M54B25 в е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
M54B25 в е36
Здравейте колеги мога да взема един мотор от е39 М54Б25
Искам да ви попитам (по запознатите) какво е нужно да взема за да запаля този мотор в е36ката ми която е засега с 318is М42
Значи двигател оборудвн там с всичко по него алтернатор; хидравлична помпа; абе всичко по мотора окомплектовано както е бил от колата го има налично ...
още дебитомера
блока за управление - копютъра
EWS с ключа...
И какво още ми е нужно да взема от него ???
ще ми трябва ли неговия воден радиатор или ще мога да го подкарам с моя от е36 ката ?
Също искам да кажа че колата е била с Автоматично скоростна кутия а аз искам да подкарам мотора с ръчни скорости (това мисля че ще може да се направи да се излъже компа да не търси постоянно скорустна кутия и да реве за грешка ... )
Мога ли да помоля колегите от форума които са наясно да ми опищат още какво трябва да взема за да запли и стъпките които ще трябва да направя за да се усъществи това начинание
Много ви благодаря предварително
Поздрави Павлин
Искам да ви попитам (по запознатите) какво е нужно да взема за да запаля този мотор в е36ката ми която е засега с 318is М42
Значи двигател оборудвн там с всичко по него алтернатор; хидравлична помпа; абе всичко по мотора окомплектовано както е бил от колата го има налично ...
още дебитомера
блока за управление - копютъра
EWS с ключа...
И какво още ми е нужно да взема от него ???
ще ми трябва ли неговия воден радиатор или ще мога да го подкарам с моя от е36 ката ?
Също искам да кажа че колата е била с Автоматично скоростна кутия а аз искам да подкарам мотора с ръчни скорости (това мисля че ще може да се направи да се излъже компа да не търси постоянно скорустна кутия и да реве за грешка ... )
Мога ли да помоля колегите от форума които са наясно да ми опищат още какво трябва да взема за да запли и стъпките които ще трябва да направя за да се усъществи това начинание

Много ви благодаря предварително
Поздрави Павлин
Re: M54B25 в е36
Слагай автоматика беееееее.
Я виж тук ретрофит с paddle-чета от SL на твоя волан
http://www.bimmerboard.com/forums/posts/610491
Я виж тук ретрофит с paddle-чета от SL на твоя волан

http://www.bimmerboard.com/forums/posts/610491
Последна промяна kdl на 06 Юни 2010, 0:24, променена общо 1 път
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
така на бързо от мрежата :
hopefully you can find a friend in ecu programming, since the m54 ecu is wired into a Can-bus, not to mention 90 percent of them used throttle by wire. If you do it, you need to make sure you get an ecu/ews/keys/wiring harness all from the same car. Best to find an MS42 ecu, that only uses an MDK throttle. You'll also need some sort of digital/analog covertor for speed input. I know there is much more, but cant think of it all.
definitely not trying to shut you down, but people need to know this is not your typical m50 swap.
надявам се че имаш приятел който да препрограмира ЕЦУто , тъй като м54 е на кан шина , да не споменавам че 90% от м54ките са с дросел на жица (на предала на гаста има потенциометър) .... бла бла бла ... най добре си намери МС42 ЕЦУ , тъй като то ползва (предполагам обикновен дросел). Също ще се нуждаеш от няколко цифрово/аналогови преобразуватели за входа на скоростта , знам че има още много , но се сещам за това сега
П.С. не съм от разбирачите , но не е като с м52 . в мрежа съм разглеждал проект на е30 с м54б30 и смени компа действително човека
hopefully you can find a friend in ecu programming, since the m54 ecu is wired into a Can-bus, not to mention 90 percent of them used throttle by wire. If you do it, you need to make sure you get an ecu/ews/keys/wiring harness all from the same car. Best to find an MS42 ecu, that only uses an MDK throttle. You'll also need some sort of digital/analog covertor for speed input. I know there is much more, but cant think of it all.
definitely not trying to shut you down, but people need to know this is not your typical m50 swap.
надявам се че имаш приятел който да препрограмира ЕЦУто , тъй като м54 е на кан шина , да не споменавам че 90% от м54ките са с дросел на жица (на предала на гаста има потенциометър) .... бла бла бла ... най добре си намери МС42 ЕЦУ , тъй като то ползва (предполагам обикновен дросел). Също ще се нуждаеш от няколко цифрово/аналогови преобразуватели за входа на скоростта , знам че има още много , но се сещам за това сега
П.С. не съм от разбирачите , но не е като с м52 . в мрежа съм разглеждал проект на е30 с м54б30 и смени компа действително човека

