Странно......???
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- pifa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW-то си всеки ден
- Мечтае да кара: Кола която не се разваля!!!
Re: Странно......???
Gh0s7 написа:Ако не подаваш газ и колата е на скорост с 40км/ч и стрелката на дебитомера показва нещо над "0", има някакъв проблем, да. Но ако не си на скорост, е нормално да показва стойности над 0-лата, а когато скоростта пада и стрелката на дебитомера почне да се покачва, то пак е нормално, тъй като го пресмята, като среден разход на 100км, съответно с по-малка скорост, автомобилът ще изхарчи повече гориво. (говорим, ако не се подава газ, колата си е на неутрална и намаля по инерция) А когато стрелката изведнъж падне на 0, това е защото уредът спира да работи под 8км/ч (може и 12км/ч да беше, не си спомням).
П.п. Между другото, уреда е много прецизен!
Браво ето това е смислен отговор!Приемам го, въпреки че имаше човек, който каза че неговата не правела така!
Това трябва да наведе на някаква мисъл НАС или НЕГО в тоя случай!

Опре ли ви яйцето до дупето, вижте дали яйцата не са две!!!
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Колега Pifa, евала за темичката. И при мен го има това и доста се чудех дали да пиша и не бях сигурен как да го опиша това. Но да, и при мен е точно така както го казваш а аз съм и бензин. Следователно всичко е точно както каза колегата Gh0s7.
P.S.
Както Gh0s7 каза че под 8 км в час не мери, като тръгвате бвано и този уред още не е зацепил и в момента които го направи, чува ли се едно пзззз (тъпо обяснено ама така го чувам) не много силно, тихичко н осе чува?
P.S.
Както Gh0s7 каза че под 8 км в час не мери, като тръгвате бвано и този уред още не е зацепил и в момента които го направи, чува ли се едно пзззз (тъпо обяснено ама така го чувам) не много силно, тихичко н осе чува?
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
mistyrain написа: чува ли се едно пзззз (тъпо обяснено ама така го чувам) не много силно, тихичко н осе чува?
И аз съм със 318и и се чува и при мене това пзззз

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Чува се при всички - друг е въпроса, че не всеки го чува
Относно разходомера - на поне 7-8 Е46, който съм карал е така.

Относно разходомера - на поне 7-8 Е46, който съм карал е така.
- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 ///M5
- Детайли за колата: Eisenmann Exhaust
Не вярвам да е някакъв проблем, по-скоро се чува механизма, който задвижва стрелката. А колегите с дизел не го чуват, заради по-шумния мотор примерно...
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Точно механичен шум е, а не проблем.
И не - колегите с дизел не карат комбайни, че да не могат да си чуят мислите като запалят

И не - колегите с дизел не карат комбайни, че да не могат да си чуят мислите като запалят

Т'ва и аз много му се чудех, чудех, до 'де едно аверче, заклет БМВ-ист (
) не ми разясни тая ситуация
П.С. От колко или до колко км/ч се включва тоя..разходомер... че вярно на 1ва неще да се вдига... За миг бях помислил, че тая кола не гори в тия обороти
Па къде била истината

П.С. От колко или до колко км/ч се включва тоя..разходомер... че вярно на 1ва неще да се вдига... За миг бях помислил, че тая кола не гори в тия обороти

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Gh0s7 написа:Ако не подаваш газ и колата е на скорост с 40км/ч и стрелката на дебитомера показва нещо над "0", има някакъв проблем, да. Но ако не си на скорост, е нормално да показва стойности над 0-лата, а когато скоростта пада и стрелката на дебитомера почне да се покачва, то пак е нормално, тъй като го пресмята, като среден разход на 100км, съответно с по-малка скорост, автомобилът ще изхарчи повече гориво. (говорим, ако не се подава газ, колата си е на неутрална и намаля по инерция) А когато стрелката изведнъж падне на 0, това е защото уредът спира да работи под 8км/ч (може и 12км/ч да беше, не си спомням).
Като цяло ти е доста грешно мнението.
Разходомерът отчита комбинация м/у скорост, предавка, обороти. И показанията не
са кой-знае колко точни. Давам пример - потеглям на 1-ва и той се мъчи да покаже 20+ л. /100км , но аз ръгам 2-ра и той се връща, обаче при подаването на газ пак моментния разход трябва да е 20+ , но той докато се нагласи в крайно дясно вече съм на трета

