318i Почистване радиатор или летна подготовка
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
318i Почистване радиатор или летна подготовка
Здравейте колеги,
Времето се затопля и както зимна, така следва да има и някаква летна подготовка. В търсачката има хубава тема за почистване на интеркулер на 320d, но и бензинките имат нужда от прохлада лятото, аз за тях няма нищо.
Кажете според вас как е добре да се почисти радиаторът, има ли възможност да не се сваля бронята и т.н.? Иска ми се да може с прахосмукачката на OMV да стане, ама надали
Искам да го изчистя понеже лятото жегата е голяма, а колата си я ръчкам и никак не ми се иска да имам проблеми, отделно задръстванията в София, климатика работи и допълнително хем товари двг, хем отделя допълнителна топлина под капака..
Времето се затопля и както зимна, така следва да има и някаква летна подготовка. В търсачката има хубава тема за почистване на интеркулер на 320d, но и бензинките имат нужда от прохлада лятото, аз за тях няма нищо.
Кажете според вас как е добре да се почисти радиаторът, има ли възможност да не се сваля бронята и т.н.? Иска ми се да може с прахосмукачката на OMV да стане, ама надали

Искам да го изчистя понеже лятото жегата е голяма, а колата си я ръчкам и никак не ми се иска да имам проблеми, отделно задръстванията в София, климатика работи и допълнително хем товари двг, хем отделя допълнителна топлина под капака..
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: 318i Почистване радиатор или летна подготовка
Митак, аз като си чистих кулера си почистих и радиатора. Почисти го с маркуч с течаща вода, НЕДЕЙ да го чистиш с водоструйка, защото ламелите са много меки и се гънат от силната струя. Купи си един хубав почистващ препарат, може да вземеш и обезмаслител, поливаш обилно, напръскваш, чакаш малко да подейства препарата и след това плакнеш обилно. На отворен капак става почистването, може и да не разглобяваш нищо. Горната процедура я повтаряш 2-3 пъти и си готов.
Si non confectus, non reficiat.
- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
Заги това което си написал не е лошо като идея. Въпроса от мен е понеже до нас има автомивка на която сам си миеш колата и има и пистолет за безконтактно миене... ако се напръска с него радиатора като помощ на обезмаслителя далище има ефект? все пак в радиатора има и мушички и кво ли не а безконтактното ги отлепиа направо
налягането хич не е голямо а после с пароструйката по отдалеч предполагам че няма да е проблем за радиатора...? 

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Zagy написа: Почисти го с маркуч с течаща вода, НЕДЕЙ да го чистиш с водоструйка, защото ламелите са много меки и се гънат от силната струя. ...
Колегата много добре е подчертал какво не трябва да се прави и защо.
- Zagy
- нафтения
-
kaspar_ivo написа:Заги това което си написал не е лошо като идея. Въпроса от мен е понеже до нас има автомивка на която сам си миеш колата и има и пистолет за безконтактно миене... ако се напръска с него радиатора като помощ на обезмаслителя далище има ефект? все пак в радиатора има и мушички и кво ли не а безконтактното ги отлепиа направоналягането хич не е голямо а после с пароструйката по отдалеч предполагам че няма да е проблем за радиатора...?
Ами и препарата за безконтактно миене ще ти свърши работа, но ако си решил с пароструйка да миеш - прави го отдалече. Аз като я мих мойта за пръв път не внимавах достатъчно и после с една малка отвертка съм изправял ламелки като малоумен, но щетата беше малка. Ако ще миеш с пароструйката просто бъди внимателен.
Всички трябва да го направят това - колата със сигурност се чувства по-добре. Аз скоро пак ще я повторя процедурата

- bmw318tds
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 325TDS
Карам е36 325 тдс и радиатора се беше "гипсирал" буквално от мрасотия и започна да ми загрява. Извадих го и го измих на автомивка с водоструйка от разстояние. Нямаше криви ламели след тази процедура 

- cfk
- младши ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI 3.0d; E46 LCI 330i
- Мечтае да кара: BMW
Моят радиатор също се е задръстил с мръсотия от външната страна и почти не минава въздух през него, става въпрос за 320Д. За да се почисти както трябва ще се наложи да бъде демонтиран, но не мога да разбера как, може ли някой да каже какви са стъпките.
Или другият вариант е ако има специален спрей, който да разтваря наскомите и другите гадости директно без да се сваля
Или другият вариант е ако има специален спрей, който да разтваря наскомите и другите гадости директно без да се сваля

- Zagy
- нафтения
-
cfk написа:Моят радиатор също се е задръстил с мръсотия от външната страна и почти не минава въздух през него, става въпрос за 320Д. За да се почисти както трябва ще се наложи да бъде демонтиран, но не мога да разбера как, може ли някой да каже какви са стъпките.
Може да се изчисти и без да се сваля - купуваш си една опаковка "Меглио" и обилно поливаш и после миеш с маркуч - така няколко пъти и си готов. Сам ще видиш каква боза ще изтече първите две плакнения

- Mitko195
- младши ентусиаст
-
Само имай едно наум, че ако колата е топла и полееш радиатора със студена вода може да го спукаш !
- ясен николов
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: само бмв та
- Детайли за колата: много бърза
колеги не се излагаите радятора трябва да се свали от колата да се накисне с безконтактно след което от разтояние /30 см./с водоструика или пароструика да се почисти като се внимава с ламелките
това на място с маркуча е все едно да си изперете гащите като са ви на дупетата
дано съм помогнал ,по цял ден радятори мия 

- Zagy
- нафтения
-
Прав си, но не всеки има възможност да свали радиатора... а и такова миене все е по-добре от никакво 

- ясен николов
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: само бмв та
- Детайли за колата: много бърза
не се сърдете но с маркуча само си мислите че правите нещо ,тъи като мърсотиите са набити в ламелките 

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
ламелите се изправят с гребен,ама не за коса
...метални са му зъбите

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
И моя жребец беше почнал да загрява в трафика иначе на извънградско нямаше проблем.
За 50 кинта ми свалиха радиатора измиха го и си го сложиха обратно. "2 кила" пясък падна отвътре и ся климатроника ми можеш да хванеш пневмония
С препарат и на място дали можеш да махнеш пясък
За 50 кинта ми свалиха радиатора измиха го и си го сложиха обратно. "2 кила" пясък падна отвътре и ся климатроника ми можеш да хванеш пневмония

С препарат и на място дали можеш да махнеш пясък

- Mitko195
- младши ентусиаст
-
Къде ти го чистиха? Мен пък ме притеснява свалянето, щото после може да протече отнякъде...връзки,ала бала...
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2