ремонт на виско(перката на парното)
Модератор: Технически модератори
62 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Stennli
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i 98г.
- Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW
ремонт на виско(перката на парното)
С 520 м50 без ванос съм.Пичове прочетох много теми,но никой не е написал има ли как да го ремонтирам тва виско.Купих колата и виското е зацепено(май не нарочно)не мърда.Пипам тая биметална пластина ,опъвам я суча,ама не отпуска да зпочне да се върти свободно.Как се разглобява тва(знам за че е с обратна резба,но питам за самото виско),и подлежи ли на ремонт,и колко струва ново?
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита 

- BMW-Beast
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е63 individual
- Мечтае да кара: BMW M6 G-POWER
Re: ремонт на виско(перката на парното)
ремонтира се с ново от магаэина
цената эависи от марката хубаво е някаде около 200 лева

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
За съжаление колегата е прав...
има и "евтини" варианти за по стотина лева, но там вече няма гаранция колко и как ще работи...
Друг вариант е да си вземеш втора употреба, тук от форума... бараш от някоя 39-тка и така... да е по-новичко.
има и "евтини" варианти за по стотина лева, но там вече няма гаранция колко и как ще работи...
Друг вариант е да си вземеш втора употреба, тук от форума... бараш от някоя 39-тка и така... да е по-новичко.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Имаше 1 красавец дето ги рециклираше успешно. Ако някой се сети кой беше писал за него моля да ми драсне на ЛС. Имаше и 1 опътване как се рециклира виско на тойота (което е същото като на бмв). Айде дерзайте. Само да спомена, че ремонта струваше към 30-40лв по думи на човека с рециклираното виско.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Колеги, с най-добри чувства!!! Но ремонтирано виско??? Меко казано съм озадачен. Знам един, дето се мъчи да го отремонтира, защото не зацепвало. И познайте кво стана... Изтървал я малко в червеното.... После, защото хвърли пари за друго, сещате се кво; и нямаше за виско, че му заварихме перката направо с електрожена. И кара така година и половина, докат събере пари да си опрай колата напълно , че и няколко месеца отгоре докат събере и за ново виско. Беше над 200 лв тогава. И за да не ги даде , хвърли около 1000........ И пак 200 за виско. Малко тъпо стана. Разказвам случая не за да разубедя някой да прави нещо, или да не го прави или квото и да било, а за да знаят колегите, че някои хора са си патили много от такава интервенция., а то си е и въпрос на личен избор.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Нека този колега който е ремонтирал виско да ми метне на ЛС вълшебното число на вискозитет на силикона, па количеството ще го догодя
.
Събирам развалени виско-съединители: около 10 бр. ще ми трябват, с цел изясняване устройството и тестване с различен вискозитет на силикона в тях.
Във връзка с горния текст, след набавяне на нужния "матрял" се търсят участници за теста, желателно е да имат и електрическа перка за охлаждане /от системата на климатика/ и задължително работеща.
Поздрави.

Събирам развалени виско-съединители: около 10 бр. ще ми трябват, с цел изясняване устройството и тестване с различен вискозитет на силикона в тях.
Във връзка с горния текст, след набавяне на нужния "матрял" се търсят участници за теста, желателно е да имат и електрическа перка за охлаждане /от системата на климатика/ и задължително работеща.
Поздрави.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
NikiNikolov написа:Нека този колега който е ремонтирал виско да ми метне на ЛС вълшебното число на вискозитет на силикона, па количеството ще го догодя.
Поздрави.
Стоян беше намерил силикона. Мисля, че беше на тойота една малка тубичка.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
Еми пълнете и споделяйте...
- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
И дано ви работят ел.перките, че иначе.... 

С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
NikiNikolov написа::mhihi: , Стоян намерил в нета за тойота, ама колко струва, вярвай ми по-добре да не знаеш, а Стоян си има силиконче от едно друго място,
Ама сега дири и подходящо виско, че мойто е нитосано

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
Е другарю тотал ме разби, с това нитоване. Трябва някой който е сменил скоро или ще сменя скоро - ще се разбере бързо да направи дарение за каузата щот си приказваме празни приказки сега. Поздрави.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
Аз смених и не беше "нитосано", но го изхвърлих там дето и куче не минава...
- karsov
- Потребител
-
- Кара: БМВ
най добре си купи ново по 90 -160 лв. вървят ( колко ще искара първото не се знае ) щото втора ръка не се знае каквое.
http://pleasehelp.hit.bg/
Виско:
-съобразено е с термостата за температурата на вкл.:
-температурата на изкл. (почти на всички е 65градуса);
+ сове:
развърта се с оборотите на вал-а ,и с еднаква честота на водната помпа,което води до бързо охлаждане;
действието му няма нищо общо с ........''(перката на парното)''.
- нуси:
дърпа от мощта на мотора;
минусите стават + при скорост над 90 км/ч -тогава виското е зацепено,но входящия въздух го завъртя повече и то спомага за примерно въртенето на компресора на климатика и мн.други т.е. олекотява мотора.
Според мен за коли предимно каращи се до 80км/ч (дори и на моменти да са достигали голяма скорост) ел.перката е голямо решение.
Коли движещи се предимно на дълги разстояния -виско
но само ново 
-съобразено е с термостата за температурата на вкл.:
-температурата на изкл. (почти на всички е 65градуса);
+ сове:
развърта се с оборотите на вал-а ,и с еднаква честота на водната помпа,което води до бързо охлаждане;
действието му няма нищо общо с ........''(перката на парното)''.
- нуси:
дърпа от мощта на мотора;
минусите стават + при скорост над 90 км/ч -тогава виското е зацепено,но входящия въздух го завъртя повече и то спомага за примерно въртенето на компресора на климатика и мн.други т.е. олекотява мотора.
Според мен за коли предимно каращи се до 80км/ч (дори и на моменти да са достигали голяма скорост) ел.перката е голямо решение.
Коли движещи се предимно на дълги разстояния -виско

by ''kompleksa''
62 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5