Въпросче ..
Модератор: Icco
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Andronoff
- триногата
-
Въпросче ..
Та значи имам си темичка в "е30", но да питам специалистите тук:
Я сега се произнесете и вие
Andronoff написа:DLS говорители си купих днес:
И окачването, което поръчах през февруари най-после дойде, но вече не ми върши работа, имам 2 цилиндъра в повече![]()
Andronoff написа:Предните DLS 126
Задните DLS 269
Намерих си усилвателя, закачих ги и![]()
Свирят невероятно, хем се търкаляха по дивана
Andronoff написа:Днес ми остана време и рекох да видя как ще станат тия спийкъри.
Отпред стават просто перфектно - в същите дупки, като същевременно самият спийкър е с равна повърхност и не пречи да се монтира кората върху него.
Отзад изрязах кората, монтирах ги и също станаха много добре - прикриват цялата дупка от старите, кръгли спийкъри, че даже и отбелязаните върху тапицерията капаци.
Снимки друг път, че сега се стъмни, а апаратът ми е капризен към светлината
Andronoff написа:Вчера свалих пружините, а днес цял ден си играх с рязането на отворите за елипсите отзад.
Голяма мъка е когато нямаш подходящите инструменти.
И естествено 2-рият опит е в пъти по-сполучлив от първия.
Ето няколко снимки:
Тва изрязване обаче сега повдига един въпрос, а именно дали да направя някакви кутии, които да вкарам в дупките и да ги заваря или хвана с винтове, или туй ще предизвика вибрации и металически звук.. Ако ги оставя така, имам чувството, че ще озвучавам багажника..
Имам предвид нещо такова:
И съответно тия "панички" да ги облепя с някаква акустична вата или нещо такова..
Вие какво ще кажете?
ivantchoG написа:Кутиите на озвучителните тела не са просто "водосъдържатели". Неслучайно заводските тонколони са с размери, доста по-големи от размерите на говорителите, и с уж излишни, празни отвори. Говорителя създава налягане и зад мембраната.
Паничките ти са прекалено малки и ще си още по-неприятно изненадан от звука и живота на елипсите, ако не си оставил поне отвори към багажника...
zzuzi написа:По-добре не прави кутии.По този начин багажника ще ти бъде "естествена" кутия.Ако всепак държиш и ти се занимава виж по спецификация какъв обем им трябва и си сметни едни нормални кутии,които да вградиш под кората,но да са от дърво.С тея паници от снимките(май бяха от някакъв проект с м3ка) нищо добро няма да чуеш.
Я сега се произнесете и вие

Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Re: Въпросче ..
Ей Тринога, вземи да изрежеш тия тенекета, че не мога да се спра да се смея
:)
Изглеждат качествено там, но кутия за говорител НЕ се прави от ламарина и размера на тия е ужасно малък за тия ДЛС-и!!!!

Изглеждат качествено там, но кутия за говорител НЕ се прави от ламарина и размера на тия е ужасно малък за тия ДЛС-и!!!!
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
оти не си купи едни преходници и да си решиш проблема с захващането на елипсите,а там където си рязал да премахнеш само гърбиците и да боднеш 2 рефлектора... Кажи как те излъгаха да си направиш кутия от ламарина
п.п Утре почвам бокса на клариона с рифелова ламарина и махам все дърво

п.п Утре почвам бокса на клариона с рифелова ламарина и махам все дърво

20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
Аз ще ти предложа горната част която е над ламарината която разделя багажник/купе да я оставиш, а долната(вътрешната) страна която се пада в багажника да я изрежеш до разделящата ламарина. После отиваш в практикер и си купуваш "Flashband"(много добър заместител на Dynamat) и правиш изолаcия на цялата ламарина която виждаш там... за да намалее металическия звук до колкото е възможно, а и по малко загуби от вибрации... И после ще благодариш
А още нещо намери една ролка с някакъв оплътнител за дограма и лепни между ламарината и говорителя където ляга. Има даже едни мн добри също ся продават са от едно като дунапрен тъмно сиво, също със самозалепваща лента..

А още нещо намери една ролка с някакъв оплътнител за дограма и лепни между ламарината и говорителя където ляга. Има даже едни мн добри също ся продават са от едно като дунапрен тъмно сиво, също със самозалепваща лента..
- Andronoff
- триногата
-
Не, бе Ицо, аз не съм правил кутии от ламарина, питам само дали трябва.
Тия кутии са на един ирландец на м3-ката, просто съм му взел снимките назаем.
Също така - що ми е ролка за дограма, че да лепя където ляга говорителя - той си ляга на кората, която е дървена, с тапицерия.
Значи решено - няма да правя боксове от нищо, ще си ги оставя така, евентуално малко шумоизолация може да налепя по цялата ламарина.
А сигурни ли сте, че по тоя начин няма да свирят предимно в багажника?
Тия кутии са на един ирландец на м3-ката, просто съм му взел снимките назаем.
Също така - що ми е ролка за дограма, че да лепя където ляга говорителя - той си ляга на кората, която е дървена, с тапицерия.
Значи решено - няма да правя боксове от нищо, ще си ги оставя така, евентуално малко шумоизолация може да налепя по цялата ламарина.
А сигурни ли сте, че по тоя начин няма да свирят предимно в багажника?
- mladi
- младши ентусиаст
-
- Кара: ИНТЕРЕСНО!
- Мечтае да кара: в гр.Толбухин :)
- Детайли за колата: В клуба на 20+
Здравей колега!Така ,както искаш да монтираш елипсите ти гарантирам ,че ще звучат много добре ,по-добре отколкото с адаптери!Багажника на БМВ-тата (седан-купе)са много добре изолирани спрямо пространството в купето и извън него,няма да ти се губи ''налягане''(не че ще е кой знае колко голямо налягането но има значение)и наистина не си го и помисляй да правиш подобни кутии(хахаха най-вече от ламарина)за говорителите ти,защото няма да си доволен
А сега успех в начинанието
П.С.пиши и снимай ,ако имаш възможност за крайния резултат!

ISTINSKI PRIATEL E NE TOZI,KOITO TI BARSHE SALZITE,A TOZI KOITO NE TE KARA DA PLACHESH!
В КАКЪВ СВЯТ ЖИВЕЕМ,ЩОМ ДА ВЪРНЕШ НЕЩО,КОЕТО НЕ ТИ ПРЕНАДЛЕЖИ Е ГОЛЯМ ПОДВИГ?
В КАКЪВ СВЯТ ЖИВЕЕМ,ЩОМ ДА ВЪРНЕШ НЕЩО,КОЕТО НЕ ТИ ПРЕНАДЛЕЖИ Е ГОЛЯМ ПОДВИГ?
- Andronoff
- триногата
-
Ще я видим тая работа 
Скоро

Скоро

7 мнения
• Страница 1 от 1