проблем с климатроника
Модератор: Технически модератори
65 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: проблем с климатроника
_65536_kb_sec_ написа:ivan. написа:zvetiko написа:Вие от майтап не разбирате.
Но стана разкошна тема и доста неща ми се поизясниха.
наистина темата е добра,докато я изчета забравих за какво е![]()
![]()
![]()
да ви пратя по едно готово прасе,та да не се занимавате с планки,мланки и конски опашки
ванка на тия години, прасетата навсякъде са им строшени ушите, за моторчетата, така че ако има читави е най-добре да се попълни с поксипол като на снимката по горе.
Ама не си сигурен

3 от е36:
1 от 34;
ама като нови бре
аз мисля ,че се чупят от разбирачи ,пипали нещо друго преди нас

П..П като иде във важни,моля моите мнения да се изтрият-на чат бия ,благодаря

by ''kompleksa''
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Ванка, по принцип и ти си прав за по голяма част от случайте, особено важи за лявата стойка, защото тя е в непосредствена близост до касетофона, а касетофона не е като да не е сменян неколкократно, но съм виждал и коли, на които за 1-ви път им се сваля касетофона защото стойките са фира.
ПС при положение че в спора се ражда истината, не мисля че нашата дискусия е за триене или е излишна. Но в крайна сметка модераторите само могат да преценят.
ПС при положение че в спора се ражда истината, не мисля че нашата дискусия е за триене или е излишна. Но в крайна сметка модераторите само могат да преценят.

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Да питам става въпрос за клапите който се командват от копчето за топло и студено на средните духалки ли?
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
dinozab написа:Да питам става въпрос за клапите който се командват от копчето за топло и студено на средните духалки ли?
Значи до колкото знам тази врътка в средата би трябвало да спира топлата вода към радиатора => че трябва при студена настройка да спре да духа топло към краката и прозорците => че ако все пак духа при настроено студено, трябва да се пипнат резисторите в компа.
Апропо ето един документ, съдържащ много детайлна информация за работата на климатроника.
За съжаление е на немски и когато ми остане време ще се постарая да го преведа.

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Не тази врътка върти някакви клапи вътре и е само за средните духалки няма общо с краката и прозореца поне при мен е така.Тези клапи доколкото знам пропускат въздуха за средните духалки през радиатора ако е на топло или директно от вън без да преминава през радиатора.Прави ми впечатление че като е синьо струята въздух е по-силна при мен.Иначе дори на червено да е врътката при пуснат климатик пак си ми духа студено от всякъде само дето струята е малко по-слаба на средните духалки.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
dinozab написа:Не тази врътка върти някакви клапи вътре и е само за средните духалки няма общо с краката и прозореца поне при мен е така.Тези клапи доколкото знам пропускат въздуха за средните духалки през радиатора ако е на топло или директно от вън без да преминава през радиатора.Прави ми впечатление че като е синьо струята въздух е по-силна при мен.Иначе дори на червено да е врътката при пуснат климатик пак си ми духа студено от всякъде само дето струята е малко по-слаба на средните духалки.
При мен както и при климатроника на Марто Стрезов не съм забелязал да върти клапи никъде, а сме гледали из основи, така че нямам представа дали реално при теб е така.
Според един приятел с който правихме първите си експерименти с климатроника, се оказа че точно това е функцията на копчето.
Мартин също го потвърди.
Вече друга бира е ако са изгорели резисторите в компа, тогава твърдо си духа топло.

с врътката просто може да се регулира потока в лицето. независимо, че си пуснал на топло, можеш да го направиш да ти духа студено в лицето и май обратното (има го в книжката подробно обяснено).
едната врътка е с потенциометър и цялата врътка свети, а другата е чисто механична и нищо не свети.
едната врътка е с потенциометър и цялата врътка свети, а другата е чисто механична и нищо не свети.
@2bar написа:с врътката просто може да се регулира потока в лицето. независимо, че си пуснал на топло, можеш да го направиш да ти духа студено в лицето и май обратното (има го в книжката подробно обяснено).
...........................и вършат едно и също ,нали

by ''kompleksa''
@2bar написа:е вършат, ама едното не свети
е в маааааалааата треба да ну лъска

by ''kompleksa''
е не, не си прав. не става въпрос за лъскането, просто е много по - удобно в тъмното да свети, а не да го напипваш.
все едно копчетата на джамовете да не светят (не говоря, за шофьора, който кара и така или иначе ги напипва) а за тези, които се возят.
все едно копчетата на джамовете да не светят (не говоря, за шофьора, който кара и така или иначе ги напипва) а за тези, които се возят.
извинявай колега,прекалих с шегата малко@2bar написа:е не, не си прав. не става въпрос за лъскането, просто е много по - удобно в тъмното да свети, а не да го напипваш.

by ''kompleksa''
- Breyton
- ентусиаст
-
- Кара: E34
Предстои ми да насаждам klimaautomatik в моята кола.Не знам обаче дали акумулатора които е до двигателя няма да пречи.Ако някой знае дали трябва да се мести под седалката нека да пише.
- skylord
- младши ентусиаст
-
не трябва, аз съм с климатроник и акумулатора отпред 

- Breyton
- ентусиаст
-
Супер!Ще си спестя доста работа.