Бензин vs Газ или къде ми е сметката

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW Е36
Детайли за колата: 156 HP ,AUTOMATIC

Re: Бензин vs Газ или къде ми е сметката

Мнение от GAUSS » 21 Май 2010, 16:29

Да ,автомобила е на 15 години v6 автоматик заводски с оригинални части и без никакъв тунинг ,много е запазен каран е само в швейцария ,изстрелва се като торпедо а двигателя като го вкараш в обороти рамжи като побесняма мечка а като мина 5000 оборота започва да издава една мелодия за ушите сякаш труши камъни :) .
Tomorrow never comes until it's too late

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 21 Май 2010, 16:41

GAUSS написа:Благодаря на всички за съветите.Искам да попитам възможно ли е да не дупчат колата за да извеждат дюзата за зареждане а да остане в багажника колата ми е седан или по някакъв начин да не се вижда изобщо но в същото време да е удобно за зареждане ?

Може да си я сложиш дюзата точно под бронята на една пластина се хваща, така няма да ти дупчат никъде колата освен малка дупка за да влиза тръбата за газта в багажника. Моята е сложена така и ако дори на бензиностанцията момчетата я намират трудно. После ако решиш махаш газта и нямаш дупки нито по бронята нито при отвора за бензин.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 21 Май 2010, 16:48

GAUSS написа:Здравейте колеги ,доста се колебая дали да не сложа един газов инжекцион fobos на мойта Е36-ца и все още не съм обеден че няма да си прецакам хубавата колица като и сложа това чудо.Изведох си една формула колко километра трябва да измина изцяло на газ за да съм на 0 т.е. да си изплатя инжекциона.
К=100.C/(RB.PB-RG.PG) където :

К-общ брой километри
C-цена на газовия инжекцион
RB-среден разход на бензин за 100 Km на колата
PB-цена на бензина
RG-среден разход на газ за 100 Km на колата
PG-цена на газта
Оказа се , че в моя случай ако дам за читав газов инжекцион 1350 лв. и като имам в предвид , че цената на бензина в мемента е средно 2.17 а на газта 1.11 и това , че колата ми харчи средно 10 на бензин и предполагам 12 на газ то по горната формулка се получава , че за да си избия вложените пари трябва да измина 16109 километра
и тъй като не изминавам повече от 4000-4500 км на година то излиза че ще съм на сметка чак след 4 години и това при предположение , че цената на горивата ще се запази в близки граници от сегашните.

Дайте ми съвет заслужава ли си изобщо да си развалям красавицата с тези газови тъпотии ?

Много хубаво , че си взел и си си направил сметката . Сам си си отговорил , та не виждам защо питаш и какъв друг отговор търсиш . Аз въртя по 10ина хил км на година и пак не ми излизат сметките за газ , защото карам предимно извънградско или вечер .
Сметката ти е грешна още от началото- за кой *еп си взимаш кола като ще правиш 5000км. на година :dunno: Вози се на такси или си взимай кола под наем като ти трябва, 3 пъти по-евтино ще ти дойде- без майтап...

Изобщо не съм съгласен . Може човека вечер да си ходи по к**ва или просто да няма къде да си работи приятелката :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: BMW Е36
Детайли за колата: 156 HP ,AUTOMATIC

Мнение от GAUSS » 21 Май 2010, 16:52

acho.rs написа:
GAUSS написа:Здравейте колеги ,доста се колебая дали да не сложа един газов инжекцион fobos на мойта Е36-ца и все още не съм обеден че няма да си прецакам хубавата колица като и сложа това чудо.Изведох си една формула колко километра трябва да измина изцяло на газ за да съм на 0 т.е. да си изплатя инжекциона.
К=100.C/(RB.PB-RG.PG) където :

К-общ брой километри
C-цена на газовия инжекцион
RB-среден разход на бензин за 100 Km на колата
PB-цена на бензина
RG-среден разход на газ за 100 Km на колата
PG-цена на газта
Оказа се , че в моя случай ако дам за читав газов инжекцион 1350 лв. и като имам в предвид , че цената на бензина в мемента е средно 2.17 а на газта 1.11 и това , че колата ми харчи средно 10 на бензин и предполагам 12 на газ то по горната формулка се получава , че за да си избия вложените пари трябва да измина 16109 километра
и тъй като не изминавам повече от 4000-4500 км на година то излиза че ще съм на сметка чак след 4 години и това при предположение , че цената на горивата ще се запази в близки граници от сегашните.

