Въпрос за вътрешно огледало

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 i
Мечтае да кара: Е90 пак бензин

Въпрос за вътрешно огледало

Мнение от ивайло81 » 07 Юни 2010, 0:06

значи не съм го снимал,но вътрешното огледало,има на задната си част някаква дупка с нещо вътре като датчик предполагам.срам ме е да го кажа но колата я имам 2 години,а чак сега го забелязах.за какво е незнам.ще го снимам все пак утре и ще кача снимките.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Re: Въпрос за вътрешно огледало

Мнение от Next » 07 Юни 2010, 0:50

И като го имаш това не си ли забелязал когато някой кара зад теб на фарове и огледалото става тъмно зелено. Води си електрохроматично. :winky:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Мнение от stilko » 07 Юни 2010, 0:52

Снимай огледалото и от двете страни.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 i
Мечтае да кара: Е90 пак бензин

Мнение от ивайло81 » 07 Юни 2010, 22:47

знам че е електрохроматично,снимката е от нета но е като моето огледало.вътре на стъклото имам око което затъмнява огледалото когато някой кара зад мен,а това ако ме светне някой каква роля играе.вижда се нещо като платка вътре... е
bmw mirror.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Next » 08 Юни 2010, 0:59

Мери светтлината. Отпред като е тъмно а отзад като е светло тогава се затъмнява.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: купета

Мнение от vassil_bk » 11 Юни 2010, 9:54

Здравейте колеги, за да не пускам нова тема ще питам тук:

1. Някой знае ли как и къде точно се връзва третия пин за управление на огледалото, който е за задната скорост (ПИН1)?
2. В самото огледало има ли нещо, което контролира лампичката в него, дето е за алармата, и какво трябва да се подаде на пиновете за него? Ако подам директно жиците от диода на нефабричната ми аларма дали ще стане?

ентусиаст
Аватар

Мнение от stilko » 11 Юни 2010, 12:08

Изображение
Над жабката
X428
Син+Жълт кабел

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 11 Юни 2010, 23:07

vassil_bk написа:Здравейте колеги, за да не пускам нова тема ще питам тук:

1. Някой знае ли как и къде точно се връзва третия пин за управление на огледалото, който е за задната скорост (ПИН1)?
2. В самото огледало има ли нещо, което контролира лампичката в него, дето е за алармата, и какво трябва да се подаде на пиновете за него? Ако подам директно жиците от диода на нефабричната ми аларма дали ще стане?

Няма абсолютно никакъв проблем. Виж тази тема и не трябва да имаш повече въпроси ;)
Огледало - централно
Изображение
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Next » 11 Юни 2010, 23:26

Скоро и аз ще се опитам да си подкарам лампичката на огледалото. Сега ми са активирани мигачите когато заключвам колата. При правилно свързване трябва Правилно ли съм разбрал :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vassil_bk » 14 Юни 2010, 14:20

pazokolarov написа: Няма абсолютно никакъв проблем. Виж тази тема и не трябва да имаш повече въпроси ;)
Огледало - централно
Аферим! Признал съм те, винаги даваш много ценни съвети! :bowdown:

Вързах огледалото всичко работи на пушка, даже и диодът си тръгна без проблеми.

Само едно нещо още се чудя. В тая черната розетка, над жабката, влизат няколко кабела "син-жълт". Значи ли това, че мога да ползвам който и да е от тях, за да вържа задната?

ентусиаст
Аватар

Мнение от stilko » 14 Юни 2010, 14:26

Използваш общата им шина. Ако имаш свободен пин на нея, направо с кабелна обувка.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vassil_bk » 14 Юни 2010, 14:31

stilko написа:Използваш общата им шина. Ако имаш свободен пин на нея, направо с кабелна обувка.
Ахааа, т.е. само един от тия кабеляци е входящ, а другите са разклонения към някъде си. Оки, мерси :yes:

:idea: Само още едно нещо ме притеснява... Вързах огледалото към фаровете - демек да му подават захранване когато съм ги включил. Въпросът ми е дали ще стане фал, ако не съм включил фаровете (на огледалото няма захранване), но съм включил на задна? Възможно ли е сигнала за задната да прецака нещо, ако огледалото не е включено...?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от pazokolarov » 14 Юни 2010, 19:30

Няма никакъв проблем с това както си го напрвил. И без това през деня тази функция не може да се задейства, освен ако не се движиш в тунел. Но и тогава ще си с включени фарове.
При включване на задна затъмняването се изключва за да виждаш по-ясно на зад. Ако не си закачил кабела от релето за светлините за задна скорост, огледалото би останало затъмнено докато даваш на зад нощем. Но това пък ще рече, че някой ти свети от зад, пък тогава няма да е разумно да се нацелиш отгоре му :mhihi: И тем подобни разсъждения....
Общо взето тази функция работи само нощно време, не през деня (само в много редки случаи, например ако ще излизаш от гараж на зад в слънчево време), когато разликата в интензитета на светлината пред и зад огледалото е достатъчно голяма.
Изображение
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от stilko » 14 Юни 2010, 19:48

pazokolarov написа:Няма никакъв проблем с това както си го напрвил. И без това през деня тази функция не може да се задейства, освен ако не се движиш в тунел. Но и тогава ще си с включени фарове.
При включване на задна затъмняването се изключва за да виждаш по-ясно на зад. Ако не си закачил кабела от релето за светлините за задна скорост, огледалото би останало затъмнено докато даваш на зад нощем. Но това пък ще рече, че някой ти свети от зад, пък тогава няма да е разумно да се нацелиш отгоре му :mhihi: И тем подобни разсъждения....
Общо взето тази функция работи само нощно време, не през деня (само в много редки случаи, например ако ще излизаш от гараж на зад в слънчево време), когато разликата в интензитета на светлината пред и зад огледалото е достатъчно голяма.

Направо го изпрати на пясъчника :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от pazokolarov » 14 Юни 2010, 20:11

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Просто исках да обясня, че сигнала от релето за свелината за задна скорост деактивира веигата за захранване на затъмняването на огледалото.
Изображение
ИзображениеИзображение

Следваща

Назад към E46