Капачето на резервоара не се заключва

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320D`03

Капачето на резервоара не се заключва

Мнение от Iskren_ » 19 Юни 2010, 13:26

Проблема е, че капачето на резервоара престана да се заключва когато заключа цялата кола. Моля споделете на какво може да се дължи и как да го оправя. Благодаря предварително.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Re: Капачето на резервоара не се заключва

Мнение от Rundev » 20 Юни 2010, 13:33

Кажи къде спираш,че да понатоварим нафтичка :mhihi: :mhihi: Сега сериозно , най вероятно машинката е запекла,пробвай да я поразмърдаш с аварииното отваряне на капачката от багажника,при познат подейства и заключи после.
Последна промяна Rundev на 20 Юни 2010, 22:47, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA+чип
Мечтае да кара: черно М6

Мнение от Kalinski » 20 Юни 2010, 19:56

Имам абсолютно същия проблем :paranoid: ама споко от мене тунджа няма да видите аз винаги карам на светнала лампа :mhihi: по екстремно е :ok:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d, 330xd
Мечтае да кара: M4

Мнение от ThE BeAsT » 20 Юни 2010, 22:39

Kalinski написа:Имам абсолютно същия проблем :paranoid: ама споко от мене тунджа няма да видите аз винаги карам на светнала лампа :mhihi: по екстремно е :ok:

:yes: :yes: :yes: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Много добро мнение, подкрепям с 2 ръце :) Сори за офф-а ама не се сдържах. Чакаме нафтата да падне, което очевидно няма да стане ама ние си чакаме, надеждата последна се гътва :P

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 20 Юни 2010, 22:46

ThE BeAsT написа:
Kalinski написа:Имам абсолютно същия проблем :paranoid: ама споко от мене тунджа няма да видите аз винаги карам на светнала лампа :mhihi: по екстремно е :ok:

:yes: :yes: :yes: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Много добро мнение, подкрепям с 2 ръце :) Сори за офф-а ама не се сдържах. Чакаме нафтата да падне, което очевидно няма да стане ама ние си чакаме, надеждата последна се гътва :P

Помпите заминават....преди надеждата - имайте го в предвид и двамата :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kalinski » 20 Юни 2010, 23:30

Dimitroff написа:
ThE BeAsT написа:

Помпите заминават....преди надеждата - имайте го в предвид и двамата :mhihi:

То не толкоз от скъпата нафта или от пестене :) ами просто нямам навика да сипвам по много. Винаги зареждам между 20 и 50 кинта и често сменям бензиностанциите . Ако нафтата е помия и колата не върви има да си блъскам главата, че съм напълнил цял резервоар както прави примерно колегата Димитров за да не прецака помпата :P ( в рамките на шегата естествено ) :) Иначе за помпата вероятно си прав не споря :)
Пък да седне някои да ме убеждава с думите '' аз зареждам само от 1 място и нафтата е мн добра '' тия да ги разправя на друг. Нека покара с немска нафта и пак да си говорим :)

Ta.. обратно на въпроса по темата. Решения на проблема ? Я обяснете по подробно за това авариино отваряне от багажника. Къде , как и тнт...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kelemety » 21 Юни 2010, 6:42

:shock: Да, да кажете за аварийното и на мен ми е интересно :idea:
Изображение
Rear Wheel Driven

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 N46B20

Мнение от Luki Junior » 21 Юни 2010, 9:31

Отвараш отзад, махаш корите от дясно (където на 6-цилиндровите бензинки е акомулатора) и там има едно зелено мластмасово въженце. На него има снимка колонка от бензиностанция.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 21 Юни 2010, 9:58

Стърсачката най-лесно.
viewtopic.php?f=34&t=151985&hilit=%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B0

Общо взето, замърсява се палчето на заключването.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 21 Юни 2010, 11:00

Палчето клеясва, най-лесния начин е да се напръска с WD40.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kalinski » 21 Юни 2010, 11:36

Отворих кората в багажника и видях въпросния механизъм.
Установих , че част от това цилиндърче ( за мен по скоро пръчица ) е прекалено късо и едва стига дупката , та камоли до капака на резерв. за да го заключи. Навярно са се счупили 1-2 сантима от края и не е достатъчно дълго за да заключи. Идеи как да го удължа и ест. да стане здраво ? :ok:
Механизмът иначе работи. Отваря и затваря но джаджата идва къса и капака остава отключен
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 21 Юни 2010, 15:14

Абе ти сугурен ли си че е счупено? :( Хвани го с нещо и се помъчи да го издърпаш! Като клеаса и трудно се подава. При мене беше обратното. На бензиностанцията неможа да се отвори пустият капак (та голям филм беше, натова и отгоре вечерта почити без бензин :mhihi: ) Та докато разбера че това палче (лостче ABS-во мисля) ми играе номера. Добре че имах някаква тънка отвертка и при отключена кола през процепа го натиках навътре, коклото да се отвори капачето. И така после с клеще го издърпах, почистих и досега проблеми никакви.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320D`03

Мнение от Iskren_ » 22 Юни 2010, 11:10

Мерси колеги, малко wd-40 и всичко е ток и жица ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kalinski » 23 Юни 2010, 0:32

vavilon написа:Абе ти сугурен ли си че е счупено? :( Хвани го с нещо и се помъчи да го издърпаш! Като клеаса и трудно се подава. При мене беше обратното. На бензиностанцията неможа да се отвори пустият капак (та голям филм беше, натова и отгоре вечерта почити без бензин :mhihi: ) Та докато разбера че това палче (лостче ABS-во мисля) ми играе номера. Добре че имах някаква тънка отвертка и при отключена кола през процепа го натиках навътре, коклото да се отвори капачето. И така после с клеще го издърпах, почистих и досега проблеми никакви.

Дърпах здраво с риск ептен да му таковам мамата :) Но и така файда никаква. Едва едва стига го дупчицата през която трябва да мине и после да заключи капака на резервоара. И стигам до извода че трябва да е по-дълго това нещо :) поне със 1.5-2 сантима.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 23 Юни 2010, 15:11

Ми значи от морга и така :confused:

Следваща

Назад към E46