Не държи на скорост
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
69 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- kmet
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318d
- Мечтае да кара: всички от марката БМВ
Не държи на скорост
Здравей те Днес забелязах нещо притеснително в моята кола/ 318д 2002г/ До сега оставяйки я на стръмно, колата изгасена стоеше, днес обаче забелязах, че постоянно прескача и то мазно/не на етапи а бавно и изведнъж прескача - после пак и пак../Колата е с масло БМВ 5В30 на 3000 хил км, не е изгорила грам.Когато я включа на 1 и тръгна по баир без гас върви без проблеми.Така съм чувал, че се пробва за износен двигател/компресия/От какво може да се получава-сегменти,газоразпределение или верига?
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Re: Не държи на скорост
Съединител......
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Ми то и преди имаше тема за това прескачане. Та се беше стигнало до извода, че понеже е тежко купето и т.н. На мен също ми прескача. Аз преди никога не съм имал навик да дърпам ръчната за подсигуряване. Но откакто си взех тази кола и забелязах това прескачане ми стана задължение да я дърпам 

- somuchbetter
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 e46
- Мечтае да кара: M3 e46
Напълно нормално е - двигателя изпуска и се превърта. Вече 2 години от както е имам и ми направи впечатление още в началото и до сега нищо сериозно. Старата кола беше бетон и много рядко изпускаше явно при е46 го има това при сериозен наклон.
impossible is nothing

BMW TEAM PLOVDIV

BMW TEAM PLOVDIV
Не се занимавай с глупости, съвесем нормално е това при е46. Така е направена скоростната кутия, най-елементарно обяснено е че първа скорост отговаря на 2 или 3-та на опел астра примерно, по-дълга е и затова има по-малко задържане! Въпрос на предавателно число! Така е сметнат двигателя!
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
slitter написа:Не се занимавай с глупости, съвесем нормално е това при е46. Така е направена скоростната кутия, най-елементарно обяснено е че първа скорост отговаря на 2 или 3-та на опел астра примерно, по-дълга е и затова има по-малко задържане! Въпрос на предавателно число! Така е сметнат двигателя!
Добре казано!!! много правилно.

В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Принципно бензиновите е нормално да изпускат леко под наклон. Но няколко зъба и се наместват (ако не е зверски наклона).
Някои казват , че дизелите не изпускали... нямам наблюдение върху Е46 дизел дали изпуска но един 17 годишен дизелов форд няма ръчна поне от 16 години и не мърда на баирите
Някои казват , че дизелите не изпускали... нямам наблюдение върху Е46 дизел дали изпуска но един 17 годишен дизелов форд няма ръчна поне от 16 години и не мърда на баирите

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Аз се чудих, що моята искаше да си дойде с мен по наклона над езерото Ариана!? 

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Мдаааа и при мен е така ... на един баир пускам спирачката, след като съм изгасил колата, лоста е на 1ва скорост и колата леко се зачуди дали дали не е по-добре да мръдне на 1-2 пъти назад с подскок ... и аз си викам ааааааа така ли шЪ я правим ... и дръпнах ръчната. Честно казано се стреснах, ама явно е нормално 

- katronski_br
- ентусиаст
-
kriso85 написа:Принципно бензиновите е нормално да изпускат леко под наклон. Но няколко зъба и се наместват (ако не е зверски наклона).
Няма нищо общо. Компресията на 17 годишният форд е доста под тази на Е46 дизел. Просто предавателното число е друго, 17 годишният форд развива скорост на трета предавка каквато едно дизелово БМВ би развило на първа.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
katronski_br написа:kriso85 написа:Принципно бензиновите е нормално да изпускат леко под наклон. Но няколко зъба и се наместват (ако не е зверски наклона).
Няма нищо общо. Компресията на 17 годишният форд е доста под тази на Е46 дизел. Просто предавателното число е друго, 17 годишният форд развива скорост на трета предавка каквато едно дизелово БМВ би развило на първа.
Колега доста сериозно бъркаш термини и понятия...
Няма значение

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- katronski_br
- ентусиаст
-
Има общо .
ако си на 6 скорост ще можеш да бутнеш колата сам няколко метра. Тогава компресията не е по различна от тогава , когато си на 1-ва предавка. Редукцията е друга.
но както и да е, колегата да не се притеснява и да опъва ръчната.
ако си на 6 скорост ще можеш да бутнеш колата сам няколко метра. Тогава компресията не е по различна от тогава , когато си на 1-ва предавка. Редукцията е друга.
но както и да е, колегата да не се притеснява и да опъва ръчната.
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
katronski_br написа:Няма нищо общо. Компресията на 17 годишният форд е доста под тази на Е46 дизел. Просто предавателното число е друго, 17 годишният форд развива скорост на трета предавка каквато едно дизелово БМВ би развило на първа.

бре бреее то тва бмв незнам и 330Д да е пак няма да може да вдигне на 1 колкото форда на 3 или астрата.
Защитете си тезите а не говорете глупости!
Изкарахте ги много дълги тези скорости на Е46-ците.

Моето е 318i -118кс.
Фокуса на майка ми 1.6i - 100кс.
на вотора аз правя 80-85км.ч. и изключва
а фокуса прави 100км.ч.
на трета аз правя 130км.ч.
фокуса 150км.ч

Правете си сметката
- katronski_br
- ентусиаст
-
Темата не е за това кой какви скорости развива и на коя предавка, още по малко за колите на майките ни.
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
В свободна държава сме и всеки казва и прави каквото си иска. Ти засягаш някакви фордове че не вървели на трета колкото едно бмв на първа и такива работи просто искам да кажа с това ,че на Е46 не са изобщо дълги скоростите колкото ти твърдиш!
69 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5