проблем с вентилатора на климатроника ....

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

проблем с вентилатора на климатроника ....

Мнение от iliikata_3 » 20 Юни 2010, 15:18

здравейте колеги , имам следния проблем ..... колата е е46 2003 2.0д фейс лифт автоматик
изчетох доста неща за въпросния таралеж , който служи за управление на климатроника и си мисля че проблема е от него , но мисля да си го купя от дарукар и видях че е 173лв. и искам да ви питам дали мислите ,че е от него.....

днес , като се качих в колата и дадох на контакт започна да духа студено , но не бях пуснал климатроника , а само вентилатора или не знам как се казва , запалих колата и духането изведнъж спря ! усливам до край нищо , пускам климатроника нищо , намалих до края , изключи се и натиснах копчето с малката перчица, което е за намаляване на степента на духане и нали знаете , че попринцип като е излкючено всичко и натиснете копчето с малката перка се включва и започва да духа на минимум ,а този път се засили да духа все едно е на макс , а седеше на минимума .... намалям , а то си духа яко , пуснах климатроника духа си студено , но като намалям да духа по слабо си духа яко и нищо не мога да направя , изключвам климатроника пак същото , изключвам колата продължава да духа малко по слабо . реших да изключа и климатика и духането тотално , тогава започна да духа още по яко , а всичко беше изключено ..... най накрая изгасих колата и си мислех , че ще спре , но то си духаше , махнах ключа пак духа ..... сега оставих колата в гаража и махнах клемите на акумулатора , добре че сега поне не духа :kuku:
надявам се сте разбрали горе написаното , и се надявам да е от таралежа ....

моля кажете мнения колеги
благодаря ВИ !
Последна промяна iliikata_3 на 20 Юни 2010, 16:08, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: проблем с вентилатора на климатроника ....

Мнение от kelemety » 20 Юни 2010, 15:35

iliikata_3 написа: ... а то си духа яко , пуснах климатроника духа си студено , но като намалям да духа по слабо ти си духа яко но пак духа яко и нищо не мога да направя , изключвам климатроника пак същото , изключвам колата продължава да . реших да изключаи климатика и ...

:mhihi: малко неясно колега!

Но имаше един специфичен проблем при който перката продължава да работи когато изгасиш колата и си излезеш, при теб така ли е?
Изображение
Rear Wheel Driven

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iliikata_3 » 20 Юни 2010, 16:11

kelemety написа:
iliikata_3 написа: ... а то си духа яко , пуснах климатроника духа си студено , но като намалям да духа по слабо ти си духа яко но пак духа яко и нищо не мога да направя , изключвам климатроника пак същото , изключвам колата продължава да . реших да изключаи климатика и ...

:mhihi: малко неясно колега!

Но имаше един специфичен проблем при който перката продължава да работи когато изгасиш колата и си излезеш, при теб така ли е?

извинявам се колега за неясното обяснение ..... иначе като изключа колата продължава да си духа , но не студено все едно съм пуснал климатроника , а нормален въздух. не се загледах дали перката отпред се върти.... ще погледна утре ...иначе четох че за таралежа трябжа да не духа , а не като при мене обратното , да не мога да го спра ! за това се чуда дали е от него ?!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kelemety » 20 Юни 2010, 16:21

Ами ако като извадиш ключа при което нищо не трябва да работи вече, перката продължава да бучи... беше един блок който върви заедно с перката ако се не лъжа, има тема потърси я.
Там обаче нямаше такива симптоми като твойте да се побърква климатроника - поне аз така го разбирам че прави. Това е което мога да ти дам като инфо, не ги чувам много таралежите :roll:
Изображение
Rear Wheel Driven

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Boeing

Мнение от karnak » 20 Юни 2010, 16:45

колега 100%таралеж, ако остава да върти вътрешния вентилатор при изгасен автомобил от него е ,загинал е!
REDBULL ДАВА КРИЛА
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iliikata_3 » 20 Юни 2010, 20:09

karnak написа:колега 100%таралеж, ако остава да върти вътрешния вентилатор при изгасен автомобил от него е ,загинал е!

да колега , отвън като се загледах перката която е зад бъбрека не се върти , освен , ако не пусна климатроника , изключа ли спира да се върти перката , а вътре си духа дори да изгася колата , да извадя ключа ..... трябва да махна акумуалтора .
значи утре ще ходя до дару кар и ще купя таралежа ако го имат , а после ще ви кажа дали се е оправило .
благодаря за отговорите !!!!

живи и здрави да сте всички !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iliikata_3 » 22 Юни 2010, 16:50

колеги смених таралежа и се оправиха нещата .
малко зор видях защото не намерих удължител , но като процедура не е сложно.като го смениш един път вече сичко става по ясно :)

благодаря на всички които се включиха в темата !

бъдете живи и здрави , както вие , така и колите ви! :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i '99г.

Мнение от yellowsubmarine » 22 Юни 2010, 17:31

сподели цената, колега :driving:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Boeing

Мнение от karnak » 22 Юни 2010, 20:23

е познах значи! около 120лв мисля беше
REDBULL ДАВА КРИЛА
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iliikata_3 » 22 Юни 2010, 20:34

Колеги за цената , от дару кар го взех 173.50 . , имах възможност и реших да си го купя от там , защото го имаха в наличност . предполагам доста по ефтино може да се намери и пак да е оригинален , но не ми се чакаше и не ми се търсеше

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iliikata_3 » 23 Юни 2010, 11:08

колеги вече не знам какво става :dunno:

вчера смених таралежа , всичко ток , днеска сутринта се качвам в колата запалвам я и нищо не духа :conf: усилвам , намалявам , пускам тъпия климатик , изключвам го , само на вентилатор , на краката да духа само , на стъклото и нищо !!! копчетата си светат и работят , но не духа нищо . покарах няколко минути като го оставих без климатик включен само на вентилатор , направих го да духа на краката , отпред и на стъклото и го оставих на макс , покарам няколко минути и извендъж всичко се оправи :kuku: . после всичко включвах , изключвах , климтика пусках , на свякъде си духа и всичко е пушка .
имам чувството че нещо се запушва , защото изведнъж всичко се оправи ....

Някакви и идеи ако имате ще съм много благодарен !!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от majstorapetkov » 23 Юни 2010, 12:23

Хубаво ли закачи буксата на "таралежа", щракна ли отстрани езичето? Нещо на хлабава връзка ми намирисва.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iliikata_3 » 23 Юни 2010, 14:48

majstorapetkov написа:Хубаво ли закачи буксата на "таралежа", щракна ли отстрани езичето? Нещо на хлабава връзка ми намирисва.

колега , закачих всичко ,таралежа влезе до края , буксата щтракна , отстрани има една пластмаса дето държи таралежа и тя щтракна ..... утре ако е хубаво времето ще разглобя да видя пак , но като го смених всичко си беше наред ..... не знам защо така се получава ?!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 23 Юни 2010, 15:42

Колега, не бързай с разглобяването. ;)
Почакай, и ако пак се повтори тази изгъзица, тогава го емвай отново.
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iliikata_3 » 23 Юни 2010, 16:23

pazokolarov написа:Колега, не бързай с разглобяването. ;)
Почакай, и ако пак се повтори тази изгъзица, тогава го емвай отново.

добре колега , благодаря ти за отговора !
надявам се да не се повтаря , но знае ли човек , а и с моя късмет :mhihi:

благодаря на всички които се включиха в темата , бъдете живи и здрави !!!

Назад към E46