Въпрос за вътрешно огледало
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
Въпрос за вътрешно огледало
значи не съм го снимал,но вътрешното огледало,има на задната си част някаква дупка с нещо вътре като датчик предполагам.срам ме е да го кажа но колата я имам 2 години,а чак сега го забелязах.за какво е незнам.ще го снимам все пак утре и ще кача снимките.
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Re: Въпрос за вътрешно огледало
И като го имаш това не си ли забелязал когато някой кара зад теб на фарове и огледалото става тъмно зелено. Води си електрохроматично. 

- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
знам че е електрохроматично,снимката е от нета но е като моето огледало.вътре на стъклото имам око което затъмнява огледалото когато някой кара зад мен,а това ако ме светне някой каква роля играе.вижда се нещо като платка вътре... е
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Next
- старши ентусиаст
-
Мери светтлината. Отпред като е тъмно а отзад като е светло тогава се затъмнява.
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
- Кара: купета
Здравейте колеги, за да не пускам нова тема ще питам тук:
1. Някой знае ли как и къде точно се връзва третия пин за управление на огледалото, който е за задната скорост (ПИН1)?
2. В самото огледало има ли нещо, което контролира лампичката в него, дето е за алармата, и какво трябва да се подаде на пиновете за него? Ако подам директно жиците от диода на нефабричната ми аларма дали ще стане?
1. Някой знае ли как и къде точно се връзва третия пин за управление на огледалото, който е за задната скорост (ПИН1)?
2. В самото огледало има ли нещо, което контролира лампичката в него, дето е за алармата, и какво трябва да се подаде на пиновете за него? Ако подам директно жиците от диода на нефабричната ми аларма дали ще стане?
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
vassil_bk написа:Здравейте колеги, за да не пускам нова тема ще питам тук:
Няма абсолютно никакъв проблем. Виж тази тема и не трябва да имаш повече въпроси

Огледало - централно
- Next
- старши ентусиаст
-
Скоро и аз ще се опитам да си подкарам лампичката на огледалото. Сега ми са активирани мигачите когато заключвам колата. При правилно свързване трябва Правилно ли съм разбрал 

- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
Аферим! Признал съм те, винаги даваш много ценни съвети!pazokolarov написа: Няма абсолютно никакъв проблем. Виж тази тема и не трябва да имаш повече въпроси![]()
Огледало - централно

Вързах огледалото всичко работи на пушка, даже и диодът си тръгна без проблеми.
Само едно нещо още се чудя. В тая черната розетка, над жабката, влизат няколко кабела "син-жълт". Значи ли това, че мога да ползвам който и да е от тях, за да вържа задната?
Използваш общата им шина. Ако имаш свободен пин на нея, направо с кабелна обувка.
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
Ахааа, т.е. само един от тия кабеляци е входящ, а другите са разклонения към някъде си. Оки, мерсиstilko написа:Използваш общата им шина. Ако имаш свободен пин на нея, направо с кабелна обувка.

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
Няма никакъв проблем с това както си го напрвил. И без това през деня тази функция не може да се задейства, освен ако не се движиш в тунел. Но и тогава ще си с включени фарове.
При включване на задна затъмняването се изключва за да виждаш по-ясно на зад. Ако не си закачил кабела от релето за светлините за задна скорост, огледалото би останало затъмнено докато даваш на зад нощем. Но това пък ще рече, че някой ти свети от зад, пък тогава няма да е разумно да се нацелиш отгоре му
И тем подобни разсъждения....
Общо взето тази функция работи само нощно време, не през деня (само в много редки случаи, например ако ще излизаш от гараж на зад в слънчево време), когато разликата в интензитета на светлината пред и зад огледалото е достатъчно голяма.
При включване на задна затъмняването се изключва за да виждаш по-ясно на зад. Ако не си закачил кабела от релето за светлините за задна скорост, огледалото би останало затъмнено докато даваш на зад нощем. Но това пък ще рече, че някой ти свети от зад, пък тогава няма да е разумно да се нацелиш отгоре му

Общо взето тази функция работи само нощно време, не през деня (само в много редки случаи, например ако ще излизаш от гараж на зад в слънчево време), когато разликата в интензитета на светлината пред и зад огледалото е достатъчно голяма.
pazokolarov написа:Няма никакъв проблем с това както си го напрвил. И без това през деня тази функция не може да се задейства, освен ако не се движиш в тунел. Но и тогава ще си с включени фарове.
При включване на задна затъмняването се изключва за да виждаш по-ясно на зад. Ако не си закачил кабела от релето за светлините за задна скорост, огледалото би останало затъмнено докато даваш на зад нощем. Но това пък ще рече, че някой ти свети от зад, пък тогава няма да е разумно да се нацелиш отгоре муИ тем подобни разсъждения....
Направо го изпрати на пясъчника

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-

Просто исках да обясня, че сигнала от релето за свелината за задна скорост деактивира веигата за захранване на затъмняването на огледалото.
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3