бмв с1000 рр - аз ли недовиждам или...

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Re: бмв с1000 рр - аз ли недовиждам или...

Мнение от kriso85 » 19 Май 2010, 16:55

Невероятен мотор.

Интересно как ще се "бори" с японците в средите на мото-маниаците. Защото повечето
"нисколетящи" са си тотални джапан-фенове.

малко офф-топик: иначе за мен това е фаворитът по красота сред двуколесните

Изображение
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 19 Май 2010, 19:01

БМВ имат много сериозна история, дори една от най-сериозните в областа на двуколесните и това е поредната им голяма крачка напред. Очевидно тези в развойния им център не спят и ето го резултата. :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 19 Май 2010, 21:44

Як е мотореца спор няма. Ама не ми се вярва да бие Бусата зх 14 и Вмакса на 1/4 миля. Съотношението мощност тегло си му е горе долу като на останалите джепенци, но все пак чудесен мотор от БМВ който показва на джепенците ,че не само те могат.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 19 Май 2010, 21:57

BMW_RIDER написа:Як е мотореца спор няма. Ама не ми се вярва да бие Бусата зх 14 и Вмакса на 1/4 миля. Съотношението мощност тегло си му е горе долу като на останалите джепенци, но все пак чудесен мотор от БМВ който показва на джепенците ,че не само те могат.

Съотношението му е същото,но го има оня тънък момент с ускорението от място и клипа с покривката на масата.
Бмв са му дали такъв старт без пребуксуване на тоя мотор,че другите доста зор ще видят за да го настигнат.
Аз лично,ако мога да си го позволя не бих се колебал и минута преди да го взема след това което видях на клиповете.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_RIDER » 19 Май 2010, 22:10

slatanic написа:
BMW_RIDER написа:Як е мотореца спор няма. Ама не ми се вярва да бие Бусата зх 14 и Вмакса на 1/4 миля. Съотношението мощност тегло си му е горе долу като на останалите джепенци, но все пак чудесен мотор от БМВ който показва на джепенците ,че не само те могат.

Съотношението му е същото,но го има оня тънък момент с ускорението от място и клипа с покривката на масата.
Бмв са му дали такъв старт без пребуксуване на тоя мотор,че другите доста зор ще видят за да го настигнат.
Аз лично,ако мога да си го позволя не бих се колебал и минута преди да го взема след това което видях на клиповете.

Да де само дето старта от место се получава от добре загрята гума и най-вече много кадърен отгоре. БМВ немога просто да му дадът старт мотора няма тракшън, лънч контрол или нещо такова.

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 19 Май 2010, 22:44

още при излизането на мотора бях чел статия че в същност от литровка е доста трудно да се изцедят над 160 коня,а тия наще от БМВ кво са правили...един бог знае :mhihi: сигурно щото се върти на 14500 оборота :mhihi:

http://www.youtube.com/watch?v=lQqKZAN2vD0 - с акрапович карбонов ауспух :twisted:

http://www.youtube.com/watch?v=J7_4lUwrOCk - тука човека го мери с/у gsx-r 1000, и много добре обяснява каква сила е БМВ-то
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: М5 Е39-да лети с 300км/ч
Мечтае да кара: на магистралата Ниш-Белград!!!

Мнение от изключвател » 20 Май 2010, 0:37

Да де само дето старта от место се получава от добре загрята гума и най-вече много кадърен отгоре. БМВ немога просто да му дадът старт мотора няма тракшън, лънч контрол или нещо такова.[/quote]
Да де колега само че,точно този мотор вече има RACE ABS + DTC (DYNAMIC TRACTION CONTROL) със 4-ри различни настройки-RAIN,SPORT,RACE,SLICK http://www.youtube.com/watch?v=12dGXRPJ ... 7aL6b8Pqrk
Хубавата кола, която не върви, е като хубавата жена, която не прави секс!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Individual
Мечтае да кара: BMW М5 Е34 Individual
Детайли за колата: една сбъдната мечта

Мнение от ИлХиТо » 20 Май 2010, 9:51

BMW_RIDER написа:.................. мотора няма тракшън, лънч контрол или нещо такова.

Казваш няма тракшън ли:
DTC – transparent traction control you can rely on.

This dynamic feature reacts reliably and efficiently to speed, lean angle, and operating mode (rain, sport, race, or slick). It was specifically designed to be as effective on the road as it is on the racetrack.

Изображение
Изображение

За справка: http://www.bmw-motorrad.com/com/en/index.html
КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ!

Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 20 Май 2010, 15:50

Мотора си има всичко ;) ;)

Преди малко ходих до Камор пак да го погледна. Има го там изложен от известно време.
33000 лева струва и трябва да ви кажа, че така като го поразгледах изглежда
много читаво направен :!: :!: :!: :!: Да ви кажа в тоя клас точно сравнен с японците
си е много добре :roll:

Иначе тия дето са виждали мотор и поназнайват да отидат, да видят и тогава пак да се
надъхват че японците били по-добри. Мотора не отстъпва по нищо че е и по-добър :idea:

А бе направо хванете тех. данните на един японец например новата 1000RR и ще си говорим пак :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Хондата новата 1000RR - Тегло (при празен резервоар) 199 кг (*210 с ABS)
Киловати - 131kW/12.000min-1

Нашето лошо момче :twisted: Тегло при пълен резервоар и ABS - 206.5 kg
Киловати - 142kW/13.000min-1 :twisted: :twisted: :twisted:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 20 Май 2010, 18:06

този мотор прави най-много коне на задната гума от всички фабрични мотоциклети... повече от зх-14 и от бусата и.. е 50 кила по-лек...

не съм го карал, но гледайки данни и видео на ютюб ... трябва да е по-бърз...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_RIDER » 20 Май 2010, 18:50

alx написа:

този мотор прави най-много коне на задната гума от всички фабрични мотоциклети... повече от зх-14 и от бусата и.. е 50 кила по-лек...

не съм го карал, но гледайки данни и видео на ютюб ... трябва да е по-бърз...

Да сега като погледнах диното наистина много добре. Аз очаквах на задната гума да се изравни или поне да е с малка разлика от японците. Ама гледай ти браво. Въпреки това си мисля ,че след като всичките минат през генерация филтри и командер нещата ще се изравнят. Трябва да го видим дали някой ще успее да свали под 10 на 1/4 миляс него.

За тракшъна се извинявам, сварихте ме непрочел този път.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 21 Май 2010, 16:30

Имаше тема одавна в основен , но бе подмината . Точно преди да се пусне тази темата се бях замислил и погледнах в нета за тоя мотор - излезе , че избива конкуренцията :shock:
малко да погалите ушите :twisted: http://www.youtube.com/watch?v=UoFDdOCpE8Y

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 21 Май 2010, 16:40

http://www.youtube.com/watch?v=4EBo2Zl3Y6w - мотористите да коментират :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 24 Май 2010, 8:24

batatanas написа:http://www.youtube.com/watch?v=85A7ZRcSmEI&feature=player_embedded

New King of speed ... звяра мачка отсякъде :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум