проблем с климатика
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
проблем с климатика
колата ми е 2001 година 320Д 136к, днес минах през една достатъчно дълбока локва, водата стигаше почти до лайсната на вратата. Незнам дали това е причината за проблема но, се полъчи странен проблем с климатика, може да се е намокрило нещо или може пък проблемът да не е от водата. Първо климатика започна да духа по топло от нормалното, бях го настроил на 16 градуса, врътката горе беше на студено(синио), след това усетих че в краката ми пари, пуснах да духа само отдолу и от там излизаше невероятно горещ въздух. Същата работа става и като пусна да духа само на стъклото. Единствено през централните отвори въздуха който излизаше не пареше а личеше че фреона се опитваше да го охлади. От там се усещаше и хладен и горещ въздух едновременно. Мислех си че може врътката горе между двата отвора да се е разкачила и да не затваря клапата но знам ли? При всички положения влиза в сервиз, просто питам тук за да получа някоя насока. Някой ще може ли да помогне??? Ще следя темата и механиците в сервиза и ще потдържам информацията актуална. Благодаря предварително.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
Re: проблем с климатика
Колега давам ти 100% вероятност от какво се получава така - от ел. клапана на парното за спиране на топлата вода към купето! НО!!! Има нещо, което трябва да се отчете - минал си през дълбока локва! Със сигурност си намокрил качествено датчика за външната температура, а той играе много важна роля за климатроника, а климатроника като модул работи с абсолютни стойности за темератури. И какво може да се е получило - от намокрянето на датчика отвън, може да се е бъгнал, а когато се бъгне започва да показва стойност за компа -40 градуса и компа си мисли, че навън става студ. Ти си нагласил на 16 градуса, ама той включва парното, защото си мисли, че трябва да достигне тази стойност от -40 до 16 и става страхотна обърквация. Вътре в купето се отчита топло от датчика за вътрешната температура и копресора не спира, а вън отчита студ и пуска парното - ефекта е точно този, който описваш.
1. Ако нямаш борд копютър това за теб ще остане скрито, така че преди всичко трябва да се провери дали работи коректно датчика за външната темература.
2. Ако датчика е ок, проблема трябва да се търси в клапана, който или може да е блокирал, или да пропуска, защото му се прецакват карантийте вътре! Това също е често срещано явление при е46.
Но преди всичко почвате от външния датчик! Една качествена диагностика ще свърши по-добра работа, отколкото сервиз за климатици, щото те няма с какво да премерат това, за което ти говоря. Има си тестове за клапана, има си четене на реални данни и за датчиците на температурите. Успех!
1. Ако нямаш борд копютър това за теб ще остане скрито, така че преди всичко трябва да се провери дали работи коректно датчика за външната темература.
2. Ако датчика е ок, проблема трябва да се търси в клапана, който или може да е блокирал, или да пропуска, защото му се прецакват карантийте вътре! Това също е често срещано явление при е46.
Но преди всичко почвате от външния датчик! Една качествена диагностика ще свърши по-добра работа, отколкото сервиз за климатици, щото те няма с какво да премерат това, за което ти говоря. Има си тестове за клапана, има си четене на реални данни и за датчиците на температурите. Успех!
- katronski_br
- ентусиаст
-
благодаря колега
ще я видя днес като е изсъхнала вече
имам борд комп. но не се сетих да видя каква външна ттемпература ми показва.
ще я видя днес като е изсъхнала вече
имам борд комп. но не се сетих да видя каква външна ттемпература ми показва.
- katronski_br
- ентусиаст
-
проблемът се оправи, днес духаше студено от всякъде (въпреки че на мен ми се струва че трябва да духа по студено де)
явно нещото което се е намокрило вече е изсъхнало.
явно нещото което се е намокрило вече е изсъхнало.
4 мнения
• Страница 1 от 1