Питане за Управление Климатик???

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Питане за Управление Климатик???

Мнение от isaev3 » 29 Май 2010, 23:20

Колеги искам да ви питам-има ли разлика при управленията за климатика при Е46-защото колата ми пристигна със някакви манипулации от Германия и сега трябва да си купувам такова управление но виждам че има два модела и искам да знам кой от двата е за мойта кола?? Колата е ноември 2002год. с Навигация (Професионална се води по книжка)!! И какъв съвет ще ми дадете-кое управление ми трябва или и двете ще ми свършат работа??!! Извинявам се на колегите зо използването на снимките им!!!!
Кой е моето управление Номер 1 или 2 от снимките???
Благодаря Предварително!!! :)

Номер 1
Изображение

Номер 2
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Re: Питане за Управление Климатик???

Мнение от Wolfen » 29 Май 2010, 23:35

имаше някъде писано за това ... на първата снимка е климата преди фейса, а на втората след фейса

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 29 Май 2010, 23:38

Здравей Колега,
предполагам че под професионална навигация имаш в предвид с големия екран 16:9.Моята кола също е края на 2002 година,със големия екран съм и истината е че управлението на климатика ми е различно и от двете снимки.Прилича на снимка 1, но копчето за циркулация на въздуха в купето е с автоматичната функция като на снимка номер 2.Аз лично те съветвам да отидеш в БМВ,там по номера на рамата на колата ще ти кажат какъв точно модел ти трябва и ще можеш да го видиш на монитора на компа на този който ти прави офертата, а дали ще купиш от там разбира се си е лично твоя работа,но поне ще имаш необходимата информация.
Надявам се да съм бил полезен.
Поздрави

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 30 Май 2010, 0:13

Или можеш просто да си го видиш сам в realoem.com / http://bmwfans.info/parts/catalog/

При всички случаи двете са взаимнозаменяеми, единствената разлика е външния вид.
Wolfen-чо - не, повечето фейски са с управлението от първата снимка. Второто се монтира от около 2004г.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 30 Май 2010, 0:42

:oops: може

Потребител
Аватар

Мнение от systoyanov » 30 Май 2010, 1:42

Със сигурност има разлика между управленията за коли на дизел и бензин(на външен вид абсолютно еднакви). Моята е бензин и дойде със сменено управление от дизел в следствие на което се забелязваха някои спец. ефекти при работа, най-неприятният от които, че ми падна няколко пъти акумулатора преди да разберат майсторите какъв е проблема. Наистина най-добре да се ползва realoem за справка кое става за твоята и кое не. Управление може да се намери евтино в ebay. Аз моето го взех за 20 пауна + доставка 12 паунда. Дойде за седмица и в по-добро състояние от колкото очаквах. Ако все пак нещо е одраскано или ожулено може да му "трансплантираш" пластмасата на панела :)

Слави
Аватар

Мнение от © » 30 Май 2010, 7:10

тази втората снимка е от моята кола, а тя по VIN е 09/2002г.
в екстрите на колата е споменато нещо за климатик, така че предполагам, че в началото това управление се е предлагало като екстра, а после е станало серийно за всички Е46
Почти на 100% съм сигурен, че нищо не е сменяно

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Мнение от stilko » 30 Май 2010, 7:30

Всъщност има и още един вид
3
Изображение

2 и 3 трябва да са взаймозаменяеми. А 1 е без AUC. Няма значение дали е бензин или дизел. Модула е еднакъв както за 316i, 318i, 318d ... та и M3 и M3 CSL. Да не стане като с едни плафони, продаваше ги един колега по 70лв защото били от M3. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Мнение от stilko » 30 Май 2010, 7:32

© написа:тази втората снимка е от моята кола, а тя по VIN е 09/2002г.
в екстрите на колата е споменато нещо за климатик, така че предполагам, че в началото това управление се е предлагало като екстра, а после е станало серийно за всички Е46
Почти на 100% съм сигурен, че нищо не е сменяно

Със сигурност е сменян. Новият дизайн започва от юли 2003, а от септември 2003 вече са само с него.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 30 Май 2010, 9:56

stilko написа:Всъщност има и още един вид
3
Изображение

2 и 3 трябва да са взаймозаменяеми. А 1 е без AUC. Няма значение дали е бензин или дизел. Модула е еднакъв както за 316i, 318i, 318d ... та и M3 и M3 CSL. Да не стане като с едни плафони, продаваше ги един колега по 70лв защото били от M3. :mhihi:

В горния пост като казвах че моят панел е различен и от двете първоначално показани снимки точно това имах в предвид.Колега,благодаря за снимковия материал.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 30 Май 2010, 10:22

ros1977 написа:
stilko написа:Всъщност има и още един вид
3
Изображение

В горния пост като казвах че моят панел е различен и от двете първоначално показани снимки точно това имах в предвид.Колега,благодаря за снимковия материал.

А, това е и моят. Аз въобще не гледам какво е нарисувано по бутоните, само разположението и затова ми се стори, че моят е първият от горните.
Да, това е "третият" вид, при който има и автоматично отваряне/затваряне на потока въздух отвън. Има сензор във въздуховодите някъде и в момента, в който усети мръсен въздух превклюва на затворен кръг климатроника.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от isaev3 » 30 Май 2010, 12:45

Благодаря за отговорите!!! :)
Колеги по сверка във RealOEM по ВИН ми излизат двете възможности отдолу на графиките!! Тоест-модела от снимка 1 би трябвало да ми свърши работа-защото съм го намерил на добра цена!!! :)

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 30 Май 2010, 13:12

Да, според ЕТК-то панела с всички основни бутони под дисплея(с или без Automatic Flow control) expire-ва през март 2003г. Оттогава се слага само този от втората снимка в първия пост на темата.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Назад към E46