Обикновен фар + лупа с ксенон
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07
Обикновен фар + лупа с ксенон
Доколкото знам фаровете на колата се регулират в зависимост от промяната на теглото й, та въпроса ми е ако се сложат лупи със ксенон на късите светлини, автоматичното регулиране на нивото на светлината ще си остане ли ?!
Re: Обикновен фар + лупа с ксенон
ако имаш врътка за регулиране на нивото до ключа за светлините си ги регулираш от там, датчици за ниво имат само колите с оригинален ксенон ... и от тук нататък започваме да се повтаряме
потърси в темите за ксенон, всичко е описано
потърси в темите за ксенон, всичко е описано
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Ще се регулират.Аз на мойта и сложих вчера лупи с ксенон.Като ги регулираш се мърдат и двата рефлектора.
- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
© написа:датчици за ниво имат само колите с оригинален ксенон ...
Не е така колега моята няма ксенон , но има датчик . В зависимост колко е клекнала задницата колата сама си регулира нивото на фаровете .

vvaskoo написа:© написа:датчици за ниво имат само колите с оригинален ксенон ...
Не е така колега моята няма ксенон , но има датчик . В зависимост колко е клекнала задницата колата сама си регулира нивото на фаровете .
не, просто колата сигурно е шляпана и са сложени обикновени фарове, а екстрата с нагласянето е останала от ксенона (бившия)! Иначе и двата фара се мърдат нагоре надолу по един и същи начин! Слави е прав! Ксеноните имат авто нагласяне!
- zlati79
- младши ентусиаст
-
- Кара: кот кара
Моята също сама регулира нивото на фара, кагато запаля късите, та дори и габарита още!
На 99% съм сигурен че е нямала ксенон, освен това на лайт модула също има върток за регулиране на новото!
На 99% съм сигурен че е нямала ксенон, освен това на лайт модула също има върток за регулиране на новото!

zlati79 написа:Моята също сама регулира нивото на фара, кагато запаля късите, та дори и габарита още!
Ако за т'ва иди реч, и аз съм така

- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
И моята като я запаля,си прави няква настройка,поне виждам че мърда фара,и нямам ксенон и си имам врътка за регулаж.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Всички Е46 имат автоматична настройка на фаровете когато се даде на контакт и се пуснат габаритите (освен, че се вижда се и чува нагласянето).
Тези с фабричен ксенон обаче...давам пример:
Когато се спускам - автоматично се коригират и се вдигат нагоре, за да осветяват повече.
Когато се изкачвам - автоматично се свалят максимално надолу, за да светят в пътя, а не в облаците.
При коли без оригинален ксенон - нагласянето е само и единствено в началото - тоест когато се качите в колата и тръгнете - при промени в пътя/наклона трябва да коригирате с врътката на лайт модула - не става автоматично.
Тези с фабричен ксенон обаче...давам пример:
Когато се спускам - автоматично се коригират и се вдигат нагоре, за да осветяват повече.
Когато се изкачвам - автоматично се свалят максимално надолу, за да светят в пътя, а не в облаците.
При коли без оригинален ксенон - нагласянето е само и единствено в началото - тоест когато се качите в колата и тръгнете - при промени в пътя/наклона трябва да коригирате с врътката на лайт модула - не става автоматично.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
zlati79 написа:Моята също сама регулира нивото на фара, кагато запаля късите, та дори и габарита още!
Toва не е автоматично регулиране бе колеги.
Просто като пуснеш късите (даже още габаритите) машинките за регулиране отиват в положението на което сте ги настоили. Тоест при гасене на фаровете те отиват най-долу и при пускане машинките се вдигат.
При ксеноновите фарове , когато запалиш фара той си светва на нужното ниво винаги в зависимост от това колко е натоварена колата. Той са си "преценява" как да се настрои , а нашите рефлекторни фарове се настройват ръчно от лайт-модула
ПП: и колегата Димитрофф го е обяснил преди мен

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

adovet написа:Ще се регулират.Аз на мойта и сложих вчера лупи с ксенон.Като ги регулираш се мърдат и двата рефлектора.
Колега, би ли дал малко повече инфо какви лупи сложи, че и на мен ми писна от халогенните фаррове.

добре, всички имате автоматично ниво

ето ги датчиците, ако ги откриете отдолу на носачите значи наистина имате

освен това не очаквайте кой знае какъв ефект ако сложите такива
нивото се регулира на степени и му трябват 10-15 минути за да се отчете промяната ...
защото, аз си мислех, че ще го регулира на всяка дупка

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
dimodi написа:adovet написа:Ще се регулират.Аз на мойта и сложих вчера лупи с ксенон.Като ги регулираш се мърдат и двата рефлектора.
Колега, би ли дал малко повече инфо какви лупи сложи, че и на мен ми писна от халогенните фаррове.За китайските с биксенон ли става въпрос?
от китайските.Не очаквах че ще стане толко добре
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
© написа:...
освен това не очаквайте кой знае какъв ефект ако сложите такива
нивото се регулира на степени и му трябват 10-15 минути за да се отчете промяната ...
защото, аз си мислех, че ще го регулира на всяка дупка
При мен регулирането си е "онлайн". Няма никакво забавяне и светлината на фаровете си стои на едно ниво, независимо от колебанията на купето. Е, сгурно ако човек кара през разорано стърнище - ситуацията няма да е същата ...

Кела-файда от цялата полза ако регулирането става със забавяне

това са отзиви от други форуми, но явно са грешни
може би е по-бързо
може би е по-бързо
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2