Бензин vs Газ или къде ми е сметката
Модератор: Общи модератори
- dimitar46
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Re: Бензин vs Газ или къде ми е сметката
Alexi написа:разбира се че на газ може да гори по малко отколкото на бензин .. газта не детонира и позволява по бедни смеси ,но вървежа много пада ,особено във високите .. същия ефект се получава и при пропан/бутан 5/95% както го мешат в топливо че бутана е без пари .. и познай дали идва евтино горивото -ти ги лъжеш че плащаш те те лъжат че ти наливат ,от 150 коня останали 100 ама гори малко ей ...
Alexi,брат , съгласен съм с това горенаписаното,ама що всички се кефите на гръцкия бензин, на италианския и пускате теми от къде д азареждаме ?
АКо измерим октана кво да не се окаже , че А95 е А83 ?

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
На мен пък ми е интересно, колегата като пита кога ще му се избие газовата, аз да го питам кога пък ще му се избие бензиновата така като си кара на бенц и си пази хубавата 10-15 годишна кола, аз съм със 520-ка на газ и само за петък до неделя имам 900 и нещо километра (Разград - Плевен - Божурище (банкя, курило няколко пъти) - Плевен - Разград) и днеска сутринта изгасна за бензин щото по миналата седмица бях сипал за 10 лева и съм забравил да сипя, за газ дадох около 120 лева, но обикалях доста в колоните по баловете.
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Продавача отговаря : Те, тука са убавите , а тука евтините... Убаво и евтино нема!"
Та така : Убаво и евтино нема!
Мисля че е време да се затвори тази тема , зашото е изчерпана до дъно и само си буксуваме на място!

- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
Alexi написа:разбира се че на газ може да гори по малко отколкото на бензин .. газта не детонира и позволява по бедни смеси ,но вървежа много пада ,особено във високите .. същия ефект се получава и при пропан/бутан 5/95% както го мешат в топливо че бутана е без пари .. и познай дали идва евтино горивото -ти ги лъжеш че плащаш те те лъжат че ти наливат ,от 150 коня останали 100 ама гори малко ей ...
вървеше еднакво, и на газ и на бензин... това исках да кажа, дали върви или не и дали харчи или не, зависи от много неща, центровки, настройки, свещи кабели, общото състояние на двг и т.н.
газаджията ми беше приятел, игра си почти цял дени, и се изпи много бира за да го докара тоя разход, ако е някой дет не му пука ше го направи на 2-3, и после: на газ дига разхода 2 литра. дига дръжки, ако се направи как требва нищо не дига.
пак казвам- пасатчето си апеше каишката.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Еднакъв разход на газ и бензин, или снижен разход на газ не мога да го повярвам това, всеки знае, че разхода на газ винаги скача с 1-2 литра, за октаните е вярно, газта е над 100.
Никой не мое ма връне на селу!
- tdk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 520 туринг 96
saleen написа:Еднакъв разход на газ и бензин, или снижен разход на газ не мога да го повярвам това, всеки знае, че разхода на газ винаги скача с 1-2 литра, за октаните е вярно, газта е над 100.
колега ти карал ли си някога на газ или разчиташ на слухове
10 на 100 ми е разхода при 120-130
оня ден ходих до сф
е34 с м 50 мотор

saleen написа:Еднакъв разход на газ и бензин, или снижен разход на газ не мога да го повярвам това, всеки знае, че разхода на газ винаги скача с 1-2 литра, за октаните е вярно, газта е над 100.
Tова не е вярно! Със 75 литра последно изминах 980км с минаването на 3 прохода....както и да го смяташ с 75л. бензин не мога да направя същия преход...да не говорим за цена...
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Явно при вас бензинът е калпав, а газта е хубава, в моят град е обратното.
Никой не мое ма връне на селу!
- tdk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 520 туринг 96
да ти кажа не че бензина е калпав
ок си е ама не сме на 20 год
семеиство като имаш има и други разходи
пък и нали трябва и пари да се заделят за някояшукариика по колата
ако карам и аз по 5-10 км на ден и аз ще карам на бензин
ама не слизаме от колите
ок си е ама не сме на 20 год
семеиство като имаш има и други разходи
пък и нали трябва и пари да се заделят за някояшукариика по колата
ако карам и аз по 5-10 км на ден и аз ще карам на бензин
ама не слизаме от колите
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Мармот написа:saleen написа:Еднакъв разход на газ и бензин, или снижен разход на газ не мога да го повярвам това, всеки знае, че разхода на газ винаги скача с 1-2 литра, за октаните е вярно, газта е над 100.
Tова не е вярно! Със 75 литра последно изминах 980км с минаването на 3 прохода....както и да го смяташ с 75л. бензин не мога да направя същия преход...да не говорим за цена...
Искаш да кажеш , че колата на газ харчи по-малко от на бензин ...... някой май си е спънал много колата !
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
В града гори повече от на бензин...така че не е хич скопена.Върви колкото всяка нормална М40-ка...///M Power написа:Искаш да кажеш , че колата на газ харчи по-малко от на бензин ...... някой май си е спънал много колата !
Естествено ако карам с някаква средна скорст над 100км няма да гори толкова...разхода, който написах, е при сравнително икономично каране.
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Мармот написа:В града гори повече от на бензин...така че не е хич скопена.Върви колкото всяка нормална М40-ка...///M Power написа:Искаш да кажеш , че колата на газ харчи по-малко от на бензин ...... някой май си е спънал много колата !
Естествено ако карам с някаква средна скорст над 100км няма да гори толкова...разхода който напсиах е при сравнително икономично каране.
ако това е иконимично каране ( 75 л. за 980 км са 7.5 л на 100 извънградско макара и през проходи ) , нещо не е в ред в колата , с М42-ката ако карам икономично 6 и малко не никакъв проблем , баси аз на събора дадох 8 разход .....
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- bozukov_a
- Малката Базука
-
- Кара: e46 e30
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Да
2,40 литъра