Не иска да запали! 320Д

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 320D
Мечтае да кара: Квото кара
Детайли за колата: В багажника са :)

Не иска да запали! 320Д

Мнение от m.vatev » 24 Май 2010, 19:52

Преди седмица си купих 320-ка дизел. 99 година(март месец) Палеше от раз, на диагностиката ми казаха че няма никакви проблеми(само дебитомера, нормално) Понякога когато паля въртеше по 3-4 секунди докато запали(дори и при топло време!). Докато днес въртя около 5-7 секунди и накрая спря, сякаш е паднал акомулатора. При втория опит превъртя още един два пъти и спря. След това когато дам на контакт за да запаля се чува едно пукане(от защита предполагам) и не иска дори и да се помъчи да завърти. И от тогава е така(след 20ина опита със същия и с друг акомулатор(и двата са 75мАh)). Замерих акомулатора - казаха ми че трябва да работи! При бутане пали на втория метър. Пича от който я взех каза че е сменял стартера(не с нов естествено) и акомулатора(даже си ми даде и гаранцията). Някакви идеи ? Малко ме е страх да я карам при пишман майстори преди да се ориентирам каде е проблема(а и тук в Свиленград където работя съвсем не ми се иска някой да ми бърника под капака!!!). Да събирам пари за нов стартер ли ? :dunno: Това ми е първата баварка и много и се радвам още! Моля някой който е сменял стартер или е имал подобен проблем да пише как го е решил.

ПС Един приятел е с 525ца и по същия начин цъкаше когато се опитваше да запали и тогава се оказа че проблема му е от акомулатора! Но при мен не иска и с друг да запали! :(
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: Не иска да запали! 320Д

Мнение от tsb_bg » 24 Май 2010, 21:19

m.vatev написа:... когато дам на контакт за да запаля се чува едно пукане(от защита предполагам) и не иска дори и да се помъчи да завърти.... При бутане пали на втория метър....

Ами щом не върти на стартер а с бутане пали значи е от стартера
Преди да купуваш каквото и да били свали стартера и го прегледай (той подлежи на ремонт)
Провери окабеляването до стартера и съответно алармата (ако имаш)

Провери
- четки/колектор
- бендикс
- лагери
- намотки (роторна и статорна)

Потребител
Аватар

Мнение от m.vatev » 24 Май 2010, 21:52

Алармата е фабричната. Предполагам че може и от компютъра да идва проблема. Но най добрия вариант наистина е да се провери самия стартер. Надявам се че не е забит на майна си райна в дивия!?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: с кеф...
Мечтае да кара: МИГ29
Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

Мнение от katronski_br » 25 Май 2010, 5:21

вчера смених стартер. оказа се че тук в Испания едни четки, един бендикс и труда излизат само с 50 еуро по евтино от нов. казах им че предпочитам нов отколкото преправян. още повече че новият има и гаранция една година. незнам дали не си внушавам но ми се струва че сега новият върти по бързо от старият (акомулатора си е същият).
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 25 Май 2010, 8:39

Не си внушаваш, колега :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: нормално

Мнение от scipo » 25 Май 2010, 11:08

аз имах същия проблем 2 пъти...първият път започна да цъка и да светват фаровете след като бях оставил колата за около 30-40 мин на контакт, на габарити и със свиреща музика... вторият беше като бях оставил колата на габарити и аварийни около час и нещо. Това са двата пъти, при които ми направи този проблем... според мен е от акумулатор...

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 25 Май 2010, 11:34

При теб - да.
БМВ-тата (поне Е46) индикират слабия акумолатор със примигване на фаровете :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: с кеф...
Мечтае да кара: МИГ29
Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

Мнение от katronski_br » 25 Май 2010, 14:31

така е. моят акомулатор е стар вече, за сега върти добре и държи на дълго стоене на фарове, габарити и аварийни , но вече е на години и като дам контакт габаритите ми правят дискотека.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

Потребител
Аватар

Мнение от m.vatev » 25 Май 2010, 15:19

След всичко изчетено до момента (добре че са колегите от http://forum.e46fanatics.com! :bowdown: ) - ще свалям стартер. Въпреки че "уж" стартера е сменян преди два месеца (2-ръка) и се притеснявам че ако не е дефектен и този, значи нещо друго му е**ва лелята :dunno: . За сега колата цъка като се опитам да я запаля, а с бутане тръгва веднага. По късно ще пробвам и трети акомулатор(по мощен от моите) за да елиминирам проблема слаб акомулатор на 200% (естествено че не ми се иска да е стартера :( ). Сега отивам да човъркам под капака :).
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от m.vatev » 25 Май 2010, 18:18

Ново 20! Преди час я запалих(с бутане)и я закарах на канал да хвтърля едно око отдоло, защото отгоре не се вижда много :). И .... капе дизелака да си еве мамата. Работата е ясна - сервиз. За това ще помоля колегите от Пловдив да ме насочат: в кой сервиз ходите, доволни ли сте или каде сте били и майсторите са си оставили ръцете!? Почва да ме притеснява цялата работа :(.

