Шини на покрива Е36 комби ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 316и 93-та седан
Детайли за колата: м40

Re: Шини на покрива Е36 комби ?

Мнение от m_manchev » 10 Юни 2010, 9:08

Колега, извинявам се че се намесвам в твоята тема, но така бях посъветван от модератора.
От седмица се опитвам да си намеря багажник (релси) за покрива на Е36-седан-93 г. (няма такива като за комби). Четейки литература по въпроса установих, че местата за закрепване (винтове) са под уплътненията на вратите. За съжаление не успях да ги развия, нито с подходящия ключ звезда, нито с такъв за захващане отгоре, като за тръби. Започнах да се чудя дали не бъркам нещо кардинално. В обикновенните магазини не продават такива за модела, а универсални, които не я ясно дали и как ще станат. Тези скъпите на Туле и от Дару, не ме устройват.
Разчитам на вас, ако някой е слагал такъв да сподели опит или мнение.
Благодаря предварително.

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 10 Юни 2010, 19:45

m_manchev написа:Колега, извинявам се че се намесвам в твоята тема, но така бях посъветван от модератора.
От седмица се опитвам да си намеря багажник (релси) за покрива на Е36-седан-93 г. (няма такива като за комби). Четейки литература по въпроса установих, че местата за закрепване (винтове) са под уплътненията на вратите. За съжаление не успях да ги развия, нито с подходящия ключ звезда, нито с такъв за захващане отгоре, като за тръби. Започнах да се чудя дали не бъркам нещо кардинално. В обикновенните магазини не продават такива за модела, а универсални, които не я ясно дали и как ще станат. Тези скъпите на Туле и от Дару, не ме устройват.
Разчитам на вас, ако някой е слагал такъв да сподели опит или мнение.
Благодаря предварително.

Болтчетата за които говориш са под уплътненията и са за напречни шини, дето си ги слагаш когато ти трябват. Не се развиват тези болтчета, там оригиналния багажник е с канал. утре ако ми остане време ще ги снимам тези планки и ще ги пусна тук.

Потребител
Аватар
Кара: 316и 93-та седан
Детайли за колата: м40

Мнение от m_manchev » 10 Юни 2010, 21:30

Ще ти бъда признателен ако снимаш и покажеш тези планки за шините.
Поне да добия представа и да знам какво да търся.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i touring '96

Мнение от grayscale » 11 Юни 2010, 9:09

shopaza написа:До тук добре значи остава да си сваля давана освен и да погледна за какво иде реч или просто да го поразкача малко да мога да погледна има ли места аджеба там :kuku: И другата операция да си намеря шини :mhihi: Незнам защо но някакси шините го поотварят така комбито :lalala: Аз имам и 124 комби с шини и бая работа си ми вършат та викам и бимата да влезне в употреба :mhihi: :mhihi:

Koлега, привет!
И аз доста съм се навивал за тия пусти релси (рейлинг) на тавана, но все още така си я карам 4 години :lol:
Мисля, имаш предвид, че за да стане като хората ще трябва и някакви (напречни) греди да купиш за да монтираш автобокс, велосипед и т.н.. От тука вече човек се замисля дали не е добре да си вземе направо един багажник за седан с напречен монтаж със захват между вратите и тавана - така поне парите за тоя рейлинг ще се спестят...
Хубаво е някой колега, който знае, да каже тука колко е максималния допустим товар върху релсите. Гледам някакви 75 кила в книгата на колата, ама дали е това....не ми е много силен италианския... :mhihi:

Аватар

Мнение от sonny » 11 Юни 2010, 10:37

grayscale написа:Koлега, привет!
И аз доста съм се навивал за тия пусти релси (рейлинг) на тавана, но все още така си я карам 4 години :lol:
Мисля, имаш предвид, че за да стане като хората ще трябва и някакви (напречни) греди да купиш за да монтираш автобокс, велосипед и т.н.. От тука вече човек се замисля дали не е добре да си вземе направо един багажник за седан с напречен монтаж със захват между вратите и тавана - така поне парите за тоя рейлинг ще се спестят...
Хубаво е някой колега, който знае, да каже тука колко е максималния допустим товар върху релсите. Гледам някакви 75 кила в книгата на колата, ама дали е това....не ми е много силен италианския... :mhihi:

Както знаем зависи от натоварването. Един път се качиха 15 листагипскартон на комбито, и нямаше ядове. Но един път карах тръби по 6м, и естествено с напречни релси върху рейлинга, но направих грешка да сложа тръбите в единия край вместо по средата, е резултата е, че се посчупи предната планка, нищо фрапантно, ама издържа над 150 кила само товар на нея и отделно динамичните удари от клатенето на тръбите дето бяха по-дълги от колата. Качвал съм и плоскости с размери 1,83/3,66 която една плоскост е по над 80-9-кила ,а аз качих 3 :mhihi: Абе аз съм си доволен.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i touring '96

Мнение от grayscale » 11 Юни 2010, 14:58

Aбе май по принцип им изписват малко кила товароносимост. Дори скоро загледах на някъв джип му бяха предписали до 55кг разпределенен товар по тавана.
....просто няма как да знаят дали някой няма да закичи нещо добре запънато и обемно - примерно високо 2м и да подкара със 150км/ч. Силата от челното съпротивление плюс това голямо рамо спокоооойно може да издъни покрива и да ти натика рейлингите в задното отделение...багажника визирах :lol:

Някой имал ли е проблеми с корозия след разпробиването на тавана, че си търся още една причина да не давам пари за тая джаджа... :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 11 Юни 2010, 16:52

grayscale написа:Aбе май по принцип им изписват малко кила товароносимост. Дори скоро загледах на някъв джип му бяха предписали до 55кг разпределенен товар по тавана....

