Въпрос относно изпускателната система
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Въпрос относно изпускателната система
Здравейте колеги . Моля за съвети относно изпускателната система. Какво направих аз. Катализатора не ставаше вече за нищо, все пак колата е на 270к километра и му доиде време да го махам , че беше като скопена. Понеже майстора ми е рода , а на времето се е занимавал с такива неща в завод ми преработи 1 изтърбушен катализатор , като вътре в него постави прегради да задържа въздуха , получи се доста добре . Слагам средното и задното гърне (да отбележа , 4е не съм с оригинално задно за колата) , а някакво преравяно за нея още 1 път по-голямо.. Паля и лети , осезаема разлика , ок ама за момент .. След това почна да се получават пукоти от време на време , от 4к до 5к задържа за момент и после се изтрелва , ако не я изрежа преди да я загася , задържа газове някаде може би и оборотите се качват.
Та въпроса ми е възможно ли е да има някаде запушване в крайното гърне , че да го прави това , дали въобще е от гърнетата или какво друго може да е ?
Предварително благодаря за съвети от ваша страна
Та въпроса ми е възможно ли е да има някаде запушване в крайното гърне , че да го прави това , дали въобще е от гърнетата или какво друго може да е ?
Предварително благодаря за съвети от ваша страна
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Въпрос относно изпускателната система
Проблема вероятно е в майстора. Майсторите обикновено стават да ти заварят дупка на гърнето, да сменят катализатора с резонатор или да му замъкнеш чертеж и снимки от и-нет и да му кажеш- прави ама повечето не ги бива в къстъм генерациите. Оно си иска четене и търсене. С тия преградки в катализатора вероятно ти прави голямо обратно налягане. Карай го да ти сложи най-добре един резонатор и да не се опитва да твори 

bum_bum написа:Проблема вероятно е в майстора. Майсторите обикновено стават да ти заварят дупка на гърнето, да сменят катализатора с резонатор или да му замъкнеш чертеж и снимки от и-нет и да му кажеш- прави ама повечето не ги бива в къстъм генерациите. Оно си иска четене и търсене. С тия преградки в катализатора вероятно ти прави голямо обратно налягане. Карай го да ти сложи най-добре един резонатор и да не се опитва да твори
шса биим майсторе

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Колеги , благодаря с бързите отговори , ама си мисля , че има и още нещо..... Значи , като загря, и почна да пука , да гърми да забива муцуната .. Студена , докато не стигне работна температура , все едно е друга кола , после ако и намотая газта и дотам , ако плавно , няма проблеми . Така беше и с катализатора и мислех , че ако го изкормя ще оправи , уви....... , напатих си с тая кола ... Знам плаче за диагностика , и други теми има по тая барака , ама няма кога , а и всеки майстор различно говори , смени това , смени онова , дотук всичко по нея е с Ваша помощ.
- koceto 1232
- Потребител
-
- Кара: Е36 328 кабрио,Е92 330и
ползваи на някои познат генерацията 2 часа работа.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
То ясно че ти се кара само без да пипаш (90% от форума е така
) но няма да стане,мини една диагностика както си знаеш и сам,отделно като описваш проблем е добре да уточниш кога се е появил,а не след 10 мнения на колеги,друго на ръка е че в последно време има доста теми от сорта "студена върви - топла неще" и обратното,малко занимание с търсачката и четене ще ти помогне да сведеш вероятните причини до няколко.

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Тая кола я взех по следния начин - Отивам хвърлям ключовете от старата , свалям си касетофона , слагам го в БМВ-то , давам талона за оная вземам за тая и си тръгвам ...... И оттам се започна с проблемите . В последствие разбрах , че не върви като как требва да върви . Смяна свещи - оправи , за кратко . Смяна филтри оправи за кратко . Смяна ламбда сонда оправи за кратко . Катализатор малиии вървеше , пак за кратко . Теми съм изчел яко , сменя едно , оправи и после пак и всеки гадае по нея , май си плаче да я разкарам на части , ама тя за 1 година още не е стигнала на мое име...

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
То и аз мойта по същия начин я взех па не е съвсем лоша (след като налях известна сума
)
Най-добре иди на една диагностика, ще ти спести доста време и излишни разходи.

Най-добре иди на една диагностика, ще ти спести доста време и излишни разходи.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Иначе те така стават работите. Тва е единия резонатор, тия дни и другия и така..
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Дааа,а я като си почнал ме светни каква ватица ползваш,че аз още не съм сложил кожуха на преработения катализатор...
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
~Мишо~ написа:Дааа,а я като си почнал ме светни каква ватица ползваш,че аз още не съм сложил кожуха на преработения катализатор...
тайна

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Гледайки снимките , имаше и идея , вътре с пробита тръба и след това с тея гъбите за , чистенето на чинии , телчетата дето им викаме , или със стружки . Да си призная в момента дето е , вади един металически звук , баш като тунинг Лада. А преди да закача крайното гърне , я палих , щото канала ми е малак и трябваше да я въртя , ебати звука извади , сложих останалото от генерацията и ....
Дано ватата е подходяща, че по улиците се мяркат и деца тук там. А пък те обичат и да дишат...
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3