Има смисъл от него извънградско или градско с постоянна скорост на една предавка. Тогава показва що-годе точно. И пак има отклонение. То БК не изчислява правилно разхода, вие искате тоя разходомер, който го има и на Е30

ПП: в Е36 си спомням някой го беше доста обстойно обяснил принципа на работа на този уред,
но не си спомням автора и едва ли ще намеря темата.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
kriso85 написа:...То БК не изчислява правилно разхода, вие искате тоя разходомер, който го има и на Е30![]()
За стрелката съм съгласен, че не е съвсем прецизна, но за БК не мога да се съглася.
БК изчислява разхода по няколко променливи, но основната е дължината на импулсите на инжекторите. Ако има големи ралики между релания разход и показанията на БК по-скоро има проблем, отколкото да се успокоявате, че показанията на БК не са прецизни. Например при мен по реален разход и по БК има разлика около 0.2-0.4 литра на 100 км, при това съм с газ и съм засичал многократно, и градско, и извънградско и смесено.
Който му е интересно и иска да разбере повече за това как БК изчислява разхода мисля, че във WDS-a беше описано надълго и широко.

- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 ///M5
- Детайли за колата: Eisenmann Exhaust
badsharki написа:kriso85 написа:...То БК не изчислява правилно разхода, вие искате тоя разходомер, който го има и на Е30![]()
За стрелката съм съгласен, че не е съвсем прецизна, но за БК не мога да се съглася.
БК изчислява разхода по няколко променливи, но основната е дължината на импулсите на инжекторите. Ако има големи ралики между релания разход и показанията на БК по-скоро има проблем, отколкото да се успокоявате, че показанията на БК не са прецизни. Например при мен по реален разход и по БК има разлика около 0.2-0.4 литра на 100 км, при това съм с газ и съм засичал многократно, и градско, и извънградско и смесено.
Който му е интересно и иска да разбере повече за това как БК изчислява разхода мисля, че във WDS-a беше описано надълго и широко.

