Проблем с електрониката на централното заключване

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318i - 97g

Проблем с електрониката на централното заключване

Мнение от AVALON » 22 Юни 2010, 19:39

Колеги моля помогнете!!!!!!!!!!!!!
Преди няколко дена ми монтираха нова джаджа за заключване на вратите с дистанционно. Всички врати се затварят без тази на шофьора. Не марда въобще. Проверих дане би да има проблем по механиката но всичко е ОК. С ключ се заключват всички няма проблеми, но с дистанционното само трите. Изтеглих си ел. схемата на модела, но като незнам точно каде и какво да гледам още по зле.
Колата е БМВ 318 и 1994г

Единствената ми надежда сте Вие. Понеже подробно следя форума и се уверих, че има много опитни момчета, които са на ТИ с тия невидими проблеми.

Благодарности Предварително.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 325xi-2001г.

Re: Проблем с електрониката на централното заключване

Мнение от emobmw » 22 Юни 2010, 22:25

Ми отиваш при този дето ти е сложил джажата за да ти я оправи.Може машинката на шофьорската врата да не работи нищо че заключва с ключа.Но най добре който е сложил дистанционното той да я погледне иначе може само да се гадае от къде е проблема.

Потребител
Аватар

Мнение от AVALON » 23 Юни 2010, 11:29

Мерси колега.
Аз направо за всеки случай ще си поръчам машинка за централното. Пък ще видим какво ще е. Съмнвам се че и каелите май са вързани подрешно щот като влюча ляв или десен мигач ми светят аварийните светлини ;))))))).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 23 Юни 2010, 12:39

Ти си малко като моя проблем навремето, купих колата и я оставих за две седмици в Димитровград на баща ми и той я закрал и сложили една аларма Saturn 6:), като видях как е свързана и че въобще е направил такова нещо щях да получа удар, срещу 160лв получих като пусна ляб/десен мигач светят аварийните!
1.Решението на проблема с ляв/десен мигач=аварийни е това че тъпака е гръмнал релето на мигачите в кутията на бушоните голямото черно взимаш втора ръка за 5лв и си решаваш проблема, аз разкачах алармата, разкачихме полвината ел.инсталация смених три ръчки на мигачите доката го напипам че е от релето, така че почни с него!
2. И при мен понякога не се заключва шофьорската врата понякога, не знам от машинката на централното ли е, от бравата ли е, прави го само понякога, но не ми се разглобява вратата за нищо, мисля да издебна някоя кола 98-ма година да купя мяшинките на централното+нови водачи и ножици и като се отваря да се сменя всичко да не се налага пак да се прави!
Само заради този проблем се мотая още и не съм преместил дистанционното в ключа на е46, но и това ще стане живот и здраве!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

Потребител
Аватар

Мнение от AVALON » 23 Юни 2010, 13:24

Много ти благодаря за съвета.
Днес ще занеса колата на великия майстор който ми монтира дистанционното за вратите. Да види каква е сваршил.
И както казваш, че 100% релето грамало незнам парво ще има :dummy: СЕКС :dummy: . После поправи го и пак :dummy: СЕКС :dummy: .

Благодаря още веднаж за мопощта. :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 23 Юни 2010, 14:17

AVALON написа:.... С ключ се заключват всички няма проблеми, но с дистанционното само трите...

Когато заключваш с ключа през пасажерската врата и през багажника, шофьорската заключва ли се ?

Потребител
Аватар

Мнение от AVALON » 23 Юни 2010, 15:05

Здравей

Като заключвам от багайника се заключва, но от страна на пасажера не се заключва вратата на шофьора само трите се заключват + багажика и резервоара.
Имам чувството, че има нещо наварзано погрешно. Щот от както му сложиха дистанционното като подам мигач ляв или десен се задействат аварийните!!!!

Потребител
Аватар

Мнение от AVALON » 27 Юни 2010, 14:09

Здравейте.
Искам да споделя с вас как оправихме проблема с централното.

След като ми монтираха джаджата за заключване с дистанционно първия проблем който се появи беше, че като дам ляв-десен мигач светеха аварините светлини.
Отсраняване на повредата:
Парва провека на диодите намиращи се под волана. Корпусите им бяха дали на късо. Това го оправихме като ги раздалечихме и изолирахме корпусите една от друга много добре.
И единия проблем го разрешихме благополучно.

Доколкото до втория.

Повреда:
Не се заключваше предната дясна врата с дистанционното. С ключа се заключваха всичките.

Отсраняване на проблема:

Untitled.png

Първо проверихме дали идва напрежение до джаджата на снимката горе.
След като установихме, че няма проблем свалихме тая джаджа. След като я свалихме проверихме дали моторчето работи и двата контактора които се намират от двете страни на моторчето. Проверките изваршихме с мултицет. След направената провека установихме, че единия от контакторите не работеше.
Парвото което направих е да се здобия с нов или втора ръка джаджа. А стария го оставих за резервни части.
Джаджата я намерих от форума.

Най - трудната част от тази операция е слагането обратно на място джаджата. Голям зор голямо чудо. Играхме си 3 часа докато го наместим.

Успех на всички и благодаря на всички които ми оказаха съдествие.
Благодаря без ваша помощ немога да си помисля как щяхме да оправим тоя проблем.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520 24v
Мечтае да кара: BMW X5
Детайли за колата: кеф цена нема.............

Мнение от PANKARA » 18 Фев 2013, 22:38

Момчета моят проблем е малко по странен.
колата е е39 99та година акумулатора падна до дъно след това си купих друг и започна този проблем.
заключвам с алармата( дистанционното) колата се заключва и след секунда колата се отключва и сваля прозорците.
Сключа (през ключалката) по същия начин .
ПОМОГНЕТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от HowDouWantit » 19 Фев 2013, 13:07

Колега ,вдигаш тема на 3 години ,в грешен раздел....? :paranoid:
Изображение

Назад към E36