ПРОБЛЕМ С РЕГЛАЖ ПРЕДЕН-ЗАДЕН МОСТ
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
ПРОБЛЕМ С РЕГЛАЖ ПРЕДЕН-ЗАДЕН МОСТ
Някой може ли да ме посъветва къде да отида за консултация, относно една разлика в станичния наклон на предно ляво колело, на Е46 320д 136 коня. Преди малко бях на реглаж в сервиз РАДИАЛ, защото колата дърпаше надясно. Установи се, че страничният наклон неможе да се вкара в нормите. Майсторът ми е познат и каза, че най вероятно има нещо криво - шенкел, носач, или нещо по ламарините.След манипулацията колата продължава да дърпа на дясно, а всичко по ходовата част е здраво.Ще съм много благодарен за всякакви съвети!
Последна промяна baga на 02 Фев 2008, 17:20, променена общо 1 път
- ангелски
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xdА
- Детайли за колата: Става все още.
Здравей baga пробвай да размениш лявата с дясната гума.Ако няма ефект пиши ще измислим нещо,но трябва повече инфо да дадеш.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
- baga
- младши ентусиаст
-
Мерси за практичния съвет ангелски, но това дърво, от тъпи гуми, вече съм го ял при една от старите ми коли. Когато купих колата, тя беше с летни /изтъркани/ гуми и пак дърпаше надясно.Сега съм и сложил чисто нови FULDA 4бр. и продължава да ме дразни много.Просто съм педант по отношение на подръжката на колата.
- baga
- младши ентусиаст
-
Страничният наклон на предно ляво колело не е в нормата /по-отворено е навън/. Преди карах Golf III и там страничният наклон се регулираше от шенкела. Някой знае ли как е при 320д 136к 1999г?
- ангелски
- младши ентусиаст
-
Здравеи.Страничният наклон не е много срашен,ако него докараш в нормите.Регулира се от амортисьорите където са захванати с 3 болта за подкалника.Намери стенд,на които наистина може да се регулира BMW,защото не всички са способни да го правят независимо колко е добър човека.Виж коя е годината на производство на гумите и ако всичко е наред както казваш с предницата невъзможно е да дърпа.Ако двата странични наклона са горе долу еднакви не е това причината за дърпането,почти е невъзможно от там да е проблема.
Маята сам си я правих и страничния наклон го докарах максимално близо до нормалното но неможе да се вкара в нормите,сега колата спи и спря да носи гуми,не че беше нещо много но сам като теб малко педант относно BMW.Това си го направих в гаража защото имам възможност и стенда е много прецизен и това работя.Желая ти скоро да премахнеш този неприятен проблен и ако имаш въпроси задавай
Маята сам си я правих и страничния наклон го докарах максимално близо до нормалното но неможе да се вкара в нормите,сега колата спи и спря да носи гуми,не че беше нещо много но сам като теб малко педант относно BMW.Това си го направих в гаража защото имам възможност и стенда е много прецизен и това работя.Желая ти скоро да премахнеш този неприятен проблен и ако имаш въпроси задавай

- baga
- младши ентусиаст
-
Явно доста разбираш ангелски!Проблема е точно в това, че двата странични наклона са много различни.Десният едвам влиза в нормата, но на едната крайност.А левият е на другата крайност, че и 40 мин. отклонение/ако не се лъжа/. Точно това се чудех и аз, дали мога да оправя нещата с "подлагане" на ботуша на макферсона. Ако това ти е работата и имате хубав стенд, ще бъда доволен да си проверя колата при някой колега, който е имал подобен проблем! Не питай старило а патило! 

