въпросче за климатроник ?????
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
въпросче за климатроник ?????
здр колеги имам следния въпрос към по-разбиращи колеки
Днес ходих на майстор за профилактика на климатроника та пича направи вскичо нужно,зареди там фреон,оцветител,масло и т.н. и ме посъвети че климатроника трябва да работи нон соп и през зимата,(нон соп в смисъл звездичката да е пуснат и компресора да работи)щото ако го спрем може да се задръсти буталата или буталото (не знам колко са вътре в компресора) и цегментите. общо взето компресора трябва да работи.
И искам да попитам, тва нещто дали е вярно. ако го спрем наистина можели да се прецака компресора.
и компресора кога се включва само когато натиснем звездичката за да пуснем климатроника или когато пуснем само вентилацията компресора пак работи ли си?
Днес ходих на майстор за профилактика на климатроника та пича направи вскичо нужно,зареди там фреон,оцветител,масло и т.н. и ме посъвети че климатроника трябва да работи нон соп и през зимата,(нон соп в смисъл звездичката да е пуснат и компресора да работи)щото ако го спрем може да се задръсти буталата или буталото (не знам колко са вътре в компресора) и цегментите. общо взето компресора трябва да работи.
И искам да попитам, тва нещто дали е вярно. ако го спрем наистина можели да се прецака компресора.
и компресора кога се включва само когато натиснем звездичката за да пуснем климатроника или когато пуснем само вентилацията компресора пак работи ли си?
- kelemety
- кандидат ентусиаст
-
Re: въпросче за климатроник ?????
Не мога да ти отговоря на всички въпроси, но знам това: Добре е да поработва компресора целогодишно (дали ще е нон-стоп ти си решаваш!) защото така смазва системата и предотвратява повреди в различни видове уплатнения.
Има също и логика че ако не работи 6 месеца може да се задръсти... или поне звучи разумно.
А зимата той дори и да бачка не духа студено естествено, но пък ти обира влагата от въздуха и така нямаш много конденз вътре в купето по стъклата, така че не пречи според мен. Климатроника е умна машина!
Има също и логика че ако не работи 6 месеца може да се задръсти... или поне звучи разумно.
А зимата той дори и да бачка не духа студено естествено, но пък ти обира влагата от въздуха и така нямаш много конденз вътре в купето по стъклата, така че не пречи според мен. Климатроника е умна машина!

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: въпросче за климатроник ?????
alpit0 написа:здр колеги имам следния въпрос към по-разбиращи колеки
Хубаво е да го пускаш зимата когато се сетиш за около 5 минути, но чак пък да работи нон стоп няма смисъл само ще товариш двигателя с още един агрегат, да речем в месеца 1,2 пъти е достатъчно идеята е да раздвижи маслото и смаже оплътненията въпреки че ако в системата има фреон то си е във фреона, но така е теоритично пускасе с тая цел иначе буталцата няма от какво да се задръстят нали е херметична системата иначе фреона ще изчезне единствено ако има механично износване по самия компресор тогова се отделят алуминиеви стружки но това е много рядко и при кола на доста хиляди км.
4 мнения
• Страница 1 от 1