Мисля че 3 или 4 мнения съм пускал и аз по тоя въпрос в различни теми из форума. БК си изчислява напълно реално, имал съм и дизелово е46, сега бензиново и на 2-те не ми дава отклонения. На когото му дава отклонения, значи има някакъв проблем.
@kriso85:
Разбира се, че м/у 1-ва и 2-ра, потегляния и тн, няма да показва реално. Най малкото е до 20/100, а моментния разход при потегляне е далеч по-сериозен.
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
kriso85 написа:Gh0s7 написа:Ако не подаваш газ и колата е на скорост с 40км/ч и стрелката на дебитомера показва нещо над "0", има някакъв проблем, да. Но ако не си на скорост, е нормално да показва стойности над 0-лата, а когато скоростта пада и стрелката на дебитомера почне да се покачва, то пак е нормално, тъй като го пресмята, като среден разход на 100км, съответно с по-малка скорост, автомобилът ще изхарчи повече гориво. (говорим, ако не се подава газ, колата си е на неутрална и намаля по инерция) А когато стрелката изведнъж падне на 0, това е защото уредът спира да работи под 8км/ч (може и 12км/ч да беше, не си спомням).
Като цяло ти е доста грешно мнението.
Разходомерът отчита комбинация м/у скорост, предавка, обороти. И показанията не
са кой-знае колко точни. Давам пример - потеглям на 1-ва и той се мъчи да покаже 20+ л. /100км , но аз ръгам 2-ра и той се връща, обаче при подаването на газ пак моментния разход трябва да е 20+ , но той докато се нагласи в крайно дясно вече съм на трета
Има смисъл от него извънградско или градско с постоянна скорост на една предавка. Тогава показва що-годе точно. И пак има отклонение. То БК не изчислява правилно разхода, вие искате тоя разходомер, който го има и на Е30
ПП: в Е36 си спомням някой го беше доста обстойно обяснил принципа на работа на този уред,
kriso85в голяма грешка си, нарича се моментен разход защото ти покзва на момента какво гориш спрямо скороста ти и разхода на гориво показва ти 20 и нагоре защото иска да ти каже че сега в този момент както караш ако го умножиш по 100 километра ще ти гори повече от 20 като пуснеш газта за да превключиш много ясно че ще започне да пада стрелката защото в тази половин секунда колата ти се движи с 30 км . ч пък педала не е пипнат тоест двигателя си работи на тихи обороти, така ако се движиш в продължение на 100 км ще ти изгори 0.5 литра да кажем на 100, еми тогава стрелката ще иска да иде към нулата много ясно, друг е вяпроса че ти подаваш пак газ преди да е стигнала стрелката до там., забелязъл съм че уреда варира от положението на педала на газта спрямо скороста на движение на колата. обяснявам, : изкачвате стръмна и дълга улица движите се с постоянна скорост, при рязко подаване на газ за момент оборотите и скороста не се променят защото на двигателя му е трудно да ''подскочи '' изведнъж нагоре по баира променя се само моментният разход заради повечето количество гориво подавано към двигателя, след този момент вече двигателя ускорява оборотомерът променя стойностите си, скоростомерът също тоест скороста се увеличава дефакто и изминатият път за единица време при същото количество гориво като преди малко- от там и по ниските стойности на показанията на моментият разход
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Тази ли е? : viewtopic.php?f=4&t=67143&hilit=%D0%BD%D0%B5%D1%83%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0kriso85 написа:Gh0s7 написа:....................
По принцип е полезна!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Малко
: В няколко теми вече срещам негудованието на колеги срещу фрази от рода на:
"Добре дошъл във форума и ползвай търсачката!".
Обаче какво се наблюдава? Средно-статистическа повтаряемост на темите - между 3 и 6 месеца.
Това ме навежда на безумната мисъл, че ще е много по-удачно на всеки 6 месеца форума да се трие до 0 и всичко да започва отначало. Така май недоволните ще са по-малко
Сега по въпроса.
Ето я същата тема с подробното становище по въпроса и малко по-конкретна информация за "проблема":
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 4&t=178766
Между другото, всички прибори по таблото са с доста висока точност. Друг е проблема, че стрелковите прибори не могата да предоставят точност на отчитане както при дигиталните, а още повече е и въпрос на възприятие на зрението.
Който иска точна информация за моментния разход - да пуска скритото меню.

"Добре дошъл във форума и ползвай търсачката!".
Обаче какво се наблюдава? Средно-статистическа повтаряемост на темите - между 3 и 6 месеца.

Сега по въпроса.
Ето я същата тема с подробното становище по въпроса и малко по-конкретна информация за "проблема":
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 4&t=178766
Между другото, всички прибори по таблото са с доста висока точност. Друг е проблема, че стрелковите прибори не могата да предоставят точност на отчитане както при дигиталните, а още повече е и въпрос на възприятие на зрението.
Който иска точна информация за моментния разход - да пуска скритото меню.
- pifa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW-то си всеки ден
- Мечтае да кара: Кола която не се разваля!!!
Абе хора....наистина е много интересно да видиш как лека полека темата се измества....това го наблюдавам и при други теми!Моля Ви за да няма ....абе тая тема я има и еди къде си......стремете се до колкото Ви е възможно да не излизате от границите на темата или въпроса!
Благодаря предварително!
И наистина се извинявам за това че не съм ползвал както трябва търсачката за да намеря същата или подобната тема!
Благодаря предварително!
И наистина се извинявам за това че не съм ползвал както трябва търсачката за да намеря същата или подобната тема!

Опре ли ви яйцето до дупето, вижте дали яйцата не са две!!!
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2