За добавяне на оборотомер на 316

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

За добавяне на оборотомер на 316

Мнение от Angel_Georgiev » 15 Окт 2005, 3:59

Автомобила ми е без оборотомер, а с грозния аналогов часовник! Ако си намеря такъв с оборотомер (разглабял съм го: отзад е на букса) дали ще му работи оборотомера? И някой има ли идея от къде и за колко може да се намери тази джаджа?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 15 Окт 2005, 19:45

Би трябвало да работи,но търси табло от 4 цилиндрово Е36,защото
иначе няма да показва вярно :idea:
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от Angel_Georgiev » 15 Окт 2005, 22:12

Благодаря за инфо-то, но от БМВ сервиза ми казаха обаче, че в него е сложен чип с инспекцията и изминати км! Дали ще повлияе това! То моето Е36 само металика му е екстра, така че няма какво да се прее..е!

младши ентусиаст
Аватар

Re: За добавяне на оборотомер на 316

Мнение от Aurora » 15 Окт 2005, 22:41

това голяма глупост да сложат часовник с такъв голям размер в таблото при това на кола като БМВ, що кукувица да не закачат, да ти изкача право в мутра:?:
сигурно един оборотомер не е поскъп от един часовник в производството, ебати тъпата работа :evil:

ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от Angel_Georgiev » 15 Окт 2005, 23:04

Е, да но аз ... такова... май съм потърпевш от това решение :uups:

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 15 Окт 2005, 23:45

Така или иначе трябва да смениш цялото табло просто няма как да смениш само часовника, така че забрави за килоемтрите които пише на твоето табло, ако ти е толкова важно отиди при някой който връща килоемтражи и го накарай да ти нагласи новото като старото.
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jk » 15 Окт 2005, 23:45

За можене -- може и ще работи... колко вярно не знам. Един приятел си сложи на 316-ката табло от 325 и показваше много грешни стойности. Все пак мисля че ако е от 318 (единствения 4-ри цилиндров двигател с оборотомер, ако не се лъжа) ще отразява вярно стойностите.

П.С. Напълно съм съгласен с колегата Fast-and-Furious а що се отнася до инспекшъна той се занулява за нула време :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fastestbmw » 15 Окт 2005, 23:58

bmwdriver написа:Би трябвало да работи,но търси табло от 4 цилиндрово Е36,защото

Аз пък като бях малка 316-ките ги правеха само 4-цилиндрови... :mhihi:
You meet many faces in town but you remember only a few
ANI4KA

ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc

Мнение от _BoBI_ » 16 Окт 2005, 6:34

Няма ли да му е много по-лесно и удобно на колегата Ачо просто да си купи някакав оборотомер и да си го сложи...
Не сам много на ясно с това, защото не съм го пручвал все още, но може да си сложи много красив оборотомер оделно от таблото и ще бъде много по-лесно, после се връзваще кам някаква бубина или нещо такова, нямам познания за това, вие ще кажете каде се връзваше, но все пак е по-лесно толкото да се сменя цяло табло мисля...
На колите като моята слаби4ките модели 1.2 нямат оборотомер и доста хора си слагат отделно и си им върши страхотна работа, при БМВ би трябвало пак така да става.

П.С
За моята кола не се у4удих, че няма, тя е все пак маничка и се предполага някакви такива неща, но бях разочарован когато разбрах (преди време) че на Любимата ми марка БМВ сащо са го правели този номер, изглежда супер глупаво това е все пак 100 коня, колкото и да е нормално е да има оборотомер не не кой знае каква екстра, а необходимост, за какво ми е часовник, всеедно си нямам от каде да погледна, извинете ме за тези последните коментари, но се подразних малко :( :banghead: :conf:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwdriver » 16 Окт 2005, 12:38

fastestbmw написа:
bmwdriver написа:Би трябвало да работи,но търси табло от 4 цилиндрово Е36,защото

Аз пък като бях малка 316-ките ги правеха само 4-цилиндрови... :mhihi:

Аз ли не съм се изразил правилно или ти не си ме разбрала :roll: :uups:
Имах предвид таблото да е от 316,318 или 318 is,а не от 320 или 325,които са 6 цилиндрови :idea:

П.С. А порасна ли достатъчно вече :P
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fastestbmw » 16 Окт 2005, 16:16

bmwdriver, изразил си се много точно, просто се шегувам... :winky:
А порасна ли достатъчно вече

Да :yes: , порастнах :wave: ... а 316-ките продължават да ги правят 4 цилиндрови... :D
You meet many faces in town but you remember only a few
ANI4KA

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwdriver » 16 Окт 2005, 21:18

За 316-те-докато не видя не вярвам :mhihi:
А за другото-ще проверим тази работа ;)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбото да му се завива свят....

моето си има

Мнение от vesko4114 » 16 Окт 2005, 21:39

Ами не знам, ама моето 316 си е с оборотомер и показва абсолютно вярно.Мисля, че може да се сложи допълнително.
Един познат като го видя и каза:Бааа, 316 с оборотомер...тва много рядко се среща.По-вероятно е да видиш Папата на пазара, отколкото 316 с об.:))))))))))

Off-topic!!!
Въпросния ми приятел, беше истински БМВ фен, но почина нелепо в катастрофа с мотор.....Много хора го познаваха,може би и някои от тук...Нека остане в сърцата ни завинаги.
Поклон пред паметта на Иван Куцаров!
...............................

ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от Angel_Georgiev » 16 Окт 2005, 23:12

Wise Man написа:Няма ли да му е много по-лесно и удобно на колегата Ачо просто да си купи някакав оборотомер и да си го сложи...
Не сам много на ясно с това, защото не съм го пручвал все още, но може да си сложи много красив оборотомер оделно от таблото и ще бъде много по-лесно, после се връзваще кам някаква бубина или нещо такова, нямам познания за това, вие ще кажете каде се връзваше, но все пак е по-лесно толкото да се сменя цяло табло мисля...
На колите като моята слаби4ките модели 1.2 нямат оборотомер и доста хора си слагат отделно и си им върши страхотна работа, при БМВ би трябвало пак така да става.

П.С
За моята кола не се у4удих, че няма, тя е все пак маничка и се предполага някакви такива неща, но бях разочарован когато разбрах (преди време) че на Любимата ми марка БМВ сащо са го правели този номер, изглежда супер глупаво това е все пак 100 коня, колкото и да е нормално е да има оборотомер не не кой знае каква екстра, а необходимост, за какво ми е часовник, всеедно си нямам от каде да погледна, извинете ме за тези последните коментари, но се подразних малко :( :banghead: :conf:

Това ще ме прощаваш, но е последното нещо, което ще си направя с колата! :evil:

ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc

Re: ре

Мнение от _BoBI_ » 17 Окт 2005, 2:46

Ачо написа:Това ще ме прощаваш, но е последното нещо, което ще си направя с колата! :evil:

Не виждам за какво да те прощавам в смисъл, че ти си решаваш какво да правиш с колата си ;)
Неразбирам какво имаш в предвид, че няма да направиш обаче, за оборомера ли говориш :roll: :?:
Ако е за него, то до колкото знам, не е сложно никак и не се налага да се пипа много по колата, но както казах вече не съм сигурен.Доста хора съм виждал с такива и нямат проблеми

Следваща

Назад към E36