Опит за кражба.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Опит за кражба.

Мнение от tsb_bg » 19 Май 2010, 9:08

Така де за блокчето говоря

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 19 Май 2010, 9:27

Сега пак разгледах снимките на Димитров и ми се струва, че капачето е отделен елемент, въпреки, че цялото се продава като една част. Ще взема да мина тия дни през някоя морга и да видя дали имат такива и дали капачето може да се свали по някакъв начин и да се перне на ключалката.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 19 Май 2010, 9:30

Zagy написа:Сега пак разгледах снимките на Димитров и ми се струва, че капачето е отделен елемент, въпреки, че цялото се продава като една част.....

Лепено е. Сигурно може да се отдели, но дали си струва, като може да се вземе цяло (и по-точно може да се намери единствено цяло)

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 19 Май 2010, 9:33

То не е капаче - цяло "блокче" си е.
Външната част перфектно приляга на нястото на блокчето с ключалка на шофьорската врата.
Дълбочината му е към 5-6см. - тоест малко по-късо от патрона с ключалката.

Застани с лице към лявата част на колата и ги разгледай - това на шофьорската врата и това на задната врата - еднинствената разлика е, че при шофьорската врата има дупка за патрона и ключалката, а на задната врата няма такова нещо.
Като форма и размер са идентични!
Няма смисъл да се мъчиш - то си е едно цяло и мисля, че не се разделя по никакъв начин.

Даже прилагам и снимки.
На едната е оригиналното блокче с патрон (който липсва) и ключалка, която не се вижда.
На другата е блокчето от задна лява врата, което съм монтирал на мястото на старото.
Сега чакам да ми пристигне второ блокче от задна лява врата, за да запълни дупката (щото взех това от моята задна и го сложих на шофьорската)
Има снимка и на остатъка от ключалката. (поставен на тавана на колата)
В момента дори и да "изкъртят блокчето" (което ще е трудно) - няма как да отключат колата, защото цялата ключалка е извадена. (работи си централното)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 1,8 97g

Мнение от maksim_uk » 19 Май 2010, 9:45

пластмасовата част(капачето) се отделя от блокчето,но нестава да се прехварли (капаче от задно ляво блокче в/у предно ляво блокче)защото патрона на предно ляво блоче старчи и не позволява капачето да легне хубаво в/у блокчето.
може да стане ако се махне патрона от блокчето и се сложи капачето от задна лява врата,но под капачето ще остане доста голяма дупка пез която лесно би се отворила колата.
добрия заварчик ампеража не го бърка

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 1,8 97g

Мнение от maksim_uk » 19 Май 2010, 9:48

Dimitroff написа:В момента дори и да "изкъртят блокчето" (което ще е трудно) - няма как да отключат колата, защото цялата ключалка е извадена. (работи си централното)

това не е точно така
добрия заварчик ампеража не го бърка

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 19 Май 2010, 9:56

Не знаех :oops:
Има ли вариант за ... манипулация?

Ясно ми е, че няма да ги направим "неразбиваеми" или "неотваряеми" , но пък ако ги защитим една идея повече - ще отсеем поне аматьорските опити за разбиване.

Сега...ясно, че не съм с бронирани стъкла, но пък за мен си струва да опитам да я направя поне една идея по-трудна за кражба!

Изобщо не ми е до икономия на пари за нов/втора употреба патрон - просто явно той не ги плаши грам!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 19 Май 2010, 10:00

Трябва да се запълни и отвора в който влиза щифта от патрона на ключалката (най-добре с вукомпонентните лепила на базата на "течен метал")

Изображение

Погледни навътре в отвора на бравата

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 19 Май 2010, 10:02

Да, обаче при положение, че аз съм сложил цялото блокче от задна лява врата...то дупка няма.

В моя случай ще трябва да запълня....цялата врата :confused: ...или бъркам?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 19 Май 2010, 10:14

То наистина няма дупка, но може да се изкърти цялото от вратата и да се осигури достъп до отвора в бравата
Абе няма пълно щастие ....

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 19 Май 2010, 10:23

Добре, де а ако направя това, което ме посъветва (когато се видяхме) с ключалката - няма ли да минат апашите към същото действие ? :dunno:
Един вид с "блокчето" ги забавям - трябва да го изкъртят, пък тогава да се дупят и дзверят за бравата.

Ако сложа нормална функционираща ключалка...май я къртят и отварят за няма и 3 секунди. (ако разбира се няма друг жокер по ключалката) :dunno:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 19 Май 2010, 11:00

Dimitroff написа:.... с бронирани стъкла, но пък за мен си струва да опитам ....

малко офф, продиктуван от цитата горе... :OT:
Знаеш ли, спомням си, че бях чел за някакво безцветно фолио, което се лепи от вътрешната страна на стъклото и при счупването му не му дава да се разпадне и си остава на място. Фолиото е доста дебело и много яко, много трудно се къса или реже. Един вид се усилва най-слабото място на колата (стъклата) - става един вид ламинирано стъкло. Ако някой го интересува ще се помъча да потърся какво точно беше това чудо.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 330xd
Мечтае да кара: M6 Grand Coupe

Мнение от sider23 » 19 Май 2010, 11:46

колеги,
аз като пълен лайк да попитам нещо във връзка с дискусията за махане на ключалката от шофьорската врата...
а ако се прецака централното какво правим???? или ключа се прецака нещо???
аз съм имал 2 случая, когато ключа спира да отключва с бутоните и трябва да го инициализирам наново....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 19 Май 2010, 11:56

sider23 написа:...а ако се прецака централното какво правим???? или ключа се прецака нещо???....

Ако централното или ключа не работят колата може да се отключи само механично - това е и смисъла на ключалките на вратата и багажника.
Ако и те са блокирани остава само разбиване докато се стигне до бравата (дали отвън през ламарината или отвътре през кората е без значение). Разликата е, че ще си го направите вие, внимателно до колкото е възможно и колата ще си остане ваша ....
Иначе щетите и ядовете са си същите

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 19 Май 2010, 12:54

Ами...първо за ключа - имам още ключове :mhihi:
Второ за централното - вся някоя врата ще се отвори (или багажника).
Трето - падане на акумолатора - и там има джокер.

Zagy - знам го това фолио - старата ми Е46 облепена (5 от 6 стъкла) точно с такова - фирмата мисля, че беше "Llumar".
Аз сложих среден клас...към 300-400 лева с поставянето (това с отстъпка) ми излезна и с 10 годишна гаранция...май и тази ще я облепя...
Сложих на задния прозорец и задните 2 врати маааалко по-тъмно, а на предните 2 врати - една идея по-светло.

Само веднъж са го виждали катаджийте и не са правили проблем...10лв...
В галерията мисля, че имам снимка на колата с фолиото...не е тъмно, но го има (80-90% UV защита + държи стъклата ако ги натрошат.)

Едит:
За това става въпрос:

Изображение

Изображение

Жалко, че нямам по-качествени снимки, а колата ми е далече в момента, но ще я наснимам, за да се види, че е съвсем леко затъмнена, а разликата между предни и задни врати е ... супер минимална (една идея)
Последна промяна Dimitroff на 19 Май 2010, 13:22, променена общо 2 пъти

ПредишнаСледваща

Назад към E46