- tOnkO_lOnkO
- кандидат ентусиаст
-
Провери за криви амортисьори.Ако са мръдналимного влиаят на вертикалният наклон?Предполагам това разбираш по "страничен".На една фиеста дето правих даваше 2см. отклнонение, а амортисьори беше мръднал при носача с 1мм(на око).Като го смених и се оправи всичко влезе в нормата....
- baga
- младши ентусиаст
-
Темата е доста стара и проблема е решен. Оказа се, че и на е46 се прави страничен наклон, но много малко "майстори" знаят за това. Аз съм от София, а направих реглажа в Пазарджик. Тук питах поне на 10 места и на всякъде ми отговориха: "На е46 страничен не се регулира!"
Е да, ама НЕ! Не само, че се регулира, ами не е някакво "ПОБЪЛГАРЯВАНЕ", просто хората не знаят как. Даже процедурата беше подробно описана и подкрепена със снимков материал в паметта на стенда за реглаж /беше доста нов модел/. А тя въобще не е сложна, просто се чупи едно пънче, което указва заводския реглаж, развиват се трите болта на макферсона и си ти. Използвам възможността да благодаря на колегата ангелски, който ме заведе там. Мерси Геле и няма ли да си идваш вече? А иначе за амортесьора си много прав, даже исках да свалям моите и да ги сложа в/у стъкло, да си покаже ако са криви.
Е да, ама НЕ! Не само, че се регулира, ами не е някакво "ПОБЪЛГАРЯВАНЕ", просто хората не знаят как. Даже процедурата беше подробно описана и подкрепена със снимков материал в паметта на стенда за реглаж /беше доста нов модел/. А тя въобще не е сложна, просто се чупи едно пънче, което указва заводския реглаж, развиват се трите болта на макферсона и си ти. Използвам възможността да благодаря на колегата ангелски, който ме заведе там. Мерси Геле и няма ли да си идваш вече? А иначе за амортесьора си много прав, даже исках да свалям моите и да ги сложа в/у стъкло, да си покаже ако са криви.
- doganay
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 318i
Re:
baga написа:Темата е доста стара и проблема е решен. Оказа се, че и на е46 се прави страничен наклон, но много малко "майстори" знаят за това. Аз съм от София, а направих реглажа в Пазарджик. Тук питах поне на 10 места и на всякъде ми отговориха: "На е46 страничен не се регулира!"
и аз имам същия проблем, сложих летните гуми и сега колата дърпа на дясно миналото лято карах със същите гуми нямаше проблеми. ходил съм на реглаж казаха че няма проблем, сменил съм местата на гумите пак продължава да дърпа...на окачването също няма проблем
а интересното че със зимните гуми не дъпаше, с летните също нямаше проблем минолото лято но сега изведнъш какво стнана не знам

Какво да правя моля помагайте...
- ангелски
- младши ентусиаст
-
Re: ПРОБЛЕМ С РЕГЛАЖ ПРЕДЕН-ЗАДЕН МОСТ
Здравей doganay, как си размеил гумите, лява с дясна или предна сьс задна? Коя година са летните гуми?
- doganay
- кандидат ентусиаст
-
ангелски написа:Здравей doganay, как си размеил гумите, лява с дясна или предна сьс задна? Коя година са летните гуми?
здрасти, първо лява с дясна не стана и после предна дясна с задна почти всички варянти съм пробвал

може ли да е от крива джанта? мисля че от крива джанта само на висок скорост волана тресе а не дърпа? или греша?
а пък с тия джанти и гуми съм карал до сега защо до сега не е имало проблем. ако е от джанта би трябло и със зимните гуми да дъпра... незнам ще побъркам вече
- ангелски
- младши ентусиаст
-
Здравей, до колкото разбрах ти е правен реглаж, проверка на ходовата част, но въпреки това волана ти е настрани. Гимнастиката с разменените гуми ме кара да мисля следното, че проблема е в колата и много малко в гумите и според мен трябва да се прегледа много добре предното, задното окачване и кормилна кутия за лувтове и след това качествен стенд с добър меистор. Автомобил излезнал от реглаж с крив волан е марляшка работа, освен ако има логично обяснение, което клиента трябва да бъде запознат.
- doganay
- кандидат ентусиаст
-
ангелски написа:Здравей, до колкото разбрах ти е правен реглаж, проверка на ходовата част, но въпреки това волана ти е настрани. Гимнастиката с разменените гуми ме кара да мисля следното, че проблема е в колата и много малко в гумите и според мен трябва да се прегледа много добре предното, задното окачване и кормилна кутия за лувтове и след това качествен стенд с добър меистор. Автомобил излезнал от реглаж с крив волан е марляшка работа, освен ако има логично обяснение, което клиента трябва да бъде запознат.
ангелски,благодаря за отговорите колега. Реглаж е правен уж имаха хубав стенд явно майстора толкова разбирал...много трудно е да се намери свестен майстор, вече незнам какво да правя

- ангелски
- младши ентусиаст
-
Здравей, потърси колегата baga, преди година и нещо го заведох в Пазарджик на стенд, ако пази още номера на момчето да му се обадиш. За него гарантирам, че си разбира от работата, аз лично не го познавам, но го наблюдавах как работи и като ми хареса, тогава заведох колегата baga при него.
14 мнения
• Страница 1 от 1