Опит за кражба.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Слави
Аватар

Re: Опит за кражба.

Мнение от © » 19 Май 2010, 13:00

аз ако махам мисля багажника да го оставя
все пак през задните седалки докато стигнеш отпред - поне ще се забавят малко
ако падне акумулатора как как се отваря колата?

мисля, че Zagy имаше предвид прозрачно фолио което се използва само за усилване на стъклата... и аз съм гледал някъде, беше доста здраво

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 19 Май 2010, 13:03

Слави, това е фолиото, само, че тук е високия клас - издържа на доста бой.
Моето е от същата фирма, но по-нисък клас (пак държи...да не се стига до практическа проверка, но...)

http://www.youtube.com/watch?v=PVeUmUx925k

Ето го цялото превю:

http://www.youtube.com/watch?v=_ss0y0aG6RI

Mежду другото - когато поставих моето се поинтересувах за цените на високия клас ...обясниха ми:

1. МНОГО е дебело!
2. МНОГО е скъпо! - само за задното стъкло и вратите беше над 1400 лева....
3. Общото между високия клас и това на моята кола - ... почти нищо - ще отнесе 2-3 удара и ще се натроши, но ще остане цяло....макар и лесно за огъване/отстраняване.

Toва е сайта за България. (НЕ Е РЕКЛАМА - нямам нищо общо с тях), но аз поръчах фолиото през колега от форума, който вече не е активен (от там дойде и отстъпката) + още малка отстъпка от човека, който ми го постави (работи с фирмата и 10 годишната гаранция важи - изискват да се монтира от техен човек).
http://www.llumar.bg

Слави
Аватар

Мнение от © » 19 Май 2010, 13:20

1400лв. ... доста
малко се обезсмисля при тази цена

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 19 Май 2010, 13:22

Мдам...аз затова се спрях на компромисен вариант - нисък клас от всичко по малко...

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 19 Май 2010, 13:31

Баш за това говорех! Значи излиза около 300-400 лева с поставянето? Ако издържи на 2-3 по-яки удара много от паплачта ще се обезкуражи, да не говорим, че и алармара ще се разсвири. Излиза, че има смизъл от това фолио.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 19 Май 2010, 13:55

Dimitroff написа:... В галерията мисля, че имам снимка на колата с фолиото...не е тъмно, но го има (80-90% UV защита + държи стъклата ако ги натрошат.)...

Предното стъкло е трипластово, 2 слоя стъкло между които има здрав прозрачен и пластичен полимер, който при счупване държи парчетата заедно и не пзволява да влязат в купето и да наранят пътниците или да ограничат тотално видимостта.
Задното и страничните стъкла са от типа "секюрит" темперирани при което в стъклото са създадени зони на вътрешно напрежение и при удар то се разпада точно на тези места на малки парчета. Идеята е дори те да са с остри ръбове да са малки по размер и тегло и да не могат да наранят пътниците в колата при евентуален инцидент

От тази гледна точка предното стъкло не се нуждае от такова фолио.
Ако си сложил на страничните и на задното стъкло е напълно достатъчно.
А пък ако и нямаш спорове с полицаите за съклата на предните врати си е направо идеално :D

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 19 Май 2010, 14:07

Никакви проблеми с КАТ - спиран съм само един единствен път от вишката на орлов мост - идвах от стадиона и правейки десния завой слънцето се е отразило...много - затова е предположил, че имам фолио.

Вечер тъмнеят, но като ми го монтираха ми казаха 1 трик, който съм спазвал и пак съм нямал проблеми - като ме спрат - веднага пускам плафона, за да освети купето - действа на 100% ! :yes:

Пак казвам - при избора ми на цвят "визията" беше на заден план - исках да нямам тен на ръкави и да защитя колата и да нямам проблеми с КАТ - задните 3 стъкла са съвсем леко затъмнени, а тези на предните врати - следващия по-светъл нюанс - разлика между предни и задни - правя само аз :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320D 1999г.

Мнение от bmw_racing » 19 Май 2010, 14:50

А тази фирма за фолио щом е една от най-добрите не издават ли някакъв документ с който може да си караш с фолио и на предните прозорци ?
П.С. А колкото за фолиото този на клипчето сигорно след опитите да строши прозореца е изцвъркал по него една тубичка с Фастумгел по него.