Товароносимостта която е посочил производителя не е измислена а е точно изчислена със съответния коефицент на сигурност.

За изчисленията са взети предвид много условия и стойности, като лимитиращ разбира се е най-слабия показател, а в случая това явно не е колко товар или усилие от челното съпротивлениев движение може да понесе багажника, а ккаъв товар/ускорение би могъл да издържи при евентуален удар и какви щети би нанесъл на околните превозни средства и хора ако евентуално се откъсне ....

Преценете сами какво е усилието на тези 55кг. товар върху ламарината на покрива и фиксиращите болтове при евентуален челен удар.

Аватар

Мнение от sonny » 11 Юни 2010, 22:36

grayscale написа:Някой имал ли е проблеми с корозия след разпробиването на тавана, че си търся още една причина да не давам пари за тая джаджа... :mhihi:

Ми аз се изциганих и не си поръчах нови гумени уплътнения, оставих го това за някой ден, ако седна да го пребоядисвам комбито, но пък си силиконясах около дупките като ги монтирах и досега нито е текло вътре нито нищо, а щом не е текло, значи нема ръжда :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 M52B20 Touring E34 M50B25

Мнение от shopaza » 12 Юни 2010, 0:55

grayscale написа:
shopaza написа:До тук добре значи остава да си сваля давана освен и да погледна за какво иде реч или просто да го поразкача малко да мога да погледна има ли места аджеба там :kuku: И другата операция да си намеря шини :mhihi: Незнам защо но някакси шините го поотварят така комбито :lalala: Аз имам и 124 комби с шини и бая работа си ми вършат та викам и бимата да влезне в употреба :mhihi: :mhihi:

Koлега, привет!

Аз си имам няколко разновидности на напречни релси и имам едни на Туле който точно пасват на такива рейли :mrgreen: :bchug: Сега само сабирам информация от каде мога да получа шаблони или кой е най рационалния начин за поставяне и да се доближим до оригиналното поставяне :lalala: А щом се събере достатъчно информация ще има тема със снимки за любопитните как се слага :yes: Но за съжаление в момента малко нямам време защото се занимавам с ретро автомобила ми и нямам време за бавареца много но и неговото време идва и то скоро :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: остъклена тераса
Мечтае да кара: open wheeler

Мнение от dobo-is » 28 Мар 2012, 17:36

shopaza написа:Аз си имам няколко разновидности на напречни релси и имам едни на Туле който точно пасват на такива рейли :mrgreen: :bchug: Сега само сабирам информация от каде мога да получа шаблони или кой е най рационалния начин за поставяне и да се доближим до оригиналното поставяне :lalala: А щом се събере достатъчно информация ще има тема със снимки за любопитните как се слага :yes: Но за съжаление в момента малко нямам време защото се занимавам с ретро автомобила ми и нямам време за бавареца много но и неговото време идва и то скоро :mhihi:

Колега , ако имаш продай ми един комплект напречни за моето комби ... :yes:
brillantrot team
Изображение Изображение Изображение Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 13 Фев 2015, 12:50

Колеги и аз сега ще слагам рейлинги,но може ли да ми дадете партидните номера от Дару на шаблоните и на уплътненията,че не успях да ги намеря
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i Touring '96

Мнение от georgivar » 13 Фев 2015, 16:23

01299789109 са инструкциите и шаблоните

уплътнения не знам, нос и ги вземи направо от колата от която ще вземеш релсите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dicho0o » 15 Фев 2015, 21:17

Номенклатурен номер : 01299789109
Описание : РЪКОВОДСТВО
Ед.цена (с ДДС) : 4.48 BGN
Няма наличност

Е ся ударих на камък,ще трябва да се сваля тавана явно.
Относно уплътненията искам да ги сменя,защото ми липсват двете,колегата от когото ги купих каза че и там са липсвали...
Потърсих ги в bmwfans.info и ти има като отделни елементи,но цените им в Дару са много сериозни и не са налични...

Ще помоля ако някой има шаблони и ръководство да пише или кажете от къде другате мога да си купя?
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 16 Фев 2015, 15:33

.
Последна промяна bmw325tds на 04 Авг 2016, 10:46, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dicho0o » 16 Фев 2015, 20:23

Оригинални напречни греди сигурно ще са много скъпи и в същото време още по-грозни,и е възможно и да свирят при висока скорост.
Тези рейлинги може и да не ги ползвам никога,но просто на комби си стоят уникално,а и да ми потрябват да си добре дошли.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36