- PNR
- младши ентусиаст
-
Колеги някви мнения препоръки???
Интересеува ме дали ще е проблем това че е била с автомат а аз искам да я направя на ръчна ???
С оригиналния комп който е бил на колата (докато е била с автомат) няма ли да ми прави проблем като сложа ръчни скорости ???
някви други проблеми не би ли имало ???
Може ли на този комп да му се презапише софт от комп без автомат ???
Моля Ви да ми помогнете в това начинание с което съм се захванал знам че мног охора слагат двигатели и за тях това е детска игра но аз не съм го правил до сега и искам да го направя
Щв съм много благодарен на всички които сеопитат да ми помогнат
намерих и това ( http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1021201 ) вие какво мислите за това ???
за този датчик за скоростта ?
Интересеува ме дали ще е проблем това че е била с автомат а аз искам да я направя на ръчна ???
С оригиналния комп който е бил на колата (докато е била с автомат) няма ли да ми прави проблем като сложа ръчни скорости ???
някви други проблеми не би ли имало ???
Може ли на този комп да му се презапише софт от комп без автомат ???
Моля Ви да ми помогнете в това начинание с което съм се захванал знам че мног охора слагат двигатели и за тях това е детска игра но аз не съм го правил до сега и искам да го направя

Щв съм много благодарен на всички които сеопитат да ми помогнат
намерих и това ( http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1021201 ) вие какво мислите за това ???
за този датчик за скоростта ?
- Snoop
- младши ентусиаст
-
- Кара: засилен дизел
- Мечтае да кара: на Шаро поршето
- Детайли за колата: TOP!!! FULL!!! MPACK!!! Всички екстри за модела! :D :D :D
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Не знам дали е оправдано. Като започнем с драстично по-скъпата подръжка, много ядове с връзването и свършим с това, че за тези пари ще си вземеш мотор от е36, който ще се монтира за 2 дена в колата ти. Ще си скъсаш нервите с тоз матор от е39ката, започваме с коренно различни кабели и букси за всичко, за комп, за ЕВС, за всичко, започва едно рязане и едно търсене на схеми. Мотора търси много компоненти като километраж, абс, ацс, мултиволана, автоматика. Това с автоматика за ръчна кутия е лесно, препрограмира се ЕКУ-то, не знам как се оправя проблема с километража и с другите работи, едни ги лъжат, други карат така, едни от грешките са само отетни, други вкарват компа в авариен режим.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Ами Турбо?
Едва ли това присаждане ще излезе по-евтино а пък турбото си е турбо....ама знам ли и аз...само пиша пред компа 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Kaто механика, картер, лапи, маслената помпа мисля беше различна.
Другото се прави, ако ти е под ръка колата ше стане.
Като те знам какъв си мераклия едва ли ще те спре различната инсталация.
По принцип мотора за мен е по добър от М52б28 все пак е по нов.
Всичко зависи от това на каква цена ти го дават.
Това е несериозно... само турбината нова надхвърля цената на такъв мотор
Другото се прави, ако ти е под ръка колата ше стане.
Като те знам какъв си мераклия едва ли ще те спре различната инсталация.
По принцип мотора за мен е по добър от М52б28 все пак е по нов.
Всичко зависи от това на каква цена ти го дават.
barty написа:Ами Турбо?Едва ли това присаждане ще излезе по-евтино а пък турбото си е турбо....ама знам ли и аз...само пиша пред компа
Това е несериозно... само турбината нова надхвърля цената на такъв мотор

- PNR
- младши ентусиаст
-
като гледам отговорите ...
май скоро ще има в раздел продава продавам мотор от е39 М54В25 пълен комплект за няква приемлива цена
та да може някой колега да си го иплантира в е39 или е46 ...
ще видя какво ще стане като ми дойде мотора и като го огледам хубаво и при пробата да го запаля първо извън колата ще видя дали ще се занимавам да го вкарвам
май скоро ще има в раздел продава продавам мотор от е39 М54В25 пълен комплект за няква приемлива цена

та да може някой колега да си го иплантира в е39 или е46 ...
ще видя какво ще стане като ми дойде мотора и като го огледам хубаво и при пробата да го запаля първо извън колата ще видя дали ще се занимавам да го вкарвам

- PNR
- младши ентусиаст
-
Коце за Автомата мй ще стане съвсем сожно
ще трябва и компа на автомата ...
разбрах че инфото за скоростта се взиам от дачиците на АБС а не както при е36 от дифа ...
май ще трябва да се трансплантира и ASC то
ще трябва наистина и таблото с уредите защото ще го търси ...
абе доста неща ще трябва да се направят ...
утре ще ходя в БМВ така или иначе имам работа при теях обучение ...
така че ще ги разпитам какво мислят те дали си заслужава ...
разбрах че инфото за скоростта се взиам от дачиците на АБС а не както при е36 от дифа ...
утре ще ходя в БМВ така или иначе имам работа при теях обучение ...

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Както каза сони абсолютно няма смисъл ,доста скъпо за подръжка и разбирасе за монтаж.Ще си скъсаш само нервите .

PNR написа:Коце за Автомата мй ще стане съвсем сожно
утре ще ходя в БМВ така или иначе имам работа при теях обучение ...така че ще ги разпитам какво мислят те дали си заслужава ...
Там гледат като гръмнати като видят М50 в е30 ти говориш за нещо по-умно

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2