проблем с ключ/ключалка

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: проблем с ключ/ключалка

Мнение от PeReZ » 09 Май 2010, 2:20

katronski_br написа:...

Пич, не ти прочетох всички мнения, но по-добре повече за ключове,чипове и "пакети" да не взимаш отношение, че ще объркаш някой.

ентусиаст
Аватар
Кара: с кеф...
Мечтае да кара: МИГ29
Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

Мнение от katronski_br » 09 Май 2010, 3:19

Накъде повече
но добре спирам, оставям ви вас разбиращите
може пък човека да си смени антивируса накрая.

един въпрос от невеж към разбиращи: ако е от разпознаващи чипове и изгорели модули не би ли трябвало да му прави проблем на човека всеки път а не когато си поиска.

извинявам се наистина взех темата леко несериозно а човека си има проблем. просто забелязвам че и без ''разбирачи'' като мен обърквацията е пълна. 37845367192647 мнения и още толкова различни решения, остава надеждата истината да е някъде там. аз лично мисля че проблема е механичен в ключалката, но това си е мое мнение, още веднъж се извинявам, заслужих си мъмренето.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 09 Май 2010, 6:55

Виждал съм силно побългарване със чипа за EWS-a, чипа е сложен до контактния ключ вътре в пластмасата. И си пали колата със какъв ли не ключ, но тук идеята на имото на колата е да прави колата по трудно за кражба, палене от недобросъвестни хора :smoke: .... А това че не винаги му свтват лампичките на таблото може да е от много неща, като голяма част от тях са механични повреди, както и ел. проблеми. Нистина престани с тези невежи изказвания, ще объркаш някой не наясно още повече :!: :nono:

ентусиаст
Аватар

Мнение от katronski_br » 09 Май 2010, 19:09

спрял съм и с голям интерес следя как другите по разбиращите от мен помагат на човека с думите ''може да е от много неща'', ''може и да побългаряване, може и да не е'', ''може да е от модула но може и да е от чипа'', ''може да е механична повреда може и да е електрическа''

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320D

Мнение от Gedo » 15 Май 2010, 20:53

Здравей колега, имах аналогичен на твоя проблем - въртя ключа на позиция 2 и няма никой в къщи. Лампите по таблото просто не светват, стартера върти, двигателя се опитва да запали и до там. Търпях го докато вчера вечерта стоях 20 мин на един паркинг и въртях напред назад ключа :lol: . Най-накрая светнаха лампите и колата запали. Прибрах се и четох 1 час чуждите форуми. Открих причината - нарича се клеморед:
номер 2 на схемата http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL71&mospid=47634&btnr=32_0944&hg=32&fg=30
Днес звъннах до Бова кар да поръчам един и като обясних на човека за симптомите и той се съгласи с мен: 90% клеморед.

Да ама колата стои в гаража а мен не ме свърта :lol: . Затова звъннах на едно приятелче да помага, разглобихме волана и корите. Свалих клемореда, отворих го - видимо имаше леко потъмняване на една от клемите. С много ситна шкурка изчистих контактните повърхности м/у чукчето и клемата(профилактично минах така всичките клеми). Сложих го обратно - завъртях ключа и всичко си светна, и заработи нормално :D
След това покарах доста (загасяне и палене) и проблема не се появи повече :D
Сега ще имам един резервен клеморед когато го доставят от Бова кар :lol: 116 лв на вятъра :lol: :banghead:

Надявам се да съм бил полезен :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от katronski_br » 16 Май 2010, 1:19

Много полезен даже беше. Ето това имах в предвид и аз, но понеже съм толкова неразбиращ и прост че незнаех че се казва клеморед.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 16 Май 2010, 19:16

Ти казваш че БМВ 2001 година няма чип в ключа, че АУДИ 2008 няма чип в ключа... А това определено значи, че си "неразбиращ", затова ти направиха забележка хората...

ентусиаст
Аватар

Мнение от katronski_br » 17 Май 2010, 4:09

Не съм казвал подобно нещо просто попитах как става защото незнам. Направиха ми забележка да не говоря за патронника защото неразбирам ами трябвало да се препрограмират модули и кодове и чипове. Но в крайна сметка няма значение приемам всякакви критики и упреци , щом са отправени значи има за какво, важното е че колегата вече има решение на проблема. Пожелавам му никога да не му се получи засечка при завъртане на ключа и винаги да се радва на звука на старртиращ баварски двигател.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 1,8 97g

Мнение от maksim_uk » 17 Май 2010, 10:40

99% клеморед.ако си от сф.пиши на Л.С. мисля,че имам
добрия заварчик ампеража не го бърка

Потребител
Аватар

Мнение от peter_m » 17 Май 2010, 14:39

Благодаря на всички и най-вече на Гедо. Извадих клемореда, изчистих пъпките и за сега всичко е 6. :lalala:

Предишна

Назад към E46