Дайте ми съвет заслужава ли си изобщо да си развалям красавицата с тези газови тъпотии ?

Много хубаво , че си взел и си си направил сметката . Сам си си отговорил , та не виждам защо питаш и какъв друг отговор търсиш . Аз въртя по 10ина хил км на година и пак не ми излизат сметките за газ , защото карам предимно извънградско или вечер .
Сметката ти е грешна още от началото- за кой *еп си взимаш кола като ще правиш 5000км. на година :dunno: Вози се на такси или си взимай кола под наем като ти трябва, 3 пъти по-евтино ще ти дойде- без майтап...

Изобщо не съм съгласен . Може човека вечер да си ходи по к**ва или просто да няма къде да си работи приятелката :mhihi:

Ина нещо вярно в цялата работа :D
Tomorrow never comes until it's too late

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330Cd и понякога RS6 1000hp

Мнение от devil_vas » 21 Май 2010, 16:57

Ето мойта сметка. предното ми БМВ беше М42 мотор. сложих газова уредба за 1100 лева. след това в рамките на месец смених свещи, заради нея + 80 лева, след това ламбда сонда + 110 лева. за първия месец изминах 2000 км-тра, като за тях съм платил 170 лева газ (събирах си всчики бележки от абсолютно всички зареждания)

аз съм на мнение, че ако имаш парите накуп слагай. но трябва да отделиш парички за дребни неща - свещи, бубини, ламбда сонда, кабели. това са първите неща, които изпляскват като сложиш газ. (разбира се не е задължително)

правихме едно време една сметка с приятели, че трябва да караш по около 30 000 км-тра на година, за да имаш сметка да си на газ.

приказките, че бмв не трябвало, че видиш ли 6-така ала бала - булшит. който има накуп парите да си инвестира и да си кара после на левче литъра.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: М42B18

Мнение от piff » 21 Май 2010, 17:06

amd написа:Може да се купи кола, която вече е с газова уредба.

Ако е слагана в България- да. Обаче не правете грешката да си купувате кола с газова монтирана навън. Казвам го собствен опит. Мойта Е36-ца я купих с газов инжекцион Koltec монтиран в Италия. Не проверих дали го поддържат някъде в БГ преди да я купя и сега си патя от това. Обаче пък за сметка на това, след 3-4 проблема почнах много да ги разбирам тея колтеци. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 21 Май 2010, 17:10

дизелче му е цаката .. много върви малко гори и всичко си е фабрично без да разваляш колата с такива доработки отделно че тука никой не монтира газ както трябва и маса народ изгоряха след леки удари ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 21 Май 2010, 17:28

Те ако са свещшите и боините и лулите и сондата за смяна и преди и след газта те пак са си за смяна .

Или тя колата навъртела 200 иляди с твойта сонда и баш зарад газта се развалила , а не щото е консуматив на 60 хиляди .

Маса народ изгорели ...ама масата ли изгорела или народа или някой друг бакшо се запалил докат си саморегулирал газта с цигарата в устата над бутилката купена от вторични за 20 лева ? Че аз само за такива знам... то кат се удариш мъжката гаозвата бутилка е последното дет ще гръмне ама блажени са верующите с бомбата в багажника . 60 литра бензин не са бомба и те не горят ?
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 21 Май 2010, 17:31

Alexi написа:дизелче му е цаката .. много върви малко гори и всичко си е фабрично без да разваляш колата с такива доработки отделно че тука никой не монтира газ както трябва и маса народ изгоряха след леки удари ...

Мноо върви и по 2.40 литъра гори ...митовете с 5/100 в софия и 3.8 /100 извън сме ги чували .

Мойта гори 11 при 160 и 10 при 140 145 средн о. по 1.10 12лева на 100км. та дизел при 140 да гори 5 нафта не сме видели..а се пооглеждам да ти кажа.
Мирси ши кажа аз на такваз либоф :) !
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от devil_vas » 21 Май 2010, 17:35

JIKI_RACER написа:Те ако са свещшите и боините и лулите и сондата за смяна и преди и след газта те пак са си за смяна .

Или тя колата навъртела 200 иляди с твойта сонда и баш зарад газта се развалила , а не щото е консуматив на 60 хиляди .