П.С. Други симптоми според мен! по колата са: липса на мощност (след 2500 оборота ту дръпва изведнъж ту забавя ускорението (това може да е и от дебитомера! но след като стигнах до него външно беше чист!?)) тресене на свободна (и за това четох че е често срещано при дизелаците(носещи тампони на двигателя?!?)). При диагностиката преди седмица ми казаха че нямам грешки при компютъра. Надявам се да случа на добър майстор и ...парата за сметка на качеството! Щото иначе ще обикалям от един на друг и пак пара ще хвръкне и няма да има ефект.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ZHP Limited Rare Edition 303 hp
Мечтае да кара: ...вече го кара :)

Мнение от Spawn » 26 Май 2010, 14:37

Есента си правих генератора в БОШ на кукленско и друг път съм бил, а и там имам познати и много добре си разбират работата.Малко скъпо взимат , но си струва.

Потребител
Аватар

Мнение от m.vatev » 26 Май 2010, 18:43

Утре ще я закарам тук в едно сервзче да я погледнат. Дано да е нещо дребно :( ! Че в това състояние няма да мога да я закарам до Пловдив. Отдоло цялата е в дизел и ме е страх да не се подпали двигателя!!!. Стискайте палци!

ПС Някой да е ходил в БМВ Центъра в тракия? Казаха ми че там си гледали работата!
Изображение

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 26 Май 2010, 22:26

Най вероятно ГНП-то ти тече.... , а като я запалиш и караш.... и като я изгасиш и веднага запалиш? Кво се случва дали пали? Не ти ли гори повече.

Потребител
Аватар

Мнение от m.vatev » 26 Май 2010, 22:43

Не съм обръщал внимание веднага след като я загася, но по принцип пали от раз-до 1-2 секунди и пускам ключа. Понякога палеше малко по трудно въпреки че е стояла на слънце и е загрята цялата!? което не ми се вижда нормално. Градския разход ми се струва малко висок(въпреки че не съм го изчислявал с точност!, а и нямам БК да ми го покаже) но извънградско (със скорост от 100 до 160 на места) ми даде точно 6/100! Аз си мисля че когато са сменяли стартера при предишния собственик или нещо са барнали където не им е работата или някъде има прегорял маркуч(все пак е на 11 годинки) или ... даже не искам да го кажа - ГНП-то си е заминало. Утре ще разбера със сигурност. Дано да е само един проблема, защото имам съмнения и за стартера!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 31 Май 2010, 12:56

m.vatev написа:Преди седмица си купих 320-ка дизел. 99 година(март месец) Палеше от раз, на диагностиката ми казаха че няма никакви проблеми(само дебитомера, нормално) Понякога когато паля въртеше по 3-4 секунди докато запали(дори и при топло време!). Докато днес въртя около 5-7 секунди и накрая спря, сякаш е паднал акомулатора. При втория опит превъртя още един два пъти и спря. След това когато дам на контакт за да запаля се чува едно пукане(от защита предполагам) и не иска дори и да се помъчи да завърти. И от тогава е така(след 20ина опита със същия и с друг акомулатор(и двата са 75мАh)). Замерих акомулатора - казаха ми че трябва да работи! При бутане пали на втория метър. Пича от който я взех каза че е сменял стартера(не с нов естествено) и акомулатора(даже си ми даде и гаранцията). Някакви идеи ? Малко ме е страх да я карам при пишман майстори преди да се ориентирам каде е проблема(а и тук в Свиленград където работя съвсем не ми се иска някой да ми бърника под капака!!!). Да събирам пари за нов стартер ли ? :dunno: Това ми е първата баварка и много и се радвам още! Моля някой който е сменял стартер или е имал подобен проблем да пише как го е решил.

ПС Един приятел е с 525ца и по същия начин цъкаше когато се опитваше да запали и тогава се оказа че проблема му е от акомулатора! Но при мен не иска и с друг да запали! :(

слагай акумулатор 100mАh и стартовия ток да му е над 700А на BOCSH и няма на4ин да не ти пали и моя беше по саштия начин! :lol:
ИзображениеИзображение

Следваща

Назад към E46