От какво освен дискове
Модератор: Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
От какво освен дискове
От какво освен спирачните дискове може да тресе предницата при скорост над 80 км/ч
Ще ходя да я оправят в понеделник, но ми е интересно да разбера.

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- dizelboy
- старши ентусиаст
-
- Kristopher
-
-
а джантите като не съм ги удрял,в смисал не се вижда да е надрана някъде,възможно ли е да са се изкривили,май да...

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Ако си с "летни" данти - неоригинални и централния отвор е по-голям от пръстена на главината се получава този ефект. Също така, ако си с фланци може да са причината. Погледни тази тема, може да ти е от помощ.

- Kristopher
-
-
Аз предните не съм ги свалял от когато ги смених със зимните,те са с пластмасови втулки. Не вярвам да е от това. 

- dizelboy
- старши ентусиаст
-
тресенето мойе да е от скоростите погледни т техните тампони но не виждам ква е логилата да ти тресе от дисковете при положение 4е ще ти тресе само като спираш

- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
Тампон на горня ляв носач предезвикваше при мен вибраций във волана от 80-90км/ч!
Good Luck
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
- Kristopher
-
-
- VANOS
- Потребител
-
- Кара: E38 730d
- Мечтае да кара: E38 740i
- Детайли за колата: E38 730d
4/2000
най-добре е преди да сменяш каквото и да било, да отидеш на динамичен баланс. При мен помогна на 100%, тресеше зверски м/у 95 и 105 км/ч. Ходих в София Ауто, взеха ми 40 лв., в които влиза и изправяне на 1 лята джанта.
Има огромна разлика!
Има огромна разлика!
Докато мога да си го позволя, няма да си купя FWD...
- plamenppppp
- кандидат ентусиаст
-
А има вероятност гумения тампон на кардана да е !!!
Много е труден за диагностициране . Видимо никакви пукнатини и скъсвания - нооооо той си е тръгнал .
Ако провериш всичко дискове ,носачи ,джанти и т.н. , опитай следното : някаде на прав участък , изпържи я яко със 150 -200 , и набий 3 или още по добре 2 -ра скорост ако е възможно - рязко и ако е тоя тампон ти се е закъсал - се къса съвсем . Естествено - не го прави далеч от сервиза - кадето ще го оправяш - защото ще трябва да я задърпаш до там , а така също провери преди това дали го има цени и т.н !!! Това го направи мой приятел - който имаше такъв неоткриваем проблем - и в Дару ги беше побъркал и всичко -здраво а тресе ли тресе .Самия тампон здрав на вид !!! И тогава от тамошните майстори го накарали да направи този номер ако е се е закъсал , при това натоварване се късал !!! Ако удържи - читав е . Причината е другаде !!!
Неговият се скъса . Смениха го и работата заспа !!! 
Много е труден за диагностициране . Видимо никакви пукнатини и скъсвания - нооооо той си е тръгнал .
Ако провериш всичко дискове ,носачи ,джанти и т.н. , опитай следното : някаде на прав участък , изпържи я яко със 150 -200 , и набий 3 или още по добре 2 -ра скорост ако е възможно - рязко и ако е тоя тампон ти се е закъсал - се къса съвсем . Естествено - не го прави далеч от сервиза - кадето ще го оправяш - защото ще трябва да я задърпаш до там , а така също провери преди това дали го има цени и т.н !!! Това го направи мой приятел - който имаше такъв неоткриваем проблем - и в Дару ги беше побъркал и всичко -здраво а тресе ли тресе .Самия тампон здрав на вид !!! И тогава от тамошните майстори го накарали да направи този номер ако е се е закъсал , при това натоварване се късал !!! Ако удържи - читав е . Причината е другаде !!!

- Kristopher
-
-
Леле леле леле колко съм заблуден тип аз не е истина
. Ами не съм написал че тресе когато спирам само. И се чудя аз защо хората ми отговарят така. Извинявам се!

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
plamenppppp написа:.......
Ако от 150-200 набиеш втора,гуменото каре на кардана ще ти е най-малката грижа

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Ако ти тресе само при спиране най-вераятно е от дисковете.Но аз не разбрах волана ли ти играе или чувсташ по купето.На мен ми играеше горе долу по сащия начин и какво ли не проверих по преден и заден мост дори и 4 джанти минаха на стенд за изправяне но нищо.Купих си 4 чисто нови гуми и работата заспа.Сега поне знам че иджантите са прави и по окачването всичко е О.К.Дано сам ти бил полезен. 

32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3