Осветление във вратите
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
- Кара: купета
Re: Осветление във вратите
Ето така стана вътре, ама пусто като нямам статив...

Последна промяна vassil_bk на 06 Юни 2010, 22:08, променена общо 2 пъти
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
много яко! искам и аз! колега дай некви снимки от работния процес!
PS- оня ден на изхода на София на Владая ушевите бяха спрели някой колега с Е46 и той имаше точно такова осветление на вратите. минавайки от насрещното го фиксирах. веднага да си признае кой е!
PS- оня ден на изхода на София на Владая ушевите бяха спрели някой колега с Е46 и той имаше точно такова осветление на вратите. минавайки от насрещното го фиксирах. веднага да си признае кой е!
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
Да ти кажа снимки нямам много. В линка от първата страница в темата, който съм сложил, човекът е описал всичко много добре и доста точно. Аз ползвах него плюс малко лично творчество. Примерно ток за вътрешната дръжка и джоба взех от буксата за касетофона. Кабелите си минаха под него от лява към дясна врата без проблем. Прегледай го подробно и ако имаш още въпроси ще помагамalexsch написа:много яко! искам и аз! колега дай некви снимки от работния процес!

Охооо, я да видим кой друг колега е с такава екстра.alexsch написа:PS- оня ден на изхода на София на Владая ушевите бяха спрели някой колега с Е46 и той имаше точно такова осветление на вратите. минавайки от насрещното го фиксирах. веднага да си признае кой е!

- scipo
- младши ентусиаст
-
- Кара: нормално
браво колега
доста добре се е получило, само че е доста играчка ...
ама няма как за добри резултати трябва и работа 

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
vassil_bk написа:Ето така стана вътре, ама пусто като нямам статив...
Колега, дай малко инфо за диодите - какви са, колко са и от къде ги взе (и за колко

- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
- Белите диоди се водят SMD. Сложил съм снимка на първата страница. Не е моя, но много приличат на тези, които съм използвал. Мога да ги снимам и да кача. Цената им е около 30 стотинки. Под вратите съм сложил по 3.pazokolarov написа:Колега, дай малко инфо за диодите - какви са, колко са и от къде ги взе (и за колко)?
- Оранжевите са свето-диоди с прозрачен корпус, водят ги някакви по-ярки от обикновените. Цената е 10 стотинки. Слагал съм само по 1, като му изпилвам лупичката, за да не прави точка при осветлението в купето.
Намерих ги в Елимекс (http://elimex.bg/). Магазинът се намира под залите за лекции в ТУ-София, в ляво от централния вход към ректората, след фонтаните.
П.П. Сменил съм всички лампи, които имам в колата с тези бели SMD диоди. Само фаровете и стоповете са с крушки вече

как си сменил лампите?
може ли да дадеш директен линк към оранжевите диоди?
може ли да дадеш директен линк към оранжевите диоди?
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
Запоявах директно по 3-4 SMD-та, последователно заедно със съпротивлението, в корпуса на цокълчето, в което се слага оригиналта лампа с балонче. После цялото това нещо се завърта на оригиналното му място. В жабката и в плафоните в краката съм запоявал направо на клемите където се слага лампата, че нали са от тия продълговатите. Там кривото е, че клемите са калени и по принцип запойка не хващат. Има лек и за това - по една капка преубразувател за ръжда, точно преди да се капне калая© написа:как си сменил лампите?

Почти навсякъде съм слагал по 3. Само в багажника и плафона над предните седалки са по 4. Сега май се продават вече готови такива с диоди на тях, само се слагат на мястото на старата лампа. Преди година и нещо като го правих нямаше такива гъзарийки... Но пък така при мен стана уникално

Директен линк към оранжевите свето-диоди не мога да дам, но мога да ви дам това:© написа:може ли да дадеш директен линк към оранжевите диоди?

Последна промяна vassil_bk на 06 Юни 2010, 22:10, променена общо 2 пъти
- BlackManz
- младши ентусиаст
-
- Кара: М57
- Мечтае да кара: E31
колега, може ли да обясниш за захранването? казваш, че захранваш от касетофона
това означава, че в джоба и на дръжката (вътре) свети винаги когато шофираш.... по принцип така ли е или по - добрият вариант да се свърже с плафоните или към лайт модула за габаритите?
и още нещо...можеш ли да качиш снимки на светло на самите диоди снимани на вратата отдолу които светят в краката за локви
?

