Re: M 40 318i играят оборотите-Решено
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- B_M_W
- Потребител
-
- Кара: Е 36 318i M40
Re: M 40 318i играят оборотите-Решено
здравейте колеги,имам проблем с оборотите на празен ход,когато запаля колата първите 2-3 секунди оботите са нормални,след това започват рязко да падат и вдигат докато се стабилизират около нормалните и след това пак започват да играят.Проверих всички мъркучета откъдето може да смуче въздух,всичко е наред здрави са,измих МПХ с разредител за да видя дали има ефект-няма промяна,като извадя буксата на моторчето оборотите се вдигат стигат до 1 положение и пак играят нагоре-надолу.Колата има газова и на газ си работи нормално.Иначе колата си върви добре и на бензин и на газ,няма прекъсвания, има си мощност,затова се чудя къде да търся проблема.Друг момент е,че когато колата е в режим само газ-изключва бензиновата помпа,работи перфектно на газ,а когато оставя на автоматичен режим бензин-газ когато вече е минала на газ отново играят оборотите и отзаде мирише на бензин.И последен засега въпрос тази кола има ли клапанче на картерната вентилация??
Ползвах търсачката но излизат теми само за Е46 и М43 мотор
Ползвах търсачката но излизат теми само за Е46 и М43 мотор

Последна промяна B_M_W на 22 Май 2010, 17:04, променена общо 1 път
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: M 40 318i играят оборотите
М40 няма такъв клапан.
- B_M_W
- Потребител
-
Няма нужда да ми показвате къде е търсачката
,а щом ми я показваш значи ли че си намерил нещо което аз съм изпуснал?
Някакви идеи?

Някакви идеи?
- B_M_W
- Потребител
-
Възможно ли е да е от регулатора на налягането на дюзите и как мога да го тествам?
Ако беше от дюзите не трябва ли да има проблем и с вървенето?
Ако беше от дюзите не трябва ли да има проблем и с вървенето?
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
Ми щом отначало работи добре,а после играят оборотите си мисля за ламда сонда,още повече казваш че на газ е нормално положението.
- Rad_maniak
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW е36 320 "93
- Мечтае да кара: ....M3.........
Колега и аз мисля че най-вероятно проблема ти е от ламбда сондата.Ако ти трябва нещо имам всичко за м40 свиркай ако ти трябва нещо!
BMW - Be My Wife!!!
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Мисля си, че това е най-простия ДВГ на БМВ за обслужване и диагностициране без да ходиш в сервиз. Има толкова много изписано за това прословуто М40, че е прекалено достатъчно, затова те насочих към търсачката. Обороти играят от: инжектори ако има газ, лош бензин, вакуумни маркучи, гофрирания маркуч на дросела, лоши връзки по буксите на кабелите и датчиците, вкл. ламбда сондата и на самата сонда скъсана изолация на кабелите, стъпков мотор, дебитомер, регулатор на налягане, бенз. помпа и филтър бензинов и най-вече от лошата подръжка на предишните собственици. Поздрави.
- todor_garchev
- Потребител
-
- Кара: e39
Имах същия проблем ! Оказа се моторчето за празен ход, било е спукано. Карам на газ и бензина ми свършва:) Не я караи така че ще стане по-голям проблем.
- B_M_W
- Потребител
-
Yanko Petrov написа:Ми щом отначало работи добре,а после играят оборотите си мисля за ламда сонда,още повече казваш че на газ е нормално положението.
Koлега ако е от сондата би трябвало като е студена да работи добре,а не е така работи си по един и същ начин..
NikiNikolov написа:Мисля си, че това е най-простия ДВГ на БМВ за обслужване и диагностициране без да ходиш в сервиз. Има толкова много изписано за това прословуто М40, че е прекалено достатъчно, затова те насочих към търсачката. Обороти играят от: инжектори ако има газ, лош бензин, вакуумни маркучи, гофрирания маркуч на дросела, лоши връзки по буксите на кабелите и датчиците, вкл. ламбда сондата и на самата сонда скъсана изолация на кабелите, стъпков мотор, дебитомер, регулатор на налягане, бенз. помпа и филтър бензинов и най-вече от лошата подръжка на предишните собственици. Поздрави.
Е това вече е мнение,от тези неща не съм проверил само инжекторите,лошите връзки по датчиците,сондата и дебитомера,ако е от последния би трябвало като му извада буксата да се подобри малко работата на мотора нали?
todor_garchev написа:Имах същия проблем ! Оказа се моторчето за празен ход, било е спукано. Карам на газ и бензина ми свършва:) Не я караи така че ще стане по-голям проблем.
И мен ме съмняваше моторчето но засега не ми чезне бензина просто отвреме на време мирише когато работи на газ.МПХ не оказва ли влияние на работата на мотора когато е на газ?
- Dido74
- Потребител
-
- Кара: 318is
И аз нямам клапан за картените газове(М42 мотор) но маркуча за картените газове беше тотално задръстен.При мен се оказа температурен датчик
- giggs_11
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320д
колега мпх е само за ниските обороти,нещо не виждам връзката ,като караш на газ да ти изчезва бензина заради спукано мпх ?!!!todor_garchev написа:Имах същия проблем ! Оказа се моторчето за празен ход, било е спукано. Карам на газ и бензина ми свършва:) Не я караи така че ще стане по-голям проблем.
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
Колега, един съвет от мен: аз имам Е36 със същия двигател(само че 1.6), автоматично минаване на газ. Та мисълта ми е че тая газ ми съсипа колата и набих над 2000лв и още не може да работи. Махай газовата докато е време, защото аз почнах с твойте проблеми и един хубав ден колата се предаде напълно и на всякъде ми казват "Ооо, мойто момче БМВ-то не търпи газ...".Отделно, че газта така са я направили, че релето за бенз. помпа седи постоянно включено инезнамкак не е изгоряло досега.(и плочка за карбуратор са ми сложили-аз Лада ли карам или какво?)За това газовата заминава в мазето.Германеца е умен човек и ако е преценил, че трябва да има газ е щял да сложи!!!Та това е моето мнение.
забравих:преди да оправя газовата(защото не работеше и за което съжалявам)Колата ми работеше перфектно и безотказно
забравих:преди да оправя газовата(защото не работеше и за което съжалявам)Колата ми работеше перфектно и безотказно

- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
kemakozeE36 написа:Колега, един съвет от мен: аз имам Е36 със същия двигател(само че 1.6), автоматично минаване на газ. Та мисълта ми е че тая газ ми съсипа колата и набих над 2000лв и още не може да работи. Махай газовата докато е време, защото аз почнах с твойте проблеми и един хубав ден колата се предаде напълно и на всякъде ми казват "Ооо, мойто момче БМВ-то не търпи газ...".Отделно, че газта така са я направили, че релето за бенз. помпа седи постоянно включено инезнамкак не е изгоряло досега.(и плочка за карбуратор са ми сложили-аз Лада ли карам или какво?)За това газовата заминава в мазето.Германеца е умен човек и ако е преценил, че трябва да има газ е щял да сложи!!!Та това е моето мнение.
Айде пак към вечния безмислен спор-за и против газта

А към автора на темата-провери ли регулатора на налягане на горивото? (да не е спукана мембраната и да вкарва бензин в смукателните колектори).Издърпай мъркучето за вакуума от регулатора (както работи мотора на бензин).Ако от там църка бензин-нов регулатор.
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Yanko Petrov написа:Ми щом отначало работи добре,а после играят оборотите си мисля за ламда сонда,още повече казваш че на газ е нормално положението.

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2