Звук от смучене на въздух....
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Звук от смучене на въздух....
2.0, бензин, М52, 150 ph. Значи историята е следната. Светна ми чек енжина. На диагностиката се установи , че дава грешка в ламбдата. Но при тест на самата ламбда всико си беше ок. Първи вариант беше клапана за картерните газове. Смених го. Пак светна. Остава това смучене на въздух да бърка сместа и компа да дава грешка в ламбдата. Чува се ясно пссссс, спре..пссссссс, спре. Като "пссссс" е дълго и спира за кратко. Днес гледахме, слушахме, пръскахме навсякъде със спрей за палене - нищо. Не можахме да го разберем откъде идва. Така ли е и при вашите коли и какво, по дяволите да правя)) Дразни ме да ми свети тая лампа. Иначе колата си върви, не мени обороти, не гори много.
П.С. Като сменяхме клапана сваляхме колектора и вакуумните маркучи са нови.
Хм,хм...
Re: Звук от смучене на въздух....
Нали се беше самозагасила! Пак ли светна? Въобще ли не може да се разбере поне горе долу като се поразглобят пластмасите откъде идва това съскане?
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Пак светна да и се не види. Отдолу някъде е. Аз го чувам под колектора (дето е тоя клапан), майстора го чува отзад. Още 5 човека слушаха и не е ясно откъде е. 1 шише спрей за палене изпръскахме - нищо. 750 оборота/мин и не се поклащат.
Хм,хм...
Колкото и тъпо да прозвучи, аз на жена ми успях да го хвана като залях двигателя с вода, ама при тебе е по-комплицирано - имаш бобини много и те са на двигателя, а на м43 са отделени и не е толкова опасно, че може да изгорят! Тогава просто се разцвърка много ясно и го хванах!
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-

Хм,хм...
- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.
Моджо написа:2.0, бензин, М52, 150 ph. Значи историята е следната. Светна ми чек енжина. На диагностиката се установи , че дава грешка в ламбдата. Но при тест на самата ламбда всико си беше ок. Първи вариант беше клапана за картерните газове. Смених го. Пак светна. Остава това смучене на въздух да бърка сместа и компа да дава грешка в ламбдата. Чува се ясно пссссс, спре..пссссссс, спре. Като "пссссс" е дълго и спира за кратко. Днес гледахме, слушахме, пръскахме навсякъде със спрей за палене - нищо. Не можахме да го разберем откъде идва. Така ли е и при вашите коли и какво, по дяволите да правя)) Дразни ме да ми свети тая лампа. Иначе колата си върви, не мени обороти, не гори много.
Колега, как тестваш самата ламбда? Може ли малко помощ

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
yellowsubmarine написа:Моджо написа:2.0, бензин, М52, 150 ph. Значи историята е следната. Светна ми чек енжина. На диагностиката се установи , че дава грешка в ламбдата. Но при тест на самата ламбда всико си беше ок. Първи вариант беше клапана за картерните газове. Смених го. Пак светна. Остава това смучене на въздух да бърка сместа и компа да дава грешка в ламбдата. Чува се ясно пссссс, спре..пссссссс, спре. Като "пссссс" е дълго и спира за кратко. Днес гледахме, слушахме, пръскахме навсякъде със спрей за палене - нищо. Не можахме да го разберем откъде идва. Така ли е и при вашите коли и какво, по дяволите да правя)) Дразни ме да ми свети тая лампа. Иначе колата си върви, не мени обороти, не гори много.
Колега, как тестваш самата ламбда? Може ли малко помощ
В твоя случай се тества или с подходяща програма или с мултицет също става като първо мериш дали нагревателя на сондата е здрав това са двата бели кабела на сондата като мериш на съпротивление трябва да има верига а на буксата която идва до ланда сондата пак като мериш на белите кабели трябва да идва 12 волта това е за нагревателя на сондата, а другите два кабела сив и черен са за сигнала когато сондата е загряла това е след около 5 минути работа на място на двигателя напрежението трябва да варира от 0,1 до 1,10 волта / постояно трябва да се сменя напрежението/ ако стои непрекъснато на 0,45 например това важи за сондата преди катализатора значи сондата е заминала докато втората сонда при положение, че имаш катализатор напрежението трябва да и е постоянно да не се сменя.
При Моджо сондите си работят както описва колегата, само дето го мерих с ДИСа. То е все тая. А Моджо е угасил лампата сам без да иска, защото е включил 21ва функция предполагам за ресет на таблото, което нулира сигнала за проблем в чека!
Проблема обаче си остава. При него има паразитен въздух отнякъде, който се чува ясно как съска, само дето не може да се локализира откъде, а не е толкова фрапиращо, щото не влияе върху работата на колата, дори не оказва кой знае какво влияние върху разхода!

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Колата с гас ли е?
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Не, нямам газ. Оносно разхода - последното засичане , без много , много да е жалена - 6.5 по борд, 6.9 пълно-пълно.
Хм,хм...
10 мнения
• Страница 1 от 1