Въпрос за КСЕНОН
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07
Въпрос за КСЕНОН
Да започнем от там, че съм изчел темата за ксенони от около 60 + страници и „ЗНАМ КАК СЕ ИЗПОЛЗВА ТЪРСАЧКАТА”
Та искам да питам няколко въпроса на който отговор не намерих:
1. Какво се случва с фаровете с ксенонови крушки през зимата /имали възможност да започнат да се изпотяват и да замвръзват примерно/, тъй като доколкото знам при оригинален ксенон задължително има пръскалки за фаровете?
2. До колко се натоварва електрическата система на колата?/ има ли възможност да горят бушони често или акумулатора да се прецака по бързо от обикновено, лайт модула ..., да се нулира постоянно таблото .....?/. В какво се изразяват електромагнитните смущения, които се получават от баластите?
3. За Е46 преди фейса нужни ли са „залагалки” или новите слим електронни баласти не дават грешки?
Ще съм благодарен ако някой ми помогне като ми отговори
Та искам да питам няколко въпроса на който отговор не намерих:
1. Какво се случва с фаровете с ксенонови крушки през зимата /имали възможност да започнат да се изпотяват и да замвръзват примерно/, тъй като доколкото знам при оригинален ксенон задължително има пръскалки за фаровете?
2. До колко се натоварва електрическата система на колата?/ има ли възможност да горят бушони често или акумулатора да се прецака по бързо от обикновено, лайт модула ..., да се нулира постоянно таблото .....?/. В какво се изразяват електромагнитните смущения, които се получават от баластите?
3. За Е46 преди фейса нужни ли са „залагалки” или новите слим електронни баласти не дават грешки?
Ще съм благодарен ако някой ми помогне като ми отговори

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Re: Въпрос за КСЕНОН
1- Не се запотява тъй като ксенона не развива висока температура.
2- Не се натоварва тъй като има по неска консумация. Електрическите смущения се усещат в радои сигналите. Смущава антената.
3- Зависи от ксенона някой са с вградени залагалки някой не са. Ако си вземеш 50 W ксенон може да не ти са нужни залагалки.
Успех.
2- Не се натоварва тъй като има по неска консумация. Електрическите смущения се усещат в радои сигналите. Смущава антената.
3- Зависи от ксенона някой са с вградени залагалки някой не са. Ако си вземеш 50 W ксенон може да не ти са нужни залагалки.
Успех.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Само да допълня, че май точно на тези 50 ватовите дава грешка.
Купувал съм за мен и за приятели над 10 комплекта от Бабуна - 35 вата, няма грешки, гаранция си имат - абе "доволен ше останеш" дето вика онзи от рекламата
Купувал съм за мен и за приятели над 10 комплекта от Бабуна - 35 вата, няма грешки, гаранция си имат - абе "доволен ше останеш" дето вика онзи от рекламата

- armagedon01
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07
Dimitroff написа:Само да допълня, че май точно на тези 50 ватовите дава грешка.

само да уточня, че под натоварване имам предвид при стартирането на ксеноновата крушка, защото нали тогава са нужни мн волтове??? В други форуми бях чел, че се поставят ел. релета, който пазят един вид ел. системата ....
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Грешката идва от баластите.
Ксеноните от Бабуна не дават грешка , защото самите баласти симулират нормалните 55в и компа не дава грешка.
А самите ксенонови крушки всъщност са си 35в.
Питайте преди да си купите, повечето продавачи не лъжат с какви баласти са им ксеноните
ПП: мойте баласти не са СЛИМ , а обикновени от преди 2 години и не дават грешка.
Ксеноните от Бабуна не дават грешка , защото самите баласти симулират нормалните 55в и компа не дава грешка.
А самите ксенонови крушки всъщност са си 35в.
Питайте преди да си купите, повечето продавачи не лъжат с какви баласти са им ксеноните

ПП: мойте баласти не са СЛИМ , а обикновени от преди 2 години и не дават грешка.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- ReDDcaFFe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d '00
Хмм, и аз съм с ксенон от бабуна (биксенонови лупи) пък дава грешка. 

because Nothing breaks necks like a Black BMW
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
от баласта и крушката няма никакво значение всичко е до късмен зависи от колата,аз преди време сложих на моята кола и нямам грешка,след време продавача звани и ме пита какви баласти ми е сложил защото на друго е46 слага и дава грешка,казах какви сами и тои каза че слага и на другата кола тези и дава грешка и накрая сложи залагалки,така че само с обикновен баласт няма да стане,вече има баласти с вградени залагалки ако ня ви се дават пари взимате обикновенни и със залагалки

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Next написа:1- Не се запотява тъй като ксенона не развива висока температура.
Успех.

- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
Аз съм с ЛУКСИМА и нямам грешки-Е46 преди фейса 

martin_g60 написа:Next написа:1- Не се запотява тъй като ксенона не развива висока температура.
Успех.
За да си сигурен че няма да имаш проблеми 55В или с електронни залагалки но не всички марки имат такива
продават се по 15лв./бр. отделно
А, да питам аз, тези от 35-вата по-слаби ли са от 55-ватовите в смисъл по слабо ли светят, и ако е така дали е възможно на ксенон( китайски) с крушки 35-вата да сложа 55-ватови крушки да квети по-силно!
До колегата, провери и прецени колко вата да си вземеш, преди да си купиш, на мен лично 35-ватовите не ми светят достатачно!
bmw20009 написа:... на мен лично 35-ватовите не ми светят достатачно!

ako си без лупа, а само с рефлектор, ненастроен добре сигурно бъркаш яко в очите на хората, а на тебе не ти свети добре???????? Тогава не са ти необходими ксенонови кружки, а плутониеви! 35 вата свети като 55 вата, светлината върху пътя се измерва в лумени, те са важните, а не ватовете. Ватовете са важни за лайт модула в случая!
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
bmw20009 написа:martin_g60 написа:Next написа:1- Не се запотява тъй като ксенона не развива висока температура.
Успех.
За да си сигурен че няма да имаш проблеми 55В или с електронни залагалки но не всички марки имат такива
продават се по 15лв./бр. отделно
А, да питам аз, тези от 35-вата по-слаби ли са от 55-ватовите в смисъл по слабо ли светят, и ако е така дали е възможно на ксенон( китайски) с крушки 35-вата да сложа 55-ватови крушки да квети по-силно!
До колегата, провери и прецени колко вата да си вземеш, преди да си купиш, на мен лично 35-ватовите не ми светят достатачно!
Не стават такива комбинации.Няма разлика във светлината

slitter написа:bmw20009 написа:... на мен лично 35-ватовите не ми светят достатачно!
![]()
![]()
![]()
ako си без лупа, а само с рефлектор, ненастроен добре сигурно бъркаш яко в очите на хората, а на тебе не ти свети добре???????? Тогава не са ти необходими ксенонови кружки, а плутониеви! 35 вата свети като 55 вата, светлината върху пътя се измерва в лумени, те са важните, а не ватовете. Ватовете са важни за лайт модула в случая!
Да, без лупи съм

А, с лупи по-добре ли е, какво ви е мнението

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
Лупата и рефлектора нямат нищо общо и да със лупите е в пъти по-добре 

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
martin_g60 написа:Лупата и рефлектора нямат нищо общо и да със лупите е в пъти по-добре
Лупите и изобщо лупата на биксенона е измислена заради него.
Ксенон без такава лупа за мен не е никакъв ксенон. Целият му ефект се губи, само получавате различна температура на цвета

Изобщо неоригинален впрочем, ама това сигурно ще е много крайно за повечето.

Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,