Софтуер
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: Re:
LUCIFER'S написа:колеги някой знае ли как трябва да се гаси ДИС от склад66, че нещо не става по тези начини които е дал Преслав?
Кое точно не става???
Ако не знаеш root паролата наистина няма как да стане, но пък защо да не я знаеш!?
Съспенда (паузата) също върши работа, но какво правим ако забие диса. Даже и един рестарт не можеш да му дадеш с init 6.
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Като забие и се омаже, цъкате с десен бутон на виртуалната машина на DIS-a и я местите в Recycle bin. След което си разархивирате прясно работещо копие и продължавате да си правите диагностики.
Горната процедура предполага, че всеки си пази работещо копие на виртуалната машина на DIS-a.

Горната процедура предполага, че всеки си пази работещо копие на виртуалната машина на DIS-a.

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
badsharki написа:Като забие и се омаже, цъкате с десен бутон на виртуалната машина на DIS-a и я местите в Recycle bin. След което си разархивирате прясно работещо копие и продължавате да си правите диагностики.![]()
Псюлютну верно

А със съспенд мн по лесно и бързо пали вилтуалката

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
mad_presley написа:LUCIFER'S написа:колеги някой знае ли как трябва да се гаси ДИС от склад66, че нещо не става по тези начини които е дал Преслав?
Кое точно не става???
Ако не знаеш root паролата наистина няма как да стане, но пък защо да не я знаеш!?
Съспенда (паузата) също върши работа, но какво правим ако забие диса. Даже и един рестарт не можеш да му дадеш с init 6.
Ами Пресли нямам паролата на ДИС от склад 66 и като напиша РООТ и до там... Гася го както ми каза
badsharki - VM --> Power --> Shut Down Guest и после от бутона Х close на виртуалната машина....
badsharki написа:Като забие и се омаже, цъкате с десен бутон на виртуалната машина на DIS-a и я местите в Recycle bin. След което си разархивирате прясно работещо копие и продължавате да си правите диагностики.![]()
аз като не можах да си върна ТИС от администрейшън изтрих ДИС + ТИС от папката където са разархивирани, наново ги разархивирах и всичко си тръгна без да трия виртуалната машина- излъгах я

a като се спре на пауза направо като инпа стартира ДИСа

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
LUCIFER'S написа:mad_presley написа:LUCIFER'S написа:колеги някой знае ли как трябва да се гаси ДИС от склад66, че нещо не става по тези начини които е дал Преслав?
Кое точно не става???
Ами Пресли нямам паролата на ДИС от склад 66 и като напиша РООТ и до там... Гася го както ми каза
badsharki - VM --> Power --> Shut Down Guest и после от бутона Х close на виртуалната машина....
аз като не можах да си върна ТИС от администрейшън изтрих ДИС + ТИС от папката където са разархивирани, наново ги разархивирах и всичко си тръгна без да трия виртуалната машина- излъгах я
a като се спре на пауза направо като инпа стартира ДИСа
ами освен да са я сменили
тук имаше качен ДИС на англ. за склад66 с общо известна парола и след това и те започнаха да предлагат кабела с английски ДИС ..
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Re: Софтуер
А знаете ли че те пазаруват от един голям магазин в UK и просто препродават нещата тук в БГ 

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
А някой може ли да ми каже сайт или нещо такова за сравнение с мойте живи данни и за всички грешки какво означават от програмата ДИС.
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
Next написа:А някой може ли да ми каже сайт или нещо такова за сравнение с мойте живи данни и за всички грешки какво означават от програмата ДИС.
а как излизат живите данни при диса ,че само веднъж попаднах случайно и после не открих нищо

- badsharki
- ентусиаст
-
cls6666 написа:а как излизат живите данни при диса ,че само веднъж попаднах случайно и после не открих нищо
За DDE 2.2
Правиш Short Test --> Control-Module function --> Function selection --> Избираш Drive/Diesel Engine Electronics --> Test Plan --> Цъкаш

