сензор за дъжд
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
сензор за дъжд
здравеите колеги някои имал ли е проблем с този сензор при мен не работи ,иколко струва ремонта му ......................благодаря 

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Re: сензор за дъжд
Темата май ще трябва да се възроди и облагороди
Ето една малко по-стара, но по-полезна за поставените тук въпроси:
Проблем със сензора за дъжд
За какво иде реч при мен.
По край 24 ми се наложи да пропътувам до морето и обратно в дъждовна обстановка. Е направо се смлях да сменям скорости на чистаки - ту почне да вали, ту намалее, ту спре, ту капи силно, после слабо ... А бе направо си е...ло м-та
И ми се завъртя в главата идеята да си сложа рейн-сензор. Ясно ми е ако си сложа как и къде да го свържа, но ми се иска да знам какви са опциите при преместване от друго стъкло:
1. възможно ли е, в смисъл дали няма да се повреди нещо докато се разлепя от старото стъкло;
2. как става закрепването на ново стъкло, което е нямало такъв сензор;
3. от къде мога да намеря тази планка (или лепенка) върху която се монтира (в реалоем.ком намерих само датчика) ;
4. или датчика се държи на планка, която се залепя на прозореца под огледалото?

Ето една малко по-стара, но по-полезна за поставените тук въпроси:
Проблем със сензора за дъжд
За какво иде реч при мен.
По край 24 ми се наложи да пропътувам до морето и обратно в дъждовна обстановка. Е направо се смлях да сменям скорости на чистаки - ту почне да вали, ту намалее, ту спре, ту капи силно, после слабо ... А бе направо си е...ло м-та

И ми се завъртя в главата идеята да си сложа рейн-сензор. Ясно ми е ако си сложа как и къде да го свържа, но ми се иска да знам какви са опциите при преместване от друго стъкло:
1. възможно ли е, в смисъл дали няма да се повреди нещо докато се разлепя от старото стъкло;
2. как става закрепването на ново стъкло, което е нямало такъв сензор;
3. от къде мога да намеря тази планка (или лепенка) върху която се монтира (в реалоем.ком намерих само датчика) ;
4. или датчика се държи на планка, която се залепя на прозореца под огледалото?
до колкото знам за да функционира този рейн сензор трябва да си със специално стъкло за сензор за дъжд
самото стъкло отразява по някакъв начин капките и сензора разпознава кога да пусне чистачките
мисля че го четох в един руски сайт, където беше пуснат WDS
не съм 100% сигурен, но се позаинтересувай за самото стъкло и може би ще откриеш точната информация
самото стъкло отразява по някакъв начин капките и сензора разпознава кога да пусне чистачките
мисля че го четох в един руски сайт, където беше пуснат WDS
не съм 100% сигурен, но се позаинтересувай за самото стъкло и може би ще откриеш точната информация
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
Точно това гледах сега в Е46фанатикс. Споделят, че самото стъкло е едно и също. Разликата май е само в черното около огледалото и залепената леща за сензора. Но ще се поинтересувам и за това - не се бях сетил, че има такава вероятност.
Да не би да е ставало въпрос за комфортните стъкла? При тях със сигурност има "дупка" около огледалото (ама ти май си с такова, да не изпадам в подробности
)
Да не би да е ставало въпрос за комфортните стъкла? При тях със сигурност има "дупка" около огледалото (ама ти май си с такова, да не изпадам в подробности

- inseCT
- младши ентусиаст
-
- Кара: докато има!
- Мечтае да кара: Steptronic
- Детайли за колата: 320i (e36,95'',163PS,5 gang)',320d (e46,03'',183PS,6 gang)
jazz написа:здравеите колеги някои имал ли е проблем с този сензор при мен не работи ,иколко струва ремонта му ......................благодаря
Май и моя е побъркан...само първа степен и последанта бачкат...другите каквото и да правя не се влияе нито от малкото лостче нито от голямото...
pazokolarov написа:Точно това гледах сега в Е46фанатикс. Споделят, че самото стъкло е едно и също. Разликата май е само в черното около огледалото и залепената леща за сензора. Но ще се поинтересувам и за това - не се бях сетил, че има такава вероятност.
Да не би да е ставало въпрос за комфортните стъкла? При тях със сигурност има "дупка" около огледалото (ама ти май си с такова, да не изпадам в подробности)
аз съм с обикновено със сензор
сега търсих това в WDS обаче не можах да открия нищо, някой друг трябва да каже дали е вярно
понеже вече имам две следи от камъчета по него се позаинтересувах за цени и открих че за около 300-350лв може да се вземе оригинално на Pilkington или по нищо не отстъпващите Saint-Gobain, което според мен е отлична цена на фона на 7-8-900лв в сайта на дару например
Ако се наложи може да съдействам
- gugichamp
- младши ентусиаст
-
И аз съм със сезор,но не работи.
Има ли разлика в лостчетата за
чистачките?Моето е с 3 степени,
а според мен трябва да е с четири
и едната да е за автоматичните

от свинята лебед не става...
gugichamp написа:И аз съм със сезор,но не работи.
две бързи, една за сензора и една изключено

общо 4
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-

Тази пущина се доставя само със стъклото и я няма като отделен детайл (или поне аз не съм успял да я открия както такъв

(Ще затвърдя въпроса и във форума "Купува")
- inseCT
- младши ентусиаст
-
- Кара: докато има!
- Мечтае да кара: Steptronic
- Детайли за колата: 320i (e36,95'',163PS,5 gang)',320d (e46,03'',183PS,6 gang)
pazokolarov написа::help: Някой няма ли излишна виолетовата леща за сензора с 4 фотодиода (тази, която е залепена на стъклото), или да знае някъде да има за продан?
Тази пущина се доставя само със стъклото и я няма като отделен детайл (или поне аз не съм успял да я открия както такъв)
(Ще затвърдя въпроса и във форума "Купува")
Е аз нямам тая леща...отлепена е...или е сменяно стъклото...затова ли не бачка сензора?!

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Аз я имам тая леща ама нямам екстрата заложена в колата а само в прозореца
защото ми е сменян. Говорим за това синьото правоъгълното нали така. Кажете ми какво ми е нужно да я подкарам

Прочети тази тема и ще разбереш : http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 0%B6%D0%B4
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2