Хидравлично масло за БМВ е34 м50б20

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Хидравлично масло за БМВ е34 м50б20

Мнение от zvetiko » 10 Май 2010, 21:58

Е прав си-при мен на същото казанче има лепенка с надпис ATF,но тогава не разбирам защо си слагал атф. ;) Предполагах ,че зеленото масло е за сервотроник и нивомат защото казанчето там е голямо,но изглежда маслото зависи от вида на помпата.А стоманената тел за какво служи.

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 10 Май 2010, 22:07

zvetiko написа:Е прав си-при мен на същото казанче има лепенка с надпис ATF,но тогава не разбирам защо си слагал атф. ;) Предполагах ,че зеленото масло е за сервотроник и нивомат защото казанчето там е голямо,но изглежда маслото зависи от вида на помпата.А стоманената тел за какво служи.

като взех колата преди много време някой беше сипал атф,върви и с него,обаче в жегите почва да прегрява помпата почва да вие адски.
телта не е стоманена....+ това сега е заменена със ново поколение високотехнологична свинска опашка,с цел прихващане на високо техологичната нова и бързо заменяема водна система :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: E34 M50B20
Мечтае да кара: Същото но да вложа 15-20 хиляди .. :D

Мнение от GoDnDevil » 10 Май 2010, 22:41

Казанчето е същото каквото е и на снимката на колегата kirililiev така че утре отивам и купувам първия dexron 2 дето видя и сипвам ... ако не стане сменям всичко в сервиза ... благодаря ви за бързите отзиви.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 11 Май 2010, 0:30

Колега, или аз нещо не разбрах или не знам... казанчето на Кирил Илиев е за CHF (то си пише) - а това, че е било сипано ATF - резултата го има 2 поста по-горе...
Щом си със същото не знам какъв декстрон ще взимаш - ти си знаеш... то има и хидравлично по 3лв, ама като ми обадиха парите за ремонт на помпата направо ми се изпариха всякакви експерименти като идея...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 11 Май 2010, 9:51

И на мен едни специалисти ми бяха сипали АТФ (кастрол) в системата. Аз съм и с нивомат. Коментара беше "Абе то няма проблеми карай" 10 км по-късно вой и мехурчета отпред. На следващия ден разходка до Вари2000 и 60лв задна ножица за 2л chf11s на pentison. След това източване на системата от същите майстори и наливане на истинското масло. Иначе майсторите са си добри, просто ги понамързява да четат, а и масово колите са с АТФ явно.

Поздрави и си купи правилното масло. Такова каквото пише на капачката. Пробега му е около 150 000км. Едва ли ще се наложи смяна скоро.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Предишна

Назад към E34