Проблем с акумулатора

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Проблем с акумулатора

Мнение от b_velev » 24 Юни 2010, 0:23

Здравейте,
Не бях палил колата два дена и се оказа, че акумулатора ми е паднал тотално за това време. Даже за алармата и централното няма ток. Акумулатора е сравнително нов AC Delco (на около година и половина). В момента съм го извадил и го зареждам. Утре като го сложа мисля да измеря какъв ток тече когато колата не е на контакт. Някой има ли представа каква горе долу е консумацията в такъв случай? Подозирам, някъде е станало късо понеже валяха доста дъждове тия дни. Имате ли идеа какво може да се е намокрило и предизвикало проблема?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Re: Проблем с акумулатора

Мнение от Rosendo » 24 Юни 2010, 1:09

Здравей Колега,
не бързай да търсиш веднага причината във колата.На последък резервните части и консумативи са под всякаква критика и е доста възможно да му е дошло времето на акумулатора въпреки че не е много стар.Има и момент,ако си скочил преден ден в някоя по яка дупка,да се е прекъснала връзка или да е дало късо между клетки и акумулатора "умира"Предполагам знаеш че определено време след като извадиш ключа на БМВ-то се прекъсва цялостното захранване на колата,така че това още повече ме кара да мисля че вината е в батерията.Вземи все пак един мултицет и замери какъв ток влиза,как зарежда генератора.
ОК,поздрави и ще пишеш какво е станало!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 24 Юни 2010, 2:56

Колега, ако си от София мога да ти препоръчам едни много добри акумулаторджии, които преди няколко години ми съживиха един почти заминал Toppla и даже сестра ми още си кара с него . Те могат да ти замерят киселината ; дали има заминала клетка; дали и колко ти зарежда алтернатора.. Иначе и аз много силно се съмнявам да имаш оттечка някъде, а ако все пак има, то тя би могла да е при окабеляването на алармата - както колегата горе спомена нашите BMW та "гасят тока" 10тина минути след като извадиш ключа ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от b_velev » 24 Юни 2010, 10:50

От София съм. Прати някакъв телефон за контакт на л.с. Ще я закарам, ако не се оправя сам. Дали ще изгасне всичко в колата след 10 минути, ако багажника ми е отворен ( акумулатора е там и няма как да измеря нищо на затворен капак)?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от b_velev » 24 Юни 2010, 13:34

Май открих какъв е проблема. Вързах един мултицет последователно на акумулатора и тока, който измерих след заключване на вратите беше около 300mA. Започнах да чакам и след около 2-3 минути започна да пада, но извднъж скочи на 5А :shock: . Реших да вадя бушоните един по един за да разбера от къде е тоя ток и по едно време дочух леко жужене откъм мотора - нафтовата печка за подгряване. След като и извадих бушона тока вече беше 25мА. За лятото съм решил проблема май. Зимата ще му мисля какво да правя с печката.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 24 Юни 2010, 13:46

Продай ми я :mhihi:

Назад към E46