Бензин през ауспуха

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е34

Бензин през ауспуха

Мнение от VINCHUN » 18 Май 2010, 20:07

Колеги днез забелязах,че колата изхвърля сериозно количество бензин през ауспуха.(М50Б20) .Смених ламбда сонда-старата излезе на диагностика,че не работи.Преди да сменя сондата нямах подобен проблем и даже разхода не беше висок (това ме караше да мисля ,че старата ми сонда работи,но все пак се доверих на диагностиката и я смених).След смяната на сондата колата започна доста да върви ,но проблема с тресенето на празен ход и боботенето на ауспуха останаха.Знам ,че едва ли ще можете да ми дадете конкретен отговор на проблема ми,просто ми трябват няколко предположения-най-лош и най-добър вариант ,за да мога да си направя една груба сметка на ремонта и за да не се опитват да ме "премятат" по сервизите.
Благодаря!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Бензин през ауспуха

Мнение от cod-cdbp » 18 Май 2010, 20:13

преди всичко си виж вакуумите и гофретата дали не смуче въздух от където не трябва.
От там нататъка датчици на вал, за температура и тн.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VINCHUN » 18 Май 2010, 20:34

Ами преди всичко мисля да ида на майстор,че ако почна аз да проверявам може после да ти я подаря тази кола :mhihi: -това в кръга на шегата просто не съм много наясно с тези неща.Идеята ми беше да ли е възможно да са клапани или дюзи-там ремонта е по сериозен и за повече пари разбира се.А когато ходих на диагностика излезе,че ламбда сондата не работи и клапана за бензиновите изпарения (който още не съм сменил :kuku: ).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 19 Май 2010, 13:36

Направи теста с хартиятана ауспуха, но лично не вярвам на този тест. Щом изхвърля бензин през аспуха си мисля, че няма изгаряне, но защо не гърми в колекторите, по склонен съм да мисля че имаш конденз, но не знам дали имаш и газификация.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VINCHUN » 19 Май 2010, 17:26

Газ имам (инжекцион ако има значение).И преди и текло отзад конденз ,но съвсем случайно днес го пипнах и меришеше на бензин :dunno: .Другото което забелязах е ,че много бързо ми свърши бензина :shock: и за това го пипнах това което излизаше от ауспоха и го помирисах(това след смяната на сондата).Теста със салфетката го пробвах ,но не я дърпа навътре,даже толкова силно духа през ауспоха,че я скъса :shock: .По рано през деня проверявах бобините и лулите.Едната бобина видимо беше опушена и даже леко деформирана в горния край(може би от отечка).Лулите ми са гумени и леко понацепени от вътре(ще се сменят задължително)!!!Също така лулите от вътре имаха ръжда.Ще ходя на сервиз прсото не искам да ме лъжат там и да давам грешни пари за неща на които им няма нищо.Колата сега не я карам за да не съсипя и тази сонда с този бензин в генерацията.Предполагам ,че проблема е в сещи,лули или бобини или и трите.

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 19 Май 2010, 19:40

Според мен "новата" сонда не е била тамън.
А, пък след този бензин на нейна територия съвсем е за боклука.

Съвет: Откачи сондата (тя и без това не става) и виж какво ще се получи.

Поздрави,
Д
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 19 Май 2010, 20:52

ddddk написа:Според мен "новата" сонда не е била тамън.
А, пък след този бензин на нейна територия съвсем е за боклука.

Съвет: Откачи сондата (тя и без това не става) и виж какво ще се получи.

Поздрави,
Д

:yes:
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VINCHUN » 19 Май 2010, 21:47

Колега ти ме зарадва здраво ....ако и тази сонда е заминала вследствие на бензина вече ще полудея :banghead:
Почва да ми писва да копувам части по два ,а вече и по три пъти.Сигурно ли е ,че що е минал някакъв бензин през генерацията тази сонда е заминала???Не съм чул да има детонации в генерацията.Според мен проблема се крие пак казвам в свещи,бобини,лули,паразитен въздух-това майстора ще го каже.Колата не съм я карал много с тази сонда....около 50км. и се надявам да и няма нищо :( .

