Проблем с ел стъкла
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Mecho
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по улици без дупки
- Детайли за колата: E36 m50b20
E36 M52B28
E39 M52B28
Проблем с ел стъкла
Значе проблема е следния колата е седан 94 година с 4 ел джама...при отворени врата всички си работят перфекно като затворя вратите на контакт на запалена не искат да чуят нито на долу нито на горе?ще съм благодарен ако някой ме светне какъв е проблема. 

- 6apa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 740
Re: Проблем с ел стъкла
Колега провери си релето за ел. стъклата, като махнеш кората под волана синьо на цвят беше май, иаз имах подобен проблем моите къде работеха къде не, едно от от крачетата на релето се беше разпоило от платката и не правеше добър контакт като го запоих всичко си дойде на място 

- ///M BOSS
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW
и аз смятам че е релето под волана..
- metodi80
- старши ентусиаст
-
the game1 написа:и аз смятам че е релето под волана..
А , къде е логиката релето да работи когато е отворена вратата , а когато е затворена и даден контакт да не работи ?! Ако имаше лоша връзка или не добре сработващо реле , нали във все някой от всичките случай щеше да сработи и когато е затворена вратата (а не само при отворена врата).

Според мен проблема е друг .....
Колата има ли комфорт модул ?
По принцип когато колата е изгасена и вратите (вратата) са отворени , ел. стъклата могат да се вдигат и свалят , това е функция на модула .... Ако вратите са затворени и НЕ е дадено на контакт , ел. стъклата НЕ могат да се движат. "Сигнала" за това , че вратите са затворени постъпва в модула от бутончетата на механизма за затваряне на вратата. Когато се даде на контакт , модула получава друг "сигнал" , който позволява стъклата да се движат .... Мисля , че тоя "сигнал" се губи при тебе и за това , когато вратите са затворени ел.стъклата не се движат ...
Предполагам , че проблема при теб е в модула (ако имаш такъв). Всичко казано важи ако си с комфорт модул , ако имаш такъв направи следния опит:
Отваряш всички врати , даваш на контакт. След това започни да натискаш едно по едно бутончетата на вратите (примерно започни от задно дясно), без да затваряш вратите, и пробвай как се държат ел .стъклата..... Продължаваш така , докато са натиснати всички бутончета (но без да са затворени вратите). Пиши какво се случва , може и на ЛС.
- Mecho
- младши ентусиаст
-
E36 M52B28
E39 M52B28
metodi80 написа:the game1 написа:и аз смятам че е релето под волана..
А , къде е логиката релето да работи когато е отворена вратата , а когато е затворена и даден контакт да не работи ?! Ако имаше лоша връзка или не добре сработващо реле , нали във все някой от всичките случай щеше да сработи и когато е затворена вратата (а не само при отворена врата).![]()
Според мен проблема е друг .....
Колата има ли комфорт модул ?
По принцип когато колата е изгасена и вратите (вратата) са отворени , ел. стъклата могат да се вдигат и свалят , това е функция на модула .... Ако вратите са затворени и НЕ е дадено на контакт , ел. стъклата НЕ могат да се движат. "Сигнала" за това , че вратите са затворени постъпва в модула от бутончетата на механизма за затваряне на вратата. Когато се даде на контакт , модула получава друг "сигнал" , който позволява стъклата да се движат .... Мисля , че тоя "сигнал" се губи при тебе и за това , когато вратите са затворени ел.стъклата не се движат ...
Предполагам , че проблема при теб е в модула (ако имаш такъв). Всичко казано важи ако си с комфорт модул , ако имаш такъв направи следния опит:
Отваряш всички врати , даваш на контакт. След това започни да натискаш едно по едно бутончетата на вратите (примерно започни от задно дясно), без да затваряш вратите, и пробвай как се държат ел .стъклата..... Продължаваш така , докато са натиснати всички бутончета (но без да са затворени вратите). Пиши какво се случва , може и на ЛС.
Значи колага няма комфорт модул това го пробвах при отворени врати всичко си работи и 4-те си се качват и си слизат като затворя вратите и дам на контакт като натисна бутончета не се чува нищо нали има едно като звук като натиснеш бутончета като затворя вратите и дам на контакт все едно не достига ток до тях дали може да и е бушонче нещо преди не ми е правила този проблем

- Mecho
- младши ентусиаст
-
E36 M52B28
E39 M52B28
а някой може ли да ми кажи пустия 43 бушон за какво е или някой да даде схемата на бг да не е от бушон

- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
това ми звучи мнаого подобно на това:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=8&t=115146
момчето оправи проблема, но по-добре да го питаш как точно, защото е забравил да напише...
айде успех!
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=8&t=115146
момчето оправи проблема, но по-добре да го питаш как точно, защото е забравил да напише...
айде успех!
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Mecho написа:а някой може ли да ми кажи пустия 43 бушон за какво е или някой да даде схемата на бг да не е от бушон
Предпазител 43 е за централния плафон.
- Mecho
- младши ентусиаст
-
E36 M52B28
E39 M52B28
- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
Колеги ще използвам темата и аз да задам едно въпросче.(колата е купе)При мен странното е друго,като натисна по-силно(на "2ра позиция") бутоните на прозорците за сваляне,си ги сваля автоматично до долу целите,но после като понеча да натисна пак по-силно(2ра позиция) за автоматично вдигане и не става,трябва да си държа пръста на копчето постоянно
така е винаги,няма значение дали съм на конкакт или не съм. Днес обаче нз как стана,си ги вдигна автоматично,при "по-силното" натискане...
някакви идеи 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
азззз написа:Колеги ще използвам темата и аз да задам едно въпросче.(колата е купе)При мен странното е друго,като натисна по-силно(на "2ра позиция") бутоните на прозорците за сваляне,си ги сваля автоматично до долу целите,но после като понеча да натисна пак по-силно(2ра позиция) за автоматично вдигане и не става,трябва да си държа пръста на копчето постояннотака е винаги,няма значение дали съм на конкакт или не съм. Днес обаче нз как стана,си ги вдигна автоматично,при "по-силното" натискане...
някакви идеи
така си е стандартно като идеята е че искат да предпазят идиотите да не си затиснат ръцете с ел стъклата защото машинките не е като да не са юнашки.
Ина че по темата - понеже БМВ е това което е, ел.стъклата не работят само и единствено на контакт, като на рендетата напр. Те са активни и след загасяне на колата, докато една от предните две врати не се отвори и затвори.
А по темата за комфорт модул - всички Е36-ци мисля че си имат такъв, не знам какво разбирате под комфорт модул, но до сега една не съм видял без такъв.

- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
_65536_kb_sec_ написа:така си е стандартно като идеята е че искат да предпазят идиотите да не си затиснат ръцете с ел стъклата защото машинките не е като да не са юнашки.
мерси колега,това не го знаех

- metodi80
- старши ентусиаст
-
_65536_kb_sec_ написа:така си е стандартно като идеята е че искат да предпазят идиотите да не си затиснат ръцете с ел стъклата защото машинките не е като да не са юнашки.

Колега , недей така , щото заблуждаваш колегата/колегите ....
Не знам на кое казваш , че е "стандартно" , но ще ти кажа как е ...
При натискане на бутоните за ел.стъклата на 1-ва позиция (независимо дали е за вдигане или за сваляне) , стъклата се движат до като пръста натиска бутона. В момента в който пръста се отлепи от бутона , стъклата спират да се движат.
При натискане на бутона за ел.стъклата на 2-ра позиция (без значение дали пръста се задържа или не на бутона ) стъклата трябва да се свалят до долу или съответно да се вдигант до горе.
Не е вярно , че е направено нарочно , за да се "предпазят идиотите да не си затискат ръцете" ..!
_65536_kb_sec_ написа: А по темата за комфорт модул - всички Е36-ци мисля че си имат такъв, не знам какво разбирате под комфорт модул, но до сега една не съм видял без такъв
Това също не е така ...
Категорично ИМА Е36 БЕЗ комфорт модул, явно ти не си виждал ... !
Комфорт модулите в Е36 са някоко вида - GM3, GM4, GM5 , ZKE4 , ZKE5.
Ето това е комфорт модул : viewtopic.php?f=8&t=182110
Последна промяна metodi80 на 07 Юни 2010, 14:15, променена общо 1 път
- 6apa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 740
Аз немам такова животно 

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
Колеги,а на какво се дължи според вас следния проблем.... Значи заключвам колата(купе) при отворени стъкла,при което авт. се затварят,но стъклото на пасажера стига я до половината,я малко по-нагоре и се връща около 2-3см надолу,откъдето е стигнало и там си остава. Същото го прави и когато съм в колата и го натисна на 2ра позиция да се затвори само догоре. Да уточна и че не го прави всеки път,понякога си се затваря. Надолу няма никакви проблеми...
51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4