въпрос за автопилот
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Veselin_LG
- Потребител
-
- Кара: Е46 320-М52Б20ТУ- 11.98
въпрос за автопилот
Здравеите колеги, може ли някой от вас да ми обясни възможно ли е да се монтира мулти волан на кола която не е имала (смисъл контрола на озвучаването и автопилота да функционират)? Става въпрос за 2.0 куб. см. бензиновия мотор с 150кс. Четох в форума и видях тема в която се обяснява как се монтира волана, но не разбрах какво друго е необходимо за да сработи автопилота (стахотна екстра според мен)
. Ще ви бъда безкраино благодарен ако някой ми обясни каква е цялата процедура.
П.С. Поздрави на всички

П.С. Поздрави на всички

- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
Re: въпрос за автопилот
Здравей Колега,
при мен по незнайни причини(колата е с М2 пакет) нямаше мулти волан и ми го монтираха в един сервиз.Точно как става не знам,но поне да ти кажа че може да се направи,само до колкото разбрах след монтажа са активирали някаква функция на компютъра.При всички положения във форума има колеги,които са доста по запознати и предполагам че ще ти дадат повече инфо.
Поздрави
при мен по незнайни причини(колата е с М2 пакет) нямаше мулти волан и ми го монтираха в един сервиз.Точно как става не знам,но поне да ти кажа че може да се направи,само до колкото разбрах след монтажа са активирали някаква функция на компютъра.При всички положения във форума има колеги,които са доста по запознати и предполагам че ще ти дадат повече инфо.
Поздрави
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
това не е автопилот
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Добре дошъл!
Ползвай търсачката и тази тема viewtopic.php?f=34&t=116080 има доста писано по въпроса.
Иначе ДА може. Мисля, че за 6 цилиндровите ти трябва само кабел и мулти-волана.
Edit.
прав си ама на практика това му е най-разпространеното название в БГ
US - Cruise control
DE - Tempomat
Ползвай търсачката и тази тема viewtopic.php?f=34&t=116080 има доста писано по въпроса.
Иначе ДА може. Мисля, че за 6 цилиндровите ти трябва само кабел и мулти-волана.
Edit.
katronski_br написа:това не е автопилот
прав си ама на практика това му е най-разпространеното название в БГ

US - Cruise control
DE - Tempomat

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Колега, възможно е да се монтира. На 6 цилиндровите е46 и на дизелите е необходим само мулти волана с кабелите от копчетата до спиралата на волана и имаш автопилот. Ако имаш оригинален касетофон/сд ще го управляваш от волана също така и ако имаш оригинален телефон ще работи.
Вързването е доста лесно. Само трябва да разчетеш добре схемата и инструкциите от другата тема (имаше линк). Един колега във форума продава оригинални кабели но става и с обикновенни кабели без проблем. Ако решиш да се захващаш драсни едно ЛС и ще се пробвам да ти обясня схемата и кое къде да вържеш.
ПС: Задължително трябва да се откачи акумулатора 15мин преди започването на процедурата.

Вързването е доста лесно. Само трябва да разчетеш добре схемата и инструкциите от другата тема (имаше линк). Един колега във форума продава оригинални кабели но става и с обикновенни кабели без проблем. Ако решиш да се захващаш драсни едно ЛС и ще се пробвам да ти обясня схемата и кое къде да вържеш.

ПС: Задължително трябва да се откачи акумулатора 15мин преди започването на процедурата.

- Veselin_LG
- Потребител
-
- Кара: Е46 320-М52Б20ТУ- 11.98

Имам още един въпрос към вас и за да не отварям нова тема ще питам тук. Има ли големи разлики разлики в двигателите м/у 320i и 323i ? И вторят ми въпрос е какъв разход в града (София) би давало 323 с автоматична скоростна кутия?
Поздрави и благодаря

7 мнения
• Страница 1 от 1