от къде мога да взема 12 волта на контакт ? - РЕШЕНИЕ 50 %!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

от къде мога да взема 12 волта на контакт ? - РЕШЕНИЕ 50 %!

Мнение от jakson » 22 Май 2010, 21:14

Колеги , интересуваме от къде мога да взема ток , така че като дам контакт само тогава да има ? Трябват ми няколко милиампера . Не е задължително да е някой дебел кабел . Отдоло под волана като сваля кората от там мога ли да тегля кабел от някъде ? Някой ако се сеща да пише . Благодаря предварително !
П.С . Става въпрос за седан , без климатик 93та год .
....................................................................................................................................
Днес запретнах ръкави , взех мултицета и започнах да търся 12 V . Закачих го в единия край на маса , а с другия щекер търсих из буксите напрежение . По едно време не след дълго получих отговор на въпроса . Под волана където са многото кабели има една голяма бяла букса . Кабела който е кафяво с червено на контакт дава + 12 волта , рзглобих я и запоих на горния край на кабелната обувка кабелчето . Всмисъл горния край не там където контакстува с другата кабелна обувка ами там където е кабела , взех маса от 1 болт който е най вляво т.е те са 2 и държат тъблото . Това е буксата http://picbg.net/img.php?file=9f9727ef7a40775c.jpg Извинете за лошото качество но телефона ми беше под ръка пък той неснима хубаво , но все пак се добива г/д представа . Благодаря на всички които се включиха в темата !
П.С

Забелязах , че мястото от което взех 12 волта не е много удачно ! Когато натисна клаксона , тока се губи ! Някой ако има други предложения нека пише !
Последна промяна jakson на 15 Юни 2010, 0:21, променена общо 4 пъти

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530D

Re: от къде мога да взема 12 волта на контакт ?

Мнение от bmw20009 » 22 Май 2010, 21:32

не мога да ти помогна колега :banghead: , но и мен ме засяга темата понеже имам една хладилна чанта, и ми трябва 12-волта в багажника :idea:

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 22 Май 2010, 21:37

bmw20009 написа:не мога да ти помогна колега :banghead: , но и мен ме засяга темата понеже имам една хладилна чанта, и ми трябва 12-волта в багажника :idea:

Ще чакаме някой който знае да се произнесе . На мен пък ми върши работа ако е точно под волана , че ще тегля кабел от там . Ама и на теб ще ти свърши защото ще прекараш кабела през прага :) обаче трябва източника да е с дебело сечение в твоя случай защото хладилника си тегли доста .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 22 Май 2010, 21:40

Oт радиото

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 22 Май 2010, 23:10

Ама то радиото винаги си работи . и на контакт и не . Забелязах , че май взима ток от запалката .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 m3

Мнение от mitko_dd » 22 Май 2010, 23:14

за радиото имаш и постоянен + и + през ключа
извди го и мери с пробника по евробуксата
ако е слаганав сервиз трябва да е червен кабела ако не се лъжа

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 22 Май 2010, 23:54

jakson написа:Ама то радиото винаги си работи . и на контакт и не . Забелязах , че май взима ток от запалката .

В мойто ЦД влиза ток само когато дам на контакт,защото дърпа много ток и това беше разумен начин на спиране на консумацията от негова страна-пред това да свалям всеки път панела.По добре си отиди на жичкаджия да ти пусне правилно кабела :yes:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520

Мнение от IMB » 23 Май 2010, 0:18

Колега не казваш какво ще вързваш. Най лесно ще откриеш с една пробна лампа къде има захранване след контакт.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Разумно
Детайли за колата: Измамна

Мнение от beco109 » 23 Май 2010, 16:24

И при мен се наложи да потърся от къде да си взема +12V при клюя контакт. При мен причината беше, че исках да си закача там радара и като дам на контакт той да си се включи като изключва контакта той да се изклучи, а и мястото му там е по удобно и ми освобойдава запалката и всеки път да во включвам и изключвам.
Аз си взех такав ток от ключа за светлините. Отворих и извадих въздоховода и извадих ключа за светлините и с една пробна лампа къде на касмет къде по зветове или налучкване най вече намерих на кои два кабела има +12V като дам на контакт. Не се сещам по цветове кои бяха кабеите но идеята си е идея :ok: При мен вече радарчето си работи вече година и нещо по този начин. Успех :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 23 Май 2010, 17:01

Бушон номер 23 е само на контакт :bchug:
I'm slowly drifting
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 23 Май 2010, 20:49

beco109 написа:И при мен се наложи да потърся от къде да си взема +12V при клюя контакт. При мен причината беше, че исках да си закача там радара и като дам на контакт той да си се включи като изключва контакта той да се изклучи, а и мястото му там е по удобно и ми освобойдава запалката и всеки път да во включвам и изключвам.
Аз си взех такав ток от ключа за светлините. Отворих и извадих въздоховода и извадих ключа за светлините и с една пробна лампа къде на касмет къде по зветове или налучкване най вече намерих на кои два кабела има +12V като дам на контакт. Не се сещам по цветове кои бяха кабеите но идеята си е идея :ok: При мен вече радарчето си работи вече година и нещо по този начин. Успех :yes:

И на мен ми трябва по същата причина :) :yes:

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 23 Май 2010, 21:00

сваляш кората под волана..взимаш една пробна лампа..хващаш снопчето от клемореда.. и оооо Чудо
п.с. единия край на пробната лампа трябва да я закачиш на маса :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 m3

Мнение от mitko_dd » 23 Май 2010, 21:06

добре колко е трудно да си вземете + от буксата на радито тя държи и на малка консумация
от това място по лесно няма

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 23 Май 2010, 21:37

Колега свали кората по волана, в ляво над мястото за почиващия катак има една черна пластмаса, в коато се намират всички (почти всички) разпределителни платки за всякакви сигнали и напрежение по колата. За това говоря:
Изображение
Намираш платкарта, в която влизат проводници с цветове лилав/бял и от там си вземаш каквото ти трябва. Най-добре е да свържеш проводника на свободно място, а не към друг проводник.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 23 Май 2010, 21:53

stony1 написа:Колега свали кората по волана, в ляво над мястото за почиващия катак има една черна пластмаса, в коато се намират всички (почти всички) разпределителни платки за всякакви сигнали и напрежение по колата. За това говоря:
Изображение
Намираш платкарта, в която влизат проводници с цветове лилав/бял и от там си вземаш каквото ти трябва. Най-добре е да свържеш проводника на свободно място, а не към друг проводник.

Благодаря !

Следваща

Назад към E36