м50б20 прекъсва при рязко подаване на газ

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Re: м50б20 прекъсва при рязко подаване на газ

Мнение от kirililiev » 24 Май 2010, 20:41

NIKI_TIPO написа:вече прекъсва и като е студена :( утре ще си купя свещи

измери компресия,измери налягането на горивото,измери бубините,замери сондата.има си елкони за тая работа,без диагностика и намиране на точния проблем ще си дадеш парите излишно докато не налучкаш причината....ако изобщо я налучкаш.м50 е елементарен мотор,може и нещо да сте пропуснали при трансплантацията,или помпата да е перфектна,може и датчика да не е в час,може и компа да се е прецакал,някоя маса може да не е вързана коректно,може и яко да смуче въздух от някаде,причини хиляди,с гадаене трудно става ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 COUPE
Мечтае да кара: Е30 COUPE
Детайли за колата: M пакет

Мнение от NIKI_TIPO » 24 Май 2010, 22:01

да така е но така или иначе ще тря да сменя свещите защото имат корозия по тях и после ще я закача да я видят :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 24 Май 2010, 23:17

И след като я закачиш на елкона пиши тука, че наистина ми стана интересно какъв е проблема, при тези симптоми не са кои-знае колко вариянтите. Стъпквия мотор зачиствал ли си го?
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NIKI_TIPO » 24 Май 2010, 23:44

pepitoooooooooo написа:И след като я закачиш на елкона пиши тука, че наистина ми стана интересно какъв е проблема, при тези симптоми не са кои-знае колко вариянтите. Стъпквия мотор зачиствал ли си го?

не съм но тя си държи обороти и не забива на някви обороти примерно ами прекъсва точно кат прецакана свещ ..ще видим :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoqnov_ » 25 Май 2010, 13:03

На старата ми Е34-ка/М-20/ ми бе станало така-на обороти стои, а като тръгнеш-ядове. Прекъсва след известно време. После гася, минават няколко часа- паля, карам съвсем малко и пак същата работа. Зачиствах всичко по системата, но се оправи едва когато доволно почистих стъпковият мотор. Поне нямя да ти навреди, опитай и това. Не е много работа, трябва ти керосин ли, ацетон ли там, или някъв разредител. Аз съм най-доволен от един спрей, беше не повече от 15-20 лв. Не помня точно- за почистване на карбуратори. Намерих го в една железария. Успех колега! И опитай и тва, мисля че може да помогне. :yes:
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NIKI_TIPO » 25 Май 2010, 19:26

днеска смених свещите-бош купих и не се оправи :( и студена пак прекъсва патка ужас и я оставих в сервиза където ми смениха мотора утре да я закачат да я гледат ... съмняват се да не е от бензиновата помпа ..
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kirililiev » 25 Май 2010, 19:37

NIKI_TIPO написа:днеска смених свещите-бош купих и не се оправи :( и студена пак прекъсва патка ужас и я оставих в сервиза където ми смениха мотора утре да я закачат да я гледат ... съмняват се да не е от бензиновата помпа ..

провери ли да не се е извадил маркуча от стъпковия мотор към колектора,може и колектора да се е спукал някаде.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoqnov_ » 25 Май 2010, 23:54

След редуциране, вариянтите, които са най-възможни според мен на твоята кола са: 1-ток. 2-въздух. 3-стъпков мотор. Опитвам се да си обясня как ще прави това при повредена бензинова помпа, но не мога да си отговоря. А тя се проверява лесно- има няколко теми за нея, можеш и да си я провериш сам. Сигурен съм че ще разбереш, ако и има нещо. Ако не искаш да я вадиш- само и развий скобата на изходящото гориво, 50 см. маркуче и слагаш, другия край в пвц-бутилка и някой да даде на контакт. Ако е наред - ще пръска както подобава. Можеш да го направиш сам, ти си прецени дали да ходиш в сервиз. Успех!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NIKI_TIPO » 26 Май 2010, 19:22

помпата пръска пробвахме го,когато се дава плавно газ се изрязва без да прекъсне никъде,но като и се смачка газта и прекъсва и една от теориите на майсторите е че като се даде рязко газ компа пуска авариен режим тоест повече гориво и помпата тогава неможе да смогне ако няма достатъчно дебит ..но незнам не са ми звъннали още,а друго е че като беше мотора на преобърнатата кола донор работеше без грешка а и стария собствеик каза че не е правила никога така за времето което я имал (1 месец),а сега след трансплантацията са сменени само бенз помпа с външна от алфа 33 16V и картер от е34..
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kirililiev » 26 Май 2010, 20:04

NIKI_TIPO написа:помпата пръска пробвахме го,когато се дава плавно газ се изрязва без да прекъсне никъде,но като и се смачка газта и прекъсва и една от теориите на майсторите е че като се даде рязко газ компа пуска авариен режим тоест повече гориво и помпата тогава неможе да смогне ако няма достатъчно дебит ..но незнам не са ми звъннали още,а друго е че като беше мотора на преобърнатата кола донор работеше без грешка а и стария собствеик каза че не е правила никога така за времето което я имал (1 месец),а сега след трансплантацията са сменени само бенз помпа с външна от алфа 33 16V и картер от е34..

измериха ли налягането на горивото?кви са тея теории?каде е тая кола да я видя.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NIKI_TIPO » 26 Май 2010, 20:21

оставил съм я долу при павлин и петър за диагностика
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoqnov_ » 27 Май 2010, 2:44

... една от теориите на майсторите е че като се даде рязко газ компа пуска авариен режим тоест повече гориво и помпата тогава неможе да смогне ако няма достатъчно дебит ..
Тва къф филм е ? Аз лично не съм го гледал, ако някой колега е присъствал на прожекцията да ни светне!

ентусиаст
Аватар

Мнение от kirililiev » 27 Май 2010, 2:55

NIKI_TIPO написа:оставил съм я долу при павлин и петър за диагностика

там вече има диагностична апаратура ли?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NIKI_TIPO » 27 Май 2010, 18:42

казаха че ще вземат някакъв тестер да я закачат и че ще могат на 100% да ми кажат от какво е но още не са ми се обадили :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 27 Май 2010, 19:38

проблема ти е по запалването - бобини лули свещи в този ред

ПредишнаСледваща

Назад към E34