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 19 Май 2010, 22:31

Колега само предполагаме,нищо не ясно,само можем да гадаем. Аз се чудя друго,щом имаш газ дали не е само кондез? То излиза от ауспуха няма как да мирише на розички,много ясно че ще мирише на бензин или изгоряло гориво. Ако има детонации в ауспуха и от там ти минава бензин,си щял да вадиш огин отзаде.

п.п. повишен разход се появява от неработеща правилно ламбда сонда. Имай го впредвид това,не е нужно да ти излиза бензин през ауспуха за да имаш висок разход!
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 19 Май 2010, 22:53

Проблема е че от газта може да имаш стопена/пикаеща дюза, както беше при мен, не бензин течеше, и не е истина как свършваше. Няма как да изгори тоя бензин стекъл се в цилиндъра като от чешмата и излиза през генерацията и съответно скапва новата сонда за която си дал над 150 лв. сигур. Тука вадиш рейката с инжекторите и ги преглеждаш. Вземи си провери направата на газта, т.е. дали се изключват инжекторите както трябва и ти предлагам даже да си спреш помпата с още 1 реле. Може да има разни спорове, че не било добре ама вярвай ми няма разлика с работеща и неработеща бенз. помпа като си на газ и прехвърляш на бензин.

Незнам кога ще си ходя, поне да мина да те видя какво си прави онуй под капака, че да не те мотат и дерат излишно, пък може се натъркаляме докато сме уж за риба на Дунава :mhihi: :winky:

Оп: само да вметна че моторедкин ми е все още М40, ама то разлика няма като смърди на рафинерия отзаде, и вече нямам сонда - по арно въри колата на бензин без нея, ама бензино се топи и той бързо, ама не както преди.

ентусиаст
Аватар

Мнение от ddddk » 20 Май 2010, 8:41

Колега VINCHUN,

Това, което се опитах да те посъветвам е да отстраниш другите фактори, който си написал и тогава да сложиш нова сонда, за да не прецакаш и новата. А, пък старата така и така не работи по-добре да е изключена, та да не те бърка.

Ето една много кратка и повърхностна информация за ламбда сондата, но мисля, че като основни понатия ще ти е достатъчна. Изчети цялата статия до долу и то както се казва с разбиране ;)
http://www.kosser.net/Polezno/LambdaSonda.php

Относно паразитния въздух ето къде да го търсиш:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Аз смених всичко в червено наведнъж и вече знам, че там проблеми няма.
Твоят човек е Митко.

Относно лулите също и 6-те с нови наведнъж, не една сега, после друга и т.н. Кой е доставчика... знаеш ;)
Свещите пак така.
Бубините са по-скъпички и там може да си позволиш поетапна подмяна.

Мисълта ми е да си направиш нещата, с които майсторът така или иначе ще почне. Така поне ще си спестиш едно 100-150 лв от комисионна и труд на майстора... то зависи и от майстора, де...

Поздрави,
Д
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 20 Май 2010, 9:30

Реално може и сам да свърши цялата работа и да не ходи по майстори, така доста ще си спести за неговото заплащане, пък ще знае какво е състоянието на колата си.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VINCHUN » 20 Май 2010, 13:36

След като прочетох информацията от линка ,който ми е предоставил колегата "ddddk" се сетих ,че по рано през деня (в който установих течащия от ауспуха бензин) свалях кабелите на бобините при работещ двигател ,за да видя дали няма проблем при тях.В следствие на това може би е попаднал неизгорял бензин в генерацията.Като за начало ще сменя свещите и лулите и въздушния филтър (той е много зле :oops: ,просто съм го забравил).От схемите които пак колегата ddddk е постнал забелязах,че на първата схема маркуче номер 1 при мен е затапено с болтче :kuku: ( пак майстори) което осначава че там кадето трябва то да влезе сега седи отворено.Може и от там да дърпа въздух :dunno: .
Благодаря ,ще пиша какво става по нататък като сменя тези неща.

ентусиаст
Аватар

Мнение от ddddk » 20 Май 2010, 14:02

А!
Ти сега се сети за въздушния филтър :banghead:
Абе, колегааа :mhihi:

Поздрави,
Д
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 21 Май 2010, 1:41

бензина е по лек от водата...събери малко от това което ти тече от ауспуха след дова му добави още толкова вода....ако течността се раздели на две значи тече бензин ако ли пък не е просто конденз
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

Следваща

Назад към E34