ASC,ABS,борд компютър!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е 46 320i
Мечтае да кара: X6

ASC,ABS,борд компютър!

Мнение от petarcho83 » 08 Юни 2010, 19:43

Здравейте колеги,с риск някой от модераторите да ме скастри:
значи преди няколко дни когато валя големия дъжд като се пребирах по патя ми светнаха вапросните лампи ASC и ABS-a,та мисалта ми е някой имал ли е този проблем и как да разбера кой точно датчик е здал багажа и дали не е вазможно борда да барка нещо и също така ако се оправи ABS-а,саответно ще изгасне ли и ASC-то?И имам още един проблем оил сервиза нито намалява нито се овеличава,защо така вече 4 хиляди километра сам изминал и все така,не може ли да се даде ресет от колата да се занули или трябва да се ходи в сервиз?Иначе колата е 320i бензинка!1999година!БЛАГОДАРЯ ЗА ВНИМАНИЕТО И ПОМАГАИТЕ!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Re: ASC,ABS,борд компютър!

Мнение от Wolfen » 08 Юни 2010, 20:05

ама да беше прочел малко из форума ... да беше ползвал търсачката ... да беше... ама нъцки!!! :banghead:

Можеш да разбереш кой датчик е за смяна като отидеш на комп. диагностика. АСЦ системата ползва същите датчици .. като си оправиш датчика(ците), лампите на АБСа и АСЦто ще изгаснат.

За ойл сервиза .. това също тряя мине през диагностиката ...

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 08 Юни 2010, 20:27

За ойл сървиса най-вероятно е тоя прословут датчик....
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolfen » 08 Юни 2010, 20:35

Zagy написа:За ойл сървиса най-вероятно е тоя прословут датчик....

кой е тоя прословут датчик!? :mhihi: :mhihi:

до колкото разбрах не му се връткат километрите на ойл сервиза наобратно ... а тва няма нищо общо с датчика на маслото :nono:

ПС: бе къде се вреш при бензините пък ти ?! :dummy: :lol: :mrgreen:

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 08 Юни 2010, 21:11

Ето тук съм писал по въпроса за ASC-то как мижеш да минеш и без диагностика, що се отнася до Oil Service-a, там изчисленията на километрите които показва компютъра са на база изминали километри, средна скорост и врене на работа на двигателя (ако не се лъжа), а не само на база изминали километри.

:OT:
Тук искам да се обърна към всички колеги (или поне към по-голямата част от тях които пишат редовно във форума)

- Предложението ми е ако се натъкнем на нова тема (в повечето случаи пусната от нов колега), която вече е разисквана в една или повече друг теми, да не пише мнения от сорта "Ползвай търсачката", а да даваме линк към съответната вече разисквана тема. Случи ми се наскоро да търся нещо из форума, намерих няколко теми които изощо не ми помогнаха и една в която се разискваше точно това което търсих, и какво да видя, последното мнение беше нещо от сорта - "...разисквано е вече ползвай търсачката..." :shock:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 08 Юни 2010, 22:24

kiko™ написа:Ето тук съм писал по въпроса за ASC-то как мижеш да минеш и без диагностика, що се отнася до Oil Service-a, там изчисленията на километрите които показва компютъра са на база изминали километри, средна скорост и врене на работа на двигателя (ако не се лъжа), а не само на база изминали километри.

:OT:
Тук искам да се обърна към всички колеги (или поне към по-голямата част от тях които пишат редовно във форума)

- Предложението ми е ако се натъкнем на нова тема (в повечето случаи пусната от нов колега), която вече е разисквана в една или повече друг теми, да не пише мнения от сорта "Ползвай търсачката", а да даваме линк към съответната вече разисквана тема. Случи ми се наскоро да търся нещо из форума, намерих няколко теми които изощо не ми помогнаха и една в която се разискваше точно това което търсих, и какво да видя, последното мнение беше нещо от сорта - "...разисквано е вече ползвай търсачката..." :shock:

:yes: ЕВАЛА КОЛЕГА,
има доста хора тук които вместо да покажат стажа си помагайки на новодошлите,го правят пускайки мнения от сорта "ползвай търсачката".На мен също ми се е случвало многократно да "ползвам търсачката" и съответно да не намеря нищо което да ми свърши работа.После има и друг момент,когато ти се счупи БАВАРКАТА,последното което мислиш е за търсачката,особенно ако си нов във фамилията.
Поздрави на всички и нека да си помагаме с каквото можем,в края на крайщата мисля че това е идеята на форума!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolfen » 08 Юни 2010, 22:31

нямам нищо против да помогна на някой "новодошъл" стига той да си е направил труда да прочете било то "често задавани въпроси" или да потърси в търсачката и да каже ... сори пичове, ама търсих и не намерих... ама въпроси от сорта на ... ми светна ми абс-а и асц-то .. случвало ли се е на някого?!?! ми случва се и е обяснено каква е причината в една от важните теми, дори има инструкция как сами да си проверим датчика с мултицет в друга важна тема ... даже имаше една голяяяяма тема по повод АБС датчиците, в която доста съм писал .. щото ми се наложи да сменя двата предни датчика ... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Мнение от mistyrain » 08 Юни 2010, 22:47

Здравей колега,

Относно кулиране на компа може да погледнеп тук - http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 1&start=15

има обяснено и със снимка как да нулираш борда ако си със букса от пред при двигателя или ако е такава вътре. Няма датчик за маслото, както е казал колегата, той се смята на километри. Мисля че си с такава с отпред, но нека ме поправят ако греша или ти най-добре си виж. От снимките в горната тема няма как да се объркаш, но не препоръчвам да правиш това с даването на късо. Но все пак ти си знаеш дали ще пробваш или ще идеш в сервиз или някои колега ще ти го направи.

Относно датчиците, първо една диагностика и ще се види. Този които ти нулира компа би трябвало да може и диагностика да ти пусне. Поправете ме ако греша.

Потребител
Аватар

Мнение от petarcho83 » 09 Юни 2010, 14:54

благодаря на всички ви!Сажалявам за неудобството което сам саздал на някои хора все пак!То е ясно че щом питам значи не сам намерил това което тарсих!Както и да е ИЗВИНЕТЕ!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolfen » 09 Юни 2010, 23:27

petarcho83 написа:благодаря на всички ви!Сажалявам за неудобството което сам саздал на някои хора все пак!То е ясно че щом питам значи не сам намерил това което тарсих!Както и да е ИЗВИНЕТЕ!!!

евала, че си потърсил! :yes: Ама доста хора не го правят, защото е по-лесно направо да изтипосат нова тема ;) Успех с датчиците!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW-то си всеки ден
Мечтае да кара: Кола която не се разваля!!!

Мнение от pifa » 09 Юни 2010, 23:32

такаааа аз да обобщя че като гледам.......
Колега датчика ти е този....виж снимчиците по долу.....това е сензор за ABS-a и ASC-то....и при мен беше така.....като го свалих и го почистих после изгаснаха ама това беше до следващия дъжд и после нов.....та това е сензор за честота на въртене на колелата.....не претендирам за идеален превод....та сещай се защо не ти пада ойл сервиза......защото именно от там приема инфо за изминатите километри......хайде сега давай ако има и други въпроси..... :yes: шегувам се...дано всичко ти е ясно....
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Опре ли ви яйцето до дупето, вижте дали яйцата не са две!!!

Потребител
Аватар

Мнение от petarcho83 » 10 Юни 2010, 11:54

БЛАГОДАРСКО НА ВСИЧКИ!!!

Назад към E46