Тресене на волана при натискане на спирачката
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Re: Тресене на волана при натискане на спирачката
Невярвам от накладки да е. Можеш лесно да провериш дали са ти криви дисковете. Сваляш гумата и завърташ, ако ти опира частично и по осезаемо са ти криви дисковете и ги сменяш. Другият начин е с индикаторен часовник и стойка за него. Въртиш диска и гледаш колко е отклонението. Не трябва да бъде по-голямо от 0,1мм.
- stenli_bmv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535д
streetz написа:А възможно ли е тресенето да идва от износени накладки ? Понеже и при мен го има това тресене при намаляне от висока скорост, а предните накладки са за смяна по принцип .. та да знам дали само накладки да сменям или направо и дисковете.
слагаи новите накладки и вси4ко 6те е ок.като са ти стари дисковете и се полу4ава тресене при износени накладки

- AUDI-6EFFFFFFFA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 46/320d
- Мечтае да кара: самолет
здр пак от мене Значи почти сам сигурен че само смяна на накладки няма да се оправи тресенето(но трябва да направя една вметка има вариант освен дискове да е крива главина) а на колегата да кажа за дисбаланса се самнявам да е имало на дисковетв които ги разпробих искам да кажа че се охлаждат много добре (бъезо) ефекта от дупките е мн добър но преди да ги надупча вече бяха криви
за сажаление.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Що си дупчите сами дисковете, бе хора ?!
Верно ли мислите, че е "ОК" ?

Верно ли мислите, че е "ОК" ?
- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
би трябвало да са дисковете,но може и да са тампоните на носачите,въпреки че ако са тампоните трябва тресенето да го има и без натискане на спирачка(знам го от опит
),идентична е и ситуацията с гумите 
бтв при предишната смяна на накладки смених и дисковете,сега като сменям накладки има ли смисъл да сменям и дисковете? какво бихте ме посъветвали.

бтв при предишната смяна на накладки смених и дисковете,сега като сменям накладки има ли смисъл да сменям и дисковете? какво бихте ме посъветвали.
- scipo
- младши ентусиаст
-
- Кара: нормално
Днес смених дисковете и накладките и леко намаля тресенето, но майстора видя проблема... тампоните на носачите и левият амортисиор ми е изпуснал... др седмица предстой смяна.. когато ги сменш ще споделя проблема дали е решен
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
азззз написа:
Не ми се вярва да имат нужда от смяна,щом си ги сменил със сегашните накладки,ама да си сигурен пипни ги като са студени дали имат ръб.И естествено ако са криви де,ама тва щеше да го усетиш.
- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
Yanko Petrov написа:азззз написа:
Не ми се вярва да имат нужда от смяна,щом си ги сменил със сегашните накладки,ама да си сигурен пипни ги като са студени дали имат ръб.И естествено ако са криви де,ама тва щеше да го усетиш.
ем имат малък ръб,не е осезаем ама все пак,та затова се чудех
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
Сменяй накладките и си карай колата 

39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3