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 19 Май 2010, 20:37

само да вметна за фолиото,при "колега" който го продаваше тука в форума ми каза цена от 150 лв само за фолиото за задните странични и задно,без поставяне само да ми го прати.в моя град ми искаха 180-200 лв с поставяне.в крайна сметка звъннах на дистрибутора за българия,от горепосоченият сайт www.llumar.bg.попитах ги дали мога да си закупя фолио за една кола,отговориха ми ок.даже платих 6 лв за доставка и ми изпратиха безплатно каталог с мостри и цени.избрах поръчах,пристигна,сложиха ми го тук,човека ме пита колко съм го взел и т.н и ми каза че и той работи с такова фолио и неможе да разбере как съм го купил толкова евтино??? беше 64-65 лв с доставката + 50 поставяне,грубо 120 лв.при положение че единият ми го продаваше 150,без поставяне и 200 със...предполагам всеки може да звънне един телефон и да пита.просто като имах каталога с мострите и си избираш директно това което ти харесва.

Слави
Аватар

Мнение от © » 19 Май 2010, 20:57

Сладур1 написа:само да вметна за фолиото,при "колега" който го продаваше тука в форума ми каза цена от 150 лв само за фолиото за задните странични и задно,без поставяне само да ми го прати.в моя град ми искаха 180-200 лв с поставяне.в крайна сметка звъннах на дистрибутора за българия,от горепосоченият сайт http://www.llumar.bg.попитах ги дали мога да си закупя фолио за една кола,отговориха ми ок.даже платих 6 лв за доставка и ми изпратиха безплатно каталог с мостри и цени.избрах поръчах,пристигна,сложиха ми го тук,човека ме пита колко съм го взел и т.н и ми каза че и той работи с такова фолио и неможе да разбере как съм го купил толкова евтино??? беше 64-65 лв с доставката + 50 поставяне,грубо 120 лв.при положение че единият ми го продаваше 150,без поставяне и 200 със...предполагам всеки може да звънне един телефон и да пита.просто като имах каталога с мострите и си избираш директно това което ти харесва.

:shock: доста полезна информация

на мен за едно задно стъкло на ландкрузер ми взе 100лв., но с поставянето
не съм особено доволен - скъса се в единя край и човека го "замаза", добре че колата е на баща ми на моята абсурд да оставя нещата така

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 19 Май 2010, 21:34

хубаво е фолиото.имат даже и за цялата кола,безцветно да предпазва самата боя.иначе приятели които са си слагали обикновенно фолио,казват че има доста разлика,сложих от най-тъмното и вечерта се вижда добре,ама и аз рядко гледам назад :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kelemety » 21 Май 2010, 7:27

bmw_racing написа:А тази фирма за фолио щом е една от най-добрите не издават ли някакъв документ с който може да си караш с фолио и на предните прозорци ?
П.С. А колкото за фолиото този на клипчето сигорно след опитите да строши прозореца е изцвъркал по него една тубичка с Фастумгел по него.

Колегата е прав, ако има няколко функций не ти ли дават документ който да представиш пред КАТ при евентуална проверка... в смисал да ти улеснят живота?
Изображение
Rear Wheel Driven

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 21 Май 2010, 11:50

Ще ми улесни живота, ако взема документ:

- че колата извършва инкасо дейност
- че колата е към НСО
- че колата е излезнала от завода с тонирани стъкла

За всички други случай...няма шанс да "мине" пред КАТ :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 21 Май 2010, 12:03

Абе Димитрофф, ей ся минах покрай колата ти ... позагледах се така, ако на мое място беше някакъв крадец и види че ключалка няма .. доста би се зачудил :D А да те питам, ти хубаво си извадил блокчето на бравата от задна лява и си го сложил на предна лява. А къде намери блокче за задна лява? морга? или дилър?

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 21 Май 2010, 12:08

Ххихиихих :)

Преди малко беше паркирана в Арена Младост (паркинга).

Сега вече е доста далече от там :)

Намерих блокче от задна лява врата от колега от форума (в същия цвят).

Звънях на други колеги, звънях по морги...едните искат цена, като за ключалка с патрон, другите не го дават само блокчето...

Ново сигурно пак ще излезе 60-70 лева, а и няма да дойде боядисано. (идва черно)
Масово за Е46 е черно на цвят :D

П.с. Дай на лично - къде засече колата?

ПредишнаСледваща

Назад към E46