Автокаско цени ???

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Автокаско цени ???

Мнение от a3 » 25 Окт 2005, 9:29

Здравейте, интересува ме как стои въпроса с цените на автокаското, вярвам, че всички имате :lol: Мисля, че ще стане интересна и полезна тема, ако споделите на к'ви кинти ви оценяват колите и колко процента е годишната вноска? Също така може да споделите как е при различните застрахователни фирми (добре ли плащат щетите и на време ли го правят ) Аз например съм вече 2-ра година в ДЗИ и съм много доволен, имал съм 3-4 заведени щети до сега и винаги ми препокриват щетите :mhihi: и то в рамките на 1 месец. Мисля че годишната вноска беше около 9% от оценяването на колата. За оценяването на колата няма да ви казвам защото още не карам БМВ :).

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The Mravoiada » 25 Окт 2005, 10:50

Ми моята кола по Шваке излезе 17800 лв., та за толкова съм я застраховал съответно. В "Булстрад". Досега по тази кола щети не съм имал, но от предишните мога да твърдя, че хората плащат ОК и в срок ;)
Тук идва един тънък момент, който някои може и да не знаят. Аз нарочно регистрирах колата на фирмата на баща ми, а не на мое име, защото каското ми за година в този случай е "само" 800 лв. Ако беше на физическо лице колата обаче, щях да платя близо 1400 лв. Разликата определено си струва ;)
И още нещо за тези, които не са наясно - не си надзастраховайте колите пичове. В случай на кражба ще получите 80% от цената по Шваке. Може да сте си застраховали колата и за 20000 лв., но ако по Шваке излиза 12000 лв. например е кофти ;)
Надзастраховането качва само квотата на щетимост, т.е. ще получите обезщетения за възникнали застрахователни събития за повече пари.
There are moments
when the only thing that stands still
is time itself
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от S L A V Y » 25 Окт 2005, 12:29

Моето съм го купил за около 9-10 бона....
Застраховах го в БУЛИНС за 7000- 7200 . Не си спомням в момента. Така че плащам пълно каско 650 годишно. Няма никакъв смисъл да я застраховаш за мноо кинти . ше се набуташ само.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
Мечтае да кара: M6 разбира се

Мнение от Gancho » 25 Окт 2005, 16:43

Моята е застрахована във Виктория,оценена е на 5100,можеше и повече,но тази сума ме остройва,и каското ми на година е някаде около 320лв.Досега съм имал около 4-5 щети и ми изплащат 100% за около 3-4 дена.Много съм доволен от тях :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ultimate_driver » 25 Окт 2005, 17:45

Аз съм застраховал досега само в Орел и съм доволен.Плащат щети до 2 дни (на предишната ми кола за малка сума ставаше въпрос 150лв но бяха точни)Иначе баварката ми я оцениха на 6800, ако искаш покачваш оценката, например ако имаш газова +200лв например, за климатик пак добавяш и така може да ти покачат базовата оценка с определена сума. Застраховката беше 7,9% от оценката, може да се разсрочи на 4 равни вноски като не се начислявт лихви, което е добре!

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 25 Окт 2005, 23:10

В Бул Инс ако не се лъжа за коли до 10г. е 7,3 % а над 10г. 8,8%
съответно на 10 000 лв. за кола до 10 г. е 730лв. а над 10г. 880лв. за една година...и вече ако е на две вноски +5% завишение ако колата е 2-ра година в Бул Инс и няма щети - 5% от цената и все пак за пълно каско към всички застрахователи м/у 5/10% намаление ако някой има желание ;) ;) ;) ;) :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nqkoisi » 26 Окт 2005, 8:27

Моята е в БУЛ ИНС на 15 000 лв ми заедно с музиката която струва 3500 само player-a плащал съм на 6.8 % за тази година имам втора щета и съм много доволен в Плевн имат подписан договор с сервиза на БМВ отивам оставям е там оправят ми е (много хубаво работят и от тях съм много доволен) зимам си я и си заминавам нема да се разправам с пари фактури алабала абе с една дума xtra e при БУЛ ИНС

Потребител
Аватар

при мен:

Мнение от krasram » 30 Окт 2005, 5:36

Моята е в Булинс : 7200
съответно с намаленията излиза 580 за година на две вноски.
Беше преди при ДЗИ, но я прехвърлих заради отстъпката.

ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от Angel_Georgiev » 30 Окт 2005, 16:10

В Армеец е най-изгодно! Еквивалента на "валутно каско", т. е. с възлагателно писмо е около 6%, има допълнителни бонуси и намаления! Коректни са и към шофйорите на по-стари автомобили :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vankata™ » 30 Окт 2005, 16:57

Аз колеги да ви кажа съм малко объркан. Досега моята е в БУЛ ИНС!Оценена е за 5600 евро и е застрахована за левовата равностойност на тази сума.Тази година имах две щети и тези хора от БУЛИНС направо ми се подиграха: първо ме удари един оо зад и ми наби бронята в багажника буквално - дадаха ми 49 лв и забележете имах протокол от КАТ.Втория бът някакъв камион ми беше одраскал вратите - дадоха 138 лв.Или общо за двете щети ми дадоха 187 лв., а на мен ремонта на двете ми излезе към 400 лв.Баща ми има една А6-ца 99 година, удария един манаф на паркинга, сега чакам да видя какви пари ще дадат, ма не съм много обнадежден.

И сега се чудя къде да си застраховам колата, мислех в ДЗИ /добри тзиви чувам/ ма след убийството на Кюлев незнан какво ще е положението.Но със сигурност знам че няма да е в БУЛ ИНС!
::: vankata™ :::

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 30 Окт 2005, 17:23

В Булстрад са много коректни поне за сега съм доволен от тях ама скоро ще минавам щета на халогените щото са пукнати и на предната броня щот я одрасках и ще споделя как вървят работите при тях 8)

Потребител
Аватар
Кара: BMW e38 750i V12
Мечтае да кара: това което кара
Детайли за колата: звяр на четири колела ...

Re: ре

Мнение от Erwin Rommel » 30 Окт 2005, 20:58

Ачо написа:В Армеец е най-изгодно! Еквивалента на "валутно каско", т. е. с възлагателно писмо е около 6%, има допълнителни бонуси и намаления! Коректни са и към шофйорите на по-стари автомобили :D

Категорично НЕ СЪМ съгласен с теб особено по отношение на коректността им към шофьори на по-стари автомобили! Тази година се застраховах за първи и последен път при тях! :evil:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 30 Окт 2005, 23:38

Мойто каско е в БулИнс на 4 вноски по 115 лв. Един път ми удариха вратата и тяхното решение беше вместо да ми плащат вратата - няма да им плащам последната вноска и готово. :banghead: За тях готово ама за мене остана да си плащам ремонта,който ми струваше доста поече от тяхната оценка веднага, кел файда че след 6 месеца няма да им дам 115 лв.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a3 » 31 Окт 2005, 17:52

vankata™ написа:Аз колеги да ви кажа съм малко объркан. Досега моята е в БУЛ ИНС!Оценена е за 5600 евро и е застрахована за левовата равностойност на тази сума.Тази година имах две щети и тези хора от БУЛИНС направо ми се подиграха: първо ме удари един оо зад и ми наби бронята в багажника буквално - дадаха ми 49 лв и забележете имах протокол от КАТ.Втория бът някакъв камион ми беше одраскал вратите - дадоха 138 лв.Или общо за двете щети ми дадоха 187 лв., а на мен ремонта на двете ми излезе към 400 лв.Баща ми има една А6-ца 99 година, удария един манаф на паркинга, сега чакам да видя какви пари ще дадат, ма не съм много обнадежден.

И сега се чудя къде да си застраховам колата, мислех в ДЗИ /добри тзиви чувам/ ма след убийството на Кюлев незнан какво ще е положението.Но със сигурност знам че няма да е в БУЛ ИНС!

Колега, действително 187лв са си пълна подигравка! Направо и мене ме хваща яд като чета к"во са направили... На мен в ДЗИ-то ми дадоха 320лв за решетка, фар, лайсна и ляв калник и то за голф2, а аз го оправих за 200лв. А за бмв - 49лв за броня е направо смешно те да не ти плащат по гражданската отговорност ? Сменяй застрахователя овреме :) Но си прав, че сега след Кюлев може да има колапси в ДЗИ-то!

ентусиаст
Аватар

Re: ре

Мнение от Angel_Georgiev » 31 Окт 2005, 23:10

Erwin Rommel написа:
Ачо написа:В Армеец е най-изгодно! Еквивалента на "валутно каско", т. е. с възлагателно писмо е около 6%, има допълнителни бонуси и намаления! Коректни са и към шофйорите на по-стари автомобили :D

Категорично НЕ СЪМ съгласен с теб особено по отношение на коректността им към шофьори на по-стари автомобили! Тази година се застраховах за първи и последен път при тях! :evil:

Какво имаш предвид?

Следваща

Назад към E36