че аз не съм се оплакал, че съм ги сменил. просто го дадох като следствие на слагането на газта. може и да са били тръгнали, но е факт че газта не търпи лоши тоци и ако нещо не е в ред то веднага се отразява след каране на газ.
пак да повторя ако караш много, газчицата си е готино. ама тия дето ми връткат под 10 000 км-тра годишно... смисъла не го виждам :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 21 Май 2010, 17:42

JIKI_RACER написа:Отново се изписаха един тон приказки от един чул и друг не видял ....

Читав газов инжекцион за 4 цил 950 лева с евро сонда , за 6 цилиндрова 1100+ - .

Няма разлика във вървенето , няма запушени дюзи колкото и да ви се иска.

Има един филътр на 10хил км - 10л лева.,

Багажника отивал наполовина - Не , 1/3 ти остава само да си сложиш сакчето . ФВ поло ли караш ? 30 литра бутилка е достатъчна.
Настройва се като хората , разликата в разхода е 1 литър. Сметката си я прави сам :
1.10 газ - 2.20 бензин ..на 1000 лева 500 в джоба ;) или по ку*ви :)

ТО за това правите по 5000км , като заредиш за 50 лева 20 литра и минеш 100км кво да карам , то ти иде да се гръмнеш!

Забравих да кажа : Не си слагайте ФОбоси , Бардолинита и т.н измислици , че после ще слушаме пак ,че газовите не ставали.

ами казвай какво да се слага ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от devil_vas » 21 Май 2010, 17:47

Ланди Ренцо, а който има повече от зелените в излишък БРЦ :D

Потребител
Аватар

Мнение от mongodim » 21 Май 2010, 18:02

На колегата дето правеше някакви сметки за колко време ще му се изплати газовата искам само да му кажа че сметката не му е вярна защото когато караш на газ можеш да си позволиш да караш повече километри (а не да ми ходите по 5 БМВ ентусиаста в една кола на саборите защото ви е скъп бензина) от там и времето за което се изплаща е много по кратко.

Относно смяната на бобини свещи и т.н. те са си консуматив а не ремонт и так или иначе се сменят на даден етап (някои ги сменят когато двигателя започне даработи на 3 цилиндъра) и не е редно да се включват в инвестицията за газова уредба.

Няма да ви тормозя със некви сложни сметки колко ми харчи колата (БМВ 520i) само ще ви кажа колко при давах преди и след като сложих газова:

-200~300 лв на месец на бензин

-100~150 лв на месец на газ

като имате в предвид че карам сравнително малко (5~10 хил.год.). Това не са бакалски сметки а реалност която показва че на газ спестявам от порядъка на 100 лева на месец. Вие сами сметнете газовата с ламбда контрол която ми струва около 700 лева за колко време се е изплатила.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 21 Май 2010, 18:05

GAUSS написа:Да ,автомобила е на 15 години v6 автоматик заводски с оригинални части и без никакъв тунинг ,много е запазен каран е само в швейцария ,изстрелва се като торпедо а двигателя като го вкараш в обороти рамжи като побесняма мечка а като мина 5000 оборота започва да издава една мелодия за ушите сякаш труши камъни :) .

v6 казваш?
Ланди Ренцо за 1000лв. за 6 цилиндрова найш кога ще вземе... ;)
Газчицата е рахат... почват да ми въртят мръсни идеи да газефицирам 200 коньовия кош :)
Даже съм се мотивирал да си я монтирам частта в двигателния отсег сам и майсторите да ги огранича до прекарването на медните тръби и пълначката :)
Честно казано си струва само ако караш много... аз бих си купил някакъв дизел ако е за градско каране.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 21 Май 2010, 18:09

Totogada написа:Колега ето в сайта на фобос хората са сметнали каква ти е далаверата от ГАЗ-та
http://www.fobos-bg.com/

Тази тема е много разисквана..погледни в стари теми по този въпрос :)

Аз съм с газов инжекцион от Фобос и съм много доволен. Минавам към 2000-2500км /месец!
Разликата във вървежа не е много голяма ,както и аз си мислех! Старта е малко по-тромав,но колата пак си набира доста сериозно, вдигал съм 240км/ч на газ и проблем нямаше. Абе колата си върви добре,само че когато се наредиш на колонката да зареждаш....е там е ГОЛЕМАТА разлика!!! Плащаш по-малко ;)

Разход на газ в София целодневно в задрастванията 11.5-12л /100км
Аз като цяло съм много доволен от инвестицията.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата