Как да вържа всичките колони към усилователя - 4ohm

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Как да вържа всичките колони към усилователя - 4ohm

Мнение от shengi » 17 Юни 2010, 14:50

Здравейте колеги.До скоро оправях баса, но след като го оправих се оказа, че средите и високите просто се губят когато съм изтискал говорителя почти на макс.След малко преговори и се здобих с 2 двулентови пайнерчета 13см за от пред в краката.Задната ми линия те са 10см-ови пак пайнер и вадят звук през усилователя и то доста очарователен.Въпроса е предните 13 см говорители и тези на вратите как да ги навържа към усилователя?Тука ми викат недей, че омовете щели да станат 2 ако ги навържа 10 см и 13см говорители на 2 канала ? Ако това е вярно мога ли да ги навържа и да ги намаля за да не ги издъня?Усилователя е 4 канален силен и що годе свирещ.Баса е вързан на бридж между два канала и на тях няма друго закачено.На долния ред са вързани задните говорители, а предните и тях ли да ги връзвам към тия които са отзаде или ... как? Не търся сараунд ефекти разни стереото е достатъчно :mhihi: благодаря предварително.Само да кажа, че цд-то е слабо за тия говорители и за задните и предните евентуално тия на вратите мога да ги оставя към цд-то.
Изображение

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Re: Как да вържа всичките колони към усилователя - 4ohm

Мнение от RSxRacer » 17 Юни 2010, 16:48

дай да пуснем задните и предните във вратите на цд-то,13ките на ампа ;)
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1987 e30

Мнение от nabora » 17 Юни 2010, 18:45

Пише се усилвател!

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 17 Юни 2010, 19:17

добре даскале...нещо по темата?
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от shengi » 17 Юни 2010, 20:33

RSxRacer Киро това цд не изкарва звук бе, и аз го мислех тоя филм ама слабичко идва за говорители каквито и да са те.Щом айвата ги караше да цвърчат както трябва всичките говорители, а тоя плеар само баса движи както трябва останалите говорители не.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nabora » 18 Юни 2010, 7:54

по темата ли?
ако усилвателя държи на 2ома, можеш да си ги вържеш по 2 4-омови колонки на канал. дали ще държи може да прочетеш в книжката му или да експериментираш

ентусиаст
Аватар

Мнение от shengi » 18 Юни 2010, 11:58

Мощност при 2 Ohm:2x300W - Инпенданс на говорителите:2~16 Ohm
Това е едно от нещата които пише на усилователя.Аз по принцип се притеснявам за горовителчетата, да не изпушат, че от оригиналните нокийки само тия на вратите устискаха и то на доста намален усиловател :shock:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nabora » 18 Юни 2010, 12:51

Аз ще се повторя, но се пише усилвател. Дума усиловател в българския език няма.

по темата:
щом държи на 2 ома може да си свържеш говорителчетата. намали сигнала на тези канали за да не изгорят

ентусиаст
Аватар

Мнение от shengi » 18 Юни 2010, 13:03

А да сменям ли кабелите, че ми се въртеше в главата да пусна обратно по оригиналната инсталация и само от пред до таблото да променям нещата? Че не си е малко разглобяването, а по цял ден само коли разглобявам, а моята не ми се бутва :mhihi: По принцип няма да ги усилвам много, че пайнерките са 50-тина вата, но не мисля да ги усилвам колкото могат
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
Мечтае да кара: Турбо кола със задно
Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto

Мнение от Cosworth » 18 Юни 2010, 13:08

shengi написа:А да сменям ли кабелите, че ми се въртеше в главата да пусна обратно по оригиналната инсталация и само от пред до таблото да променям нещата? Че не си е малко разглобяването, а по цял ден само коли разглобявам, а моята не ми се бутва :mhihi: По принцип няма да ги усилвам много, че пайнерките са 50-тина вата, но не мисля да ги усилвам колкото могат

Колега я ми напиши една схема с говорителите които искаш да вържеш на всеки канал, пищялки, среди, баси...
примерно:
1 пищялка 4ома
1 среда 4ома
2 мидбаса по 4ома
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от shengi » 18 Юни 2010, 13:16

Всичките говорители са на 4 ома
Усилвателя е 4 канален
Баса е вързан към усилвателя на бридж
Задната линия е вързана за долните 2 канала /те каналите са 2 от горе и 2 от долу/
Искам и предните говорители който са в краката да ги вържа към усилвателя, а пищялките да си стоят към цд-то.Идеята ми беше дали мога да изпържа нещо, ако през усилвателя пусна за към предната линия през оригиналната инсталация /кабелите който отиват към задните говорители да ги ползвам по обратен ред за към предните говорители? Или да не се занимавам и да пускам 4 кабела и пак да разглобявам :twisted:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от shengi » 18 Юни 2010, 13:16

Всичките говорители са на 4 ома
Усилвателя е 4 канален
Баса е вързан към усилвателя на бридж
Задната линия е вързана за долните 2 канала /те каналите са 2 от горе и 2 от долу/
Искам и предните говорители който са в краката да ги вържа към усилвателя, а пищялките да си стоят към цд-то.Идеята ми беше дали мога да изпържа нещо, ако през усилвателя пусна за към предната линия през оригиналната инсталация /кабелите който отиват към задните говорители да ги ползвам по обратен ред за към предните говорители? Или да не се занимавам и да пускам 4 кабела и пак да разглобявам :twisted:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
Мечтае да кара: Турбо кола със задно
Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto

Мнение от Cosworth » 18 Юни 2010, 13:23

пак ти казвам да ми напишеш колко са всичките говорители които искаш да свържеш на 1 канал. От това което разбрах отзад имаш един 4ома и този отпред в краката заедно с него искаш да ги свържеш който също е 4ома. За инсталацията нямаш проблем да ползваш жиците на задните колони до отпред и после по обратен ред към предните колони... Този отзад каоксиален ли е ? Тоест по просто казано като елипс, със пищялките върху/в него?
И ми кажи марката и модела на Усилвателя...
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от shengi » 18 Юни 2010, 16:39

Thunder TCA4 с леки доработки по стъпалата.
Иначе отзаде имам 2 говорителя кръгли пайнера 10см от пред пак пайнер 2 броя х13см и един бокс който е 250wata от про серията на Еминенс.Тия на вратите няма да ги връзвам към усилователя те ще са към цд-то.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от shengi » 18 Юни 2010, 23:13

Вързах предни леви с задни леви и предни десни с задни десни.Общо 6 говорителя /с тия на вратите, че не ми се разглобяваше да ги връзвам само тях отделно към цд-то/ Сега в момента имам доста високи, но и това ще го оправя като ми остане свободно време.Иначе през усилователя добре се чува сега вече saunda в колата.Намалих говорителите среди и високи, че почваха да кривят доста баса и него намалих.Сега се радвам на добър звук.Благодаря колеги за помоща.
Изображение

Следваща

Назад към Car аудио и видео