и още нещо...можеш ли да качиш снимки на светло на самите диоди снимани на вратата отдолу които светят в краката за локви

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
За осветлението във вратите (оранжевите светодиоди) вземаш + от снопа кабели в дясно от кормилната колонка. Търсиш сив кабел с червена ивица.
За осветлението в дръжките (белите светодиоди)вземаш + от плафоните в краката. Ако нямаш такива тръгваш от пасажерската врата. Под жабката намираш от генералния модул червен кабел със синя ивица. Зад климатика минава черна тръба за прокарване на кабели към лявата част на купето (намира се точно до таралежа).
Минус вземаш от всеки кафяв кабел - в случая от розетката на снопа кабели на врата.
За осветлението в дръжките (белите светодиоди)вземаш + от плафоните в краката. Ако нямаш такива тръгваш от пасажерската врата. Под жабката намираш от генералния модул червен кабел със синя ивица. Зад климатика минава черна тръба за прокарване на кабели към лявата част на купето (намира се точно до таралежа).
Минус вземаш от всеки кафяв кабел - в случая от розетката на снопа кабели на врата.
Последна промяна pazokolarov на 06 Юли 2010, 21:55, променена общо 3 пъти
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
Не, свети само когато съм на габарити или къси. Демек когато светят таблото и всички копчета в колата. Ток взех от буксата на касетофона пинове 13 и 15 мисля че бяха. 13 е Illimination (+12V), а 15 е Gronud. Ееех, защо не ги знаех тия работи, които е написал колегата pazokolarov, по-рано...BlackManz написа:колега, може ли да обясниш за захранването? казваш, че захранваш от касетофонатова означава, че в джоба и на дръжката (вътре) свети винаги когато шофираш....

Ами да, може. Ще гледам да го снимам тия дни и ще кача снимка.BlackManz написа:...можеш ли да качиш снимки на светло на самите диоди снимани на вратата отдолу които светят в краката за локви?
- BlackManz
- младши ентусиаст
-
pazokolarov написа:За осветлението във вратите (оранжевите светодиоди) вземаш + от снопа кабели в дясно от кормилната колонка. Търсиш зелен кабел със синя ивица.
vassil_bk написа:Не, свети само когато съм на габарити или къси. Демек когато светят таблото и всички копчета в колата. Ток взех от буксата на касетофона пинове 13 и 15 мисля че бяха. 13 е Illimination (+12V), а 15 е Gronud. Ееех, защо не ги знаех тия работи, които е написал колегата pazokolarov, по-рано...BlackManz написа:колега, може ли да обясниш за захранването? казваш, че захранваш от касетофонатова означава, че в джоба и на дръжката (вътре) свети винаги когато шофираш....
Ами да, може. Ще гледам да го снимам тия дни и ще кача снимка.BlackManz написа:...можеш ли да качиш снимки на светло на самите диоди снимани на вратата отдолу които светят в краката за локви?

заради такива ХОРА като Вас, влизам в този форум ЕВАЛА

pazokolarov написа:За осветлението във вратите (оранжевите светодиоди) вземаш + от снопа кабели в дясно от кормилната колонка. Търсиш сив кабел с червена ивица.
на мен ми се наложи да прокарвам един кабел и много се зарадвах на тази тръба, иначе няма прекарване

- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
Добре де, къде е тая тръба...© написа: на мен ми се наложи да прокарвам един кабел и много се зарадвах на тази тръба, иначе няма прекарване
Това е от към жабката:
А това от към кормилото:
Прекарах кабелите точно покрай големия сноп. Но тръба йок...
Последна промяна vassil_bk на 06 Юни 2010, 22:12, променена общо 1 път
- BlackManz
- младши ентусиаст
-

колега ето я тръбата, намира се във вътрешната част на конзолата зад климатика. И аз трудно я намерих отгоре има дунапрен който я скрива