navi 16:9 въпроси и помощ

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

navi 16:9 въпроси и помощ

Мнение от Dimo » 14 Юни 2010, 23:55

Значи до тука изчетох бая по форума, а и по разни други форуми, но въпреки това имам въпроси и нужда от разяснения и помощ относно навигацията 16:9

Преди да почна с въпросите да уточня че колата е 320Д с нави 16:9 с касетка отзад + чейнджър + МК3 и Hi Fi (но не Харман Кардън)+ телефонна система за Сименс С35 или С55 некой от двата!

1. Ъпдейтнах фърмуера на навито и сега е версия 3-1/63, но след ъпдейта искаше диск със cd key, та ако някой може да ми каже от къде да си го дръпна.
2. Въпреки ъпдейта виждам, че нямам меню Code, DSP, Aux-Ventilation и TV.
TV нямам щото нямам тунер, ясно е, Code трябва да се програмира ли за да се появи и ако да, как става и какви други функции може да се програмират? За какво е DSP и Aux вентилацията, защо ги нямам? (колата няма печка)!
3. Как да си направя всичко на български?
4. Как се отключват скритете функци на борд компютъра и кой номер функция за какво е?
5. Възможно ли е да имам Bluetooth на колата към телефонната система и да не ми го показва навито? Трябва ли да му се програмира нещо за да се появи и да се използва?
6. Видях бая теми с MP3 решения, но всички са на автомобили със CD player. Възможно ли е да се сложи aux или usb на нави 16:9, как става (има ли DIY някъде за това). В този случай ако стане и боцна некакъв MP3 плеър, GSM или флашка с музика ще ми ги разпознава ли навито и ще може ли да се сменят песните от волана и т.н.
7. Може ли навито да говори на БГ? За менюто разбрах че става, въпреки че незнам как :oops:
8. Коя в действителност е най добрата и най новата карта за БГ, която става за MK3, защото има поне 10 теми и на всяка страница има най-добра карта.
9. От къде и как се качват подсказки за камерите по пътя и има ли такива за камерите в БГ дори и да не са много. Това с картата едновременно ли се качва и ако да, от къде да си изтегля такава карта.
10. Само ако имам МК4 ли мога да си сложа 3D навигация или става и на MK3. Ако става моля кажете как?

Предварително благодаря за отговорите, ако се сетя за още въпроси ще пиша пак.
Изображение

баварски фанатик
Аватар

Re: navi 16:9 въпроси и помощ

Мнение от Dimo » 16 Юни 2010, 10:15

никой ли неможе да помогне, дори да не е по всички въпроси.... :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 16 Юни 2010, 11:17

Здравей Колега,
за БГ до колкото знам най добрата карта е 2008 въпреки че не е най новата.Имам за МК3 на CD източна Европа 2008 и западна Европа 2010.Ако те интересува пиши ми на ЛС(не става въпрос за продаване). Относно 3Д функцията и аз търся начин но до колкото събрах информация не става за МК3.По останалите въпроси не мога да ти помогна нищо за съжаление.
Поздрави

младши ентусиаст
Аватар
Кара: жена си да дрифти
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: харчи малко - върви на страх

Мнение от mili4uk » 16 Юни 2010, 11:29

Dimo написа:никой ли неможе да помогне, дори да не е по всички въпроси.... :roll:

:) по т.1 - намери си друг firmware...потърси колегата ivo1bg той ще те ориентира с firmware-ите и новите карти. Даваш му една 20-ка.... и си имаш перфектна карта + последен ъпдейт.
по т.2 - нямаш ги и няма да ги имаш освен ако не ги сложиш.
Code - това според мен (може и да бъркам) е част от имобилайзера - палиш колата с код ! ама хич не съм сигурен за това.
DSP - това ти е съраунда... нямаш модула.
AUX Vent - нямаш нафтова/бензинова печка. За това и него го нямаш - за отопление на купето... таймер един вид
TV- нямаш ТВ модула... .затова и не ти го пише.
ето тук може да видиш нещо интересно
viewtopic.php?f=35&t=189469

по т.3 - като т.1 - колегата преправя към БГ език
по т.4 виж темata viewtopic.php?f=34&t=5831
там ти е описано всичко за тези скрити кодове, как се влиза и т.н.
по т.5 - нямаш
по т.6- има много писано - решения колкото искаш.... аз лично съм с оригинален ретофит кит на БМВ с ИПОД. Проблема ми е само че не изписва имената на песните... всичко останало работи. Колегите с GROM и други ... май са по-доволни . Както и да е .. разгледай тези теми :
viewtopic.php?f=34&t=207488
viewtopic.php?f=34&t=70142
viewtopic.php?f=35&t=121943

почти съм убеден че си с BM54 radio модул.

по т.7 8 и 9 - пак колегата горе където съм ти писал
Той има най-добрата карта... той слага и тези екстри... а и има доста теми ако искаш сам да си сложиш неща.

Предлагам ти да разгледаш :
viewtopic.php?f=35&t=144196
viewtopic.php?f=35&t=198646

по т.10 - да само МК4... и то с версия мисля по-голяма от 30

Ако някъде съм сбъркал.. моля колегите да ме поправят но не мисля.

Колега... можеш да позлваш търсачката и ще намериш още интересни неща

Дано съм ти бил полезен !

баварски фанатик
Аватар

Мнение от Dimo » 20 Юни 2010, 11:14

Ето и как успях да си отговоря сам на въпросите:

1. Диск за отключване намерих, който е заинтересован на ЛС мога да му дам линк, който иска да не рискува да ходи при някой който се занимава с това.
2. DSP, Аux, ТВ и Код нямам, НО код се слага доста по лесно от другите 3 екстри!
3. За инфо се обърнете към Е39 форума, а не към е46! Търсачката не помага!!!
4. Скритите функции на борд компютъра и отключването им е описано в темата "Направи си сам", което лично за мен не е много логично и затова неможах да ги намеря.
5. Да възможно е, оказа се че освен телефонна система работеща със супер стари телефони има Bluetooth модул с управление на всички телефони, за повече инфо пак на ЛС.
6. Най-добрия вариант е MP3 changer макар и да не е най евтиния. Grom гледам, че има доста проблеми, за DICE незнам.
7. Тук още не съм намерил решение, но и по този въпрос работя ;)
8-9. Най-добрата карта я оформям в момента щото подготвям и подсказки за камерите :)
10. За съжаление за 3D трябва наистина само MK4 :(

П.С. Търсачката НЕ помога защото се оказва че някои специфични въпроси намират отговори не в Е46, а във форум Е39, Е60 и т.н.
Изображение

Назад към E46