аз си мисля, амортисьорите са 100% включени в картинката, и дори са в главната роля. Трябва да я вдигнеш на крик и да огледаш всичко от долу - имам предвид тампоните, включително и тези на стабилизиращата щанга. Ако имат някъде цепки или напукано, значи гумата е заминала и е само пълнеж, който не върши никаква работа. Амортисьорите и да ги гледаш, нищо няма да ти кажат, освен ако няма някой изтекъл. За тях само шок-теста е меродавен.
Аз си мисля, амортисьорите са 100% включени в картинката, и дори са в главната роля. Трябва да я вдигнеш на крик и да огледаш всичко от долу - имам предвид тампоните, включително и тези на стабилизиращата щанга. Ако имат някъде цепки или напукано, значи гумата е заминала и е само пълнеж, който не върши никаква работа. Амортисьорите и да ги гледаш, нищо няма да ти кажат, освен ако няма някой изтекъл. За тях само шок-теста е меродавен.
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
vij selenovi vtulki na zadnija most.
sori za latinicata- pisha ot telefona
sori za latinicata- pisha ot telefona
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Най вероятно тампони,вдигни я на някой подемник и я прегледаи,с една щанга размърдаи всички и ще видиш откъде идва.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
да точно,но добре че някой писа и за селенови втулки,от тях също може да еDimitroff написа:VRPerformance написа:и за мен не е амортисйор,по скоро тампони има разбити по задния мост...
при което се е получил луфт и "нещо" има ход в ляво и дясно

35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3