Странно......???
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- pifa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW-то си всеки ден
- Мечтае да кара: Кола която не се разваля!!!
Странно......???
Пичове, карам 320d 136к.с. от известно време взех да обръщам внимание на стрелковия разходомер на таблото и....нещо странно според мен ми направи впечатление. Значи когато се движа по инерция например от един светофар до друг, скоростомера показвайки от 40км.ч. на долу, стрелката на разходомера ми се вдига до към втора-трета чертичка/ако правилно ги преобразувам това значи около 4-6 л.на 100км./а когато почти спирам се вдига до третата даже и после рязко пада до нулата т.е. изходно положение!Незнам дали това е нормално, но мисля че не би трябвало да е така, моля ви споделете дали и при вас е така и ако някой знае какъв е проблема /ако това е проблем все пак/да каже какво да се направи!
Опре ли ви яйцето до дупето, вижте дали яйцата не са две!!!
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Странно......???
При мен е така само като спирам без колата да е на скорост.
Si non confectus, non reficiat.
- pifa
- кандидат ентусиаст
-
Zagy написа:При мен е така само като спирам без колата да е на скорост.
Стига бе....не би трябвало да е така. Когато я взимах съм гледал какво ли не ......дори дали не трепери стрелката на скоростомера и т.н.

- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Всичко е нормално,разхода се изчислява от изминатите км за единица време.Когато спираш скороста намалява следователно и километрите,които ще изминеш намаляват затова стрелката индикира по голям разход.като спреш тя си отива на нулата.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Колега, така е на всички. Няма от какво да се притесняваш.
Всъщност този разходомер не е кой-знае колко прецизен уред. Не му отдавате такова внимание.
Гледай си повече пътя , а не уредите
(шегувам се )
Всъщност този разходомер не е кой-знае колко прецизен уред. Не му отдавате такова внимание.
Гледай си повече пътя , а не уредите

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Нормално колега,когато колата е на свободна скораст и се движи с над 5км/ч показва някъкви измислени стойности.Когато зи на скорост и не подаваш газ показва нула,а на място пал идря или нула или на първата черта.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- scipo
- младши ентусиаст
-
- Кара: нормално
моят не прави така!
И на моята разходомера играе така, ама не мисля че е проблем - все пак като спра си пада на нула 

- pifa
- кандидат ентусиаст
-
scipo написа:моят не прави така!
Етоооо ....и мисля че това не е единичен случай!Просто не е нормално да играе така....все пак караме BMW /колкото и да са на годинки вече/....не ЛАДА....!
pifa написа:scipo написа:моят не прави така!
Етоооо ....и мисля че това не е единичен случай!Просто не е нормално да играе така....все пак караме BMW /колкото и да са на годинки вече/....не ЛАДА....!
Ти просто се чудиш какъв проблем да си намериш на колата!!! Така, както е при теб е нормално, ако не е така по-скоро има проблем! Няма какво да напраиш! Така си е! Ако не ти харесва счупи стрелката!

- pifa
- кандидат ентусиаст
-
slitter написа:Ти просто се чудиш какъв проблем да си намериш на колата!!! Така, както е при теб е нормално, ако не е така по-скоро има проблем! Няма какво да напраиш! Така си е! Ако не ти харесва счупи стрелката!
добре де ..дори и да съм психясъл на тема "нещо и има на колата ми" ...обясни ми логично, защо да е нормално това поведение на стрелката...а ясно е че като ме дразни ..няма да я счупя ама ще си залепя едно черно тиксо отгоре и ...баста....
- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 ///M5
- Детайли за колата: Eisenmann Exhaust
Ако не подаваш газ и колата е на скорост с 40км/ч и стрелката на дебитомера показва нещо над "0", има някакъв проблем, да. Но ако не си на скорост, е нормално да показва стойности над 0-лата, а когато скоростта пада и стрелката на дебитомера почне да се покачва, то пак е нормално, тъй като го пресмята, като среден разход на 100км, съответно с по-малка скорост, автомобилът ще изхарчи повече гориво. (говорим, ако не се подава газ, колата си е на неутрална и намаля по инерция) А когато стрелката изведнъж падне на 0, това е защото уредът спира да работи под 8км/ч (може и 12км/ч да беше, не си спомням).
П.п. Между другото, уреда е много прецизен!
Последна промяна B.Tunchev на 10 Юни 2010, 1:09, променена общо 1 път
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Gh0s7 написа:Ако колата е на скорост с 40км/ч и не подаваш газ и стрелката на дебитомера е на нещо над "0", не е в ред, да. Но ако не си на скорост, е нормално, а когато скоростта пада и стрелката на дебитомера почне да показва по-големи стойности, то пак е нормално, тъй като компютъра го пресмята, като среден разход на 100км, съответно с по-малка скорост, автомобилът ще изхарчи повече гориво. (говорим, ако не се подава газ, а колата си намаля по инерция) А когато стрелката изведнъж падне на 0, това е защото уредът спира да работи под 8км/ч (може и 12км/ч да беше, не си спомням).

Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M Tech 2
- Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2
Gh0s7 написа:Ако не подаваш газ и колата е на скорост с 40км/ч и стрелката на дебитомера показва нещо над "0", има някакъв проблем, да. Но ако не си на скорост, е нормално да показва стойности над 0-лата, а когато скоростта пада и стрелката на дебитомера почне да се покачва, то пак е нормално, тъй като го пресмята, като среден разход на 100км, съответно с по-малка скорост, автомобилът ще изхарчи повече гориво. (говорим, ако не се подава газ, колата си е на неутрална и намаля по инерция) А когато стрелката изведнъж падне на 0, това е защото уредът спира да работи под 8км/ч (може и 12км/ч да беше, не си спомням).
И аз така мисля.Моята кола прави същите неща.
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2