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Гледам, че са доста въпросите по програмирането с ДИС-а в тази тема. И като прибавим "спама" темата пътува с бодри стъпки към 100-тната страница
А горният пост е един от многото полезни (
) и ще се загуби сред проблемите по инсталиране и стартиране на ДИС.
Предложение към модераторите: Нека да се създаде тема "Диагностика, кодиране и програмиране", а тази да остане само за инсталиране и проблеми с ДИС-а (или другите сервизни програми). И ако на някой модератор му се намери малко излишно свободно време (примерно има гости от Червен бряг в къщи за 5-6 дена
), нека да разчисти малко спама. Все пак тази е една от малкото значими теми в нашия форум, а вече е много трудно да се чете и питанията започват да се повтарят, че и потретват.

А горният пост е един от многото полезни (

Предложение към модераторите: Нека да се създаде тема "Диагностика, кодиране и програмиране", а тази да остане само за инсталиране и проблеми с ДИС-а (или другите сервизни програми). И ако на някой модератор му се намери малко излишно свободно време (примерно има гости от Червен бряг в къщи за 5-6 дена

честно казано малко ме е страх да пипам в тази тема защото може да затрия нещо важно
иначе бях започнал и ще продължа тези дни
а ако на някой му се занимава може да пусне въпросната тема за диагностика, дори и с цитати от тази тема да е доста неща може да се напишат
иначе бях започнал и ще продължа тези дни
а ако на някой му се занимава може да пусне въпросната тема за диагностика, дори и с цитати от тази тема да е доста неща може да се напишат
- badsharki
- ентусиаст
-
pazokolarov написа:Предложение към модераторите: Нека да се създаде тема "Диагностика, кодиране и програмиране", а тази да остане само за инсталиране и проблеми с ДИС-а (или другите сервизни програми).
Напълно подкрепям предложението на pazokolarov. Като допълнение искам да предложа да се направи нов раздел по темата, тъй като всичко което коментираме и разискваме тук се отнася за всички модели на БМВ. В новия раздел може да се направят други подраздели за Диагностика, кодиране и програмиране.
Позволявам си да сложа линк към друг форум (ако преценят модераторите нека го изтрият), за пример как са го направили братята руснаци.

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Това, което са направили руснаците е добре.
Но при нас евентуално би се явил проблем относно лицензите и правата за използване на подобни програми. И всичко естествено ще рефлектира върху имиджа на сайта (плюс възможните неприятности).
От тази гледна точка си мисля, че едно "ограничено" и леко завоалирано заглавие няма да бие токова много на очи.
Но при нас евентуално би се явил проблем относно лицензите и правата за използване на подобни програми. И всичко естествено ще рефлектира върху имиджа на сайта (плюс възможните неприятности).
От тази гледна точка си мисля, че едно "ограничено" и леко завоалирано заглавие няма да бие токова много на очи.
имаше такова предложение за подфорум, но беше отхвърлено от админите точно поради причините които pazokolarov изтъкна
пускайте нова тема за кодиране и диагностика тук, че аз не съм толкова вещ в тази област
иначе до сега изтрих около 6 страници спам от тази
пускайте нова тема за кодиране и диагностика тук, че аз не съм толкова вещ в тази област
иначе до сега изтрих около 6 страници спам от тази
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
badsharki написа:cls6666 написа:а как излизат живите данни при диса ,че само веднъж попаднах случайно и после не открих нищо
За DDE 2.2
Правиш Short Test --> Control-Module function --> Function selection --> Избираш Drive/Diesel Engine Electronics --> Test Plan --> Цъкаш--> Идентивицира ЕКУ-то и пак
--> Expert mode и
--> Diagnosis request и
... и си в живите данни.
няма по точни обяснения от твоите badsharki даже намерих и разните настройки и тестове които бях правил преди