Странен проблем с 318 тдс
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- iv4ooo89
-
-
- Кара: BMW 318 tds
- Мечтае да кара: 730D
- Детайли за колата: 318 пе4ка стига толкоз......
Странен проблем с 318 тдс
Начи колеги имам следният проблем....като карам на 4-та с пълна газ стига до 3.2 оборота и сякаш спира помпата и неще да набере повече от тия обороти,връщам педала пак давам газ пак неще да набира? на 5-та го прави пак но на 4000 оборота на 165 км 170 някаде....не сваля оборотите ами просто си седи на тия обороти и неще забива муцуната и край.Някой викат да смена горивния филтър понеже може да е мръсен и да не стига гориво в високите обороти? Вие какво ще кажете?

Моля, повече не използвай подписа си за реклама, ще получиш БАН!
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Re: Странен проблем с 318 тдс
Според мен го смени...много е вероятно да е наистина запушен и да ти прави тези мизерии
...това е консуматив,който аз си го сменям със смяна на маслото

Колега, смени си горивния филтър, ако не си го сменял скоро.
Въздушния е добре да се сменя на 10 000 - 15 000 км. Разлика след смяната има предимно в ниските обороти.
Виж за течове от ГНП, дюзите. Ако няма сипвай хубав нафта и карай.
Така на максимум възможни обороти колата пуши ли? Налягане на турбото мерил ли си? Да не издиша от някъде?
Провери и маркуча за мап сензора.
Въздушния е добре да се сменя на 10 000 - 15 000 км. Разлика след смяната има предимно в ниските обороти.
Виж за течове от ГНП, дюзите. Ако няма сипвай хубав нафта и карай.
Така на максимум възможни обороти колата пуши ли? Налягане на турбото мерил ли си? Да не издиша от някъде?
Провери и маркуча за мап сензора.
- iv4ooo89
-
-
Начи аз я зех преди 4-5 месеца и си го правеше винаги,минал съм няма 8 хилки на колата.... сички маркучи съм проверил,турбината несам я пипал нито мерил но на другите скорости си дарпа доста добре мисла че си е наред. инт само на 4-5 скорост го прави на другите си спира помпата на 5.2....незнам защо утре ще купя филтър и ще вида дали ше има разлика...

- jeremeto
- Потребител
-
- Кара: Е60/LCI
- Мечтае да кара: 760
Колега направи диагностика за ъгъла на помпата.Моята беше така, мръднаха и ГНП и се оправи... 

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Това с филтъра не е твоето решение. Щом на другите предавки изключва на 5200 оборота, значи не е от филтъра. Отивай на диагностика и да ти видят ъгъла на помпата, както е казал колегата. Този проблем се получава от големите "майстори" в БГ. Аз преди 3-4 месеца имах такъв проблем и щях да съветвам един майстор, ама оня успя да избяга 

Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- iv4ooo89
-
-
начи аз сега я зех 5 месеца някаде,и несъм я карал да я пипа никой нищо.Но днес пък нейска да го направи на 4-та скорост,някой път го прави някой не. Тия дни ще ида в бош сервиз в обеля понеже там съм карал предишни коли и съм адски доволен пък и с момчето дето я прави си говорим което е много важно !

7 мнения
• Страница 1 от 1