Пуши при палене...

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е 46 320д 136кс + чип

Пуши при палене...

Мнение от tani bojilov » 03 Юни 2010, 16:32

Здравейте колеги,имам проблем на 320д 136кс.Доста рових с търсачката,но така и не можах да открия точно мнение за моя проблем.Става дума за много пушек при палене,направо облаци отзад след това се изчиства.Като е студен мотора няма никакви ядове.Прави го само когато загрее.Спирам някаде,след това като запаля и...Въздушния филтър ми е нов.Мисля за дюза,но тайничко се надявам да не е това.Та ако е имал някой с подобен проблем нека пише.Благодаря предварително.

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Re: Пуши при палене...

Мнение от milennyc » 03 Юни 2010, 19:03

Като загрее и почне да пуши ако я загасиш и запалиш след 10-15 сек. спира ли пушека? Ако е така..... лошо

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tani bojilov » 03 Юни 2010, 19:52

Когато е загряла и си карам няма никакъв проблем.върви си,разхода е перфектен няма проблем.Само при топъл старт изпушва яко.След като подам малко газ се изчиства и спира да пуши.Много ме съмнява да не е от нафтата.Нещо напоследък сипвам от съмнителни бензиностанции.Случвало ми се е обаче сутрин като запаля кото чели тресе за секунда и после се оправя.Това ми навява мисли за дюзи или свещи или ..незнам

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d, 330xd
Мечтае да кара: M4

Мнение от ThE BeAsT » 03 Юни 2010, 20:29

При тези симптоми мисля, че е някоя неработеща подгревна свещ и в началото работи на студен цилиндър и тресе ... само предположение при мен е така поне :) но не виждам логика в изпушването кога е топъл старта ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tani bojilov » 03 Юни 2010, 20:50

Най вероятно тресенето е от свещ а пушенето от гадната нафта.Лошо е че тука в Банкя няма каква друга да сипеш.Ще отида до някое ОМВ после.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 03 Юни 2010, 21:40

Твърде топло е да е от свещ :confused:
Тези дни са дъждовни...може от това да е (когато вали често се получава краткотраен конденз)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: нормално

Мнение от scipo » 04 Юни 2010, 0:49

на мен зимата ми подпушваше като е по-студено но за 10-тина секунди и изчезва, независимо как карам колата

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320 D 2001

Мнение от qwerty12345 » 04 Юни 2010, 11:53

и при мен се получава лек пушек при палене в студено положение (за секунди и изчезва)

Потребител
Аватар
Кара: е53 3.0d face
Мечтае да кара: 760Li

Мнение от winche » 04 Юни 2010, 14:32

Колега, не си писал какъв цвят е пушека... черен ли е, сив ли е, какъв е ? Защото аз имах проблем(пушеше като трактор отзаде, но бял пушек) и се оказа, че топлообменника на егр-то ми е заминал. Също така губеше и антифриз.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tani bojilov » 05 Юни 2010, 16:08

Пуши сиво черно,сипах вчера хубава нафта и мисля,че сега по-добре.Абе май си внушавам повече от колкото има проблем наистина.А ти колега с тоя топлообменик как мислиш да се справяш нов май е доста пари.На мен също ми чезне антифриз и вече сумати време не мога да разбера от къде е,но за пробит топлообменик не бях чувал.Дай повече инфо пушека чисто бял ли е или е сивкав..как разбра че това ти е проблема?

Потребител
Аватар
Кара: е53 3.0d face
Мечтае да кара: 760Li

Мнение от winche » 09 Юни 2010, 11:25

Пушека беше бял и мноооогооо пушеше, направо димни завеси отзаде. И в първия момент при запалването няма пушек, след 20-30 сек. почваше.. докато почне да изтърва ш*бания топлообменник. Моят проблем го разреших с топлообменник 2ра употреба от една морга. За сега няма проблем, излезна читав. Верно нов е доста скъпичак мисля към 400-500 лева, а аз го намерих на цена от 100%. Моят съвет е да направиш като колегата ckrumov и да изолираш егр-то, ако спре да припушва може би е от там. Успех !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tani bojilov » 10 Юни 2010, 20:03

топлообменика ми е здрав,пробвах го във вода и въздох под налягане,обаче тоя пешек много ми навява мисли за горене на антифриз.Прави го само топла след известен престой,тогава охладителната с-ма е под налягане и ако има вътрешен теч влиза в цилиндрите след това палиш и облак.Това си е мое мнение и разбира се истински се надявам да греша щото ина че нещата отиват на към глава.Не ме притеснява толкова пушека колкото това че толкова време незнам къде отива антифриза.сменявал съм водна помпа и термостат(и двата)от тогава започна да чезне антифриза.преди това не мърдаше.Гледах много пъти там където съм пипал ама няманикакви течове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d, 330xd
Мечтае да кара: M4

Мнение от ThE BeAsT » 11 Юни 2010, 9:12

Ами ако няма теч, за жалост и аз мисля, че си прав в мнението си. И моята губи но по 500мл на 10000км и за сега не й се плаша, а ако твоята губи много .. остави я да работи на място и се надявай от долу да видиш мокро, а и ако имаш кора отдолу я махни :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: f31, 320D
Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)

Мнение от ckrumov » 16 Юни 2010, 18:08

tani bojilov написа:топлообменика ми е здрав,пробвах го във вода и въздох под налягане,обаче тоя пешек много ми навява мисли за горене на антифриз.Прави го само топла след известен престой,тогава охладителната с-ма е под налягане и ако има вътрешен теч влиза в цилиндрите след това палиш и облак.Това си е мое мнение и разбира се истински се надявам да греша щото ина че нещата отиват на към глава.Не ме притеснява толкова пушека колкото това че толкова време незнам къде отива антифриза.сменявал съм водна помпа и термостат(и двата)от тогава започна да чезне антифриза.преди това не мърдаше.Гледах много пъти там където съм пипал ама няманикакви течове.

Изолирай ЕГР-а и виж дали без него ти пуши. Моята така спря да пуши, а иначе симптомите бяха като при теб ;). Ако спре да пуши само почисти ЕГР-а и всмукателните колектори и изобщо не свързвай повече ЕГР-а.
Иначе за загубата на антифриз... ако ти харчи малко /под 1 литър на 5000км /, трудно се хваща от къде е. Има места, на които се изпарява антифриза почти веднага. Махни пластмасите и я огледай добре. Щом топлобменника на ЕГР-а ти е добре, виж топлообменника антифриз/масло, който е до масления филтър и до него има един тройник /точно до двигателя/... провери и него. На място колата когато работи едва ли ще изпуска антифриз. Трябва да си карал поне 20 минути и тогава гледай отвсякаде. Успех.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tani bojilov » 16 Юни 2010, 23:09

Изолирах го вече АГР и пак пуши,това гаранция ли е,че не е от топлообменика(защото ако е от него водата неможе да стигне до колекторите през затворения клапан).Направи ми впечатление това,че като ми е поизпразнено казанчето за антифриза не пуши.Днес долях антифриз ходих насам натам спрях за 20мин.и после като запалих пак бял пушек.Това ме кара да се съмнявам пак в топлообменикзащото той е по високо и когато нивото на водата е по-ниско в него няма такова налягане.Решил съм да взема от някъде един за проба и ще ми стане ясно дали е от него.Аз го пробвах моя,надувах го с компресор не видях пробиви,но държаж другия отвор запушен с пръст и незнам дали съм успял да създам необходимото налягане.Ако е съвсем малка пукнатината.....Надеждата умира последна,нали :lol:

Следваща

Назад към E46