Турбината ми проговори

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Слави
Аватар

Re: Турбината ми проговори

Мнение от © » 06 Май 2010, 14:45

LUCIFER'S написа:на 20ка по-добре се ориентирайте за турбина от 525д ;) тия железа в мотора за нищо ги нямате бре :mhihi:

имаш ли примери за това?
т.е. някой да го е направил?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '12 Е70 40d

Мнение от Gatz » 06 Май 2010, 15:48

Незнам в какъв смисъл турбината на 320д 150кс не може да се рециклира не претендирам че разбирам но преди 36хил.км. минах тая процедура и досега нямам ядове :) Карам доста агресивно/пример: Стара Загора -София по магистралата 55 мин/ и съм с чип .
Но ако намерита нова за около 1300-1500лв по добре да не се рациклира за 900-1000лв
Поздрави.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Boeing

Мнение от karnak » 06 Май 2010, 20:26

Много мнения ,но според мен,при превключването ако вийюка
и меката връзка е здрава,значи турбото си заминава,но се рециклира
и става супер,аз лично съм доволен от сервиза в пловдив предимно там пращаме за рециклация и нямат грешка :yes: тъй като още нямам 100мнения и не мога да пускам обяви имам турбо от 330 ка 184 кс свалена е поради ъпгрейд с такава от Х5 при интерес на лични или на събора :yes:
REDBULL ДАВА КРИЛА
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cstefanova » 08 Май 2010, 22:26

На мен след като ми смениха меката връзка с оригинална почна да свири турбото като параход.Интересното е че преди да я сменят го нямаше този проблем а меката връзка беще скъсана за това реших да вляза под колата и да видя какво са правили великите маистори и от къде може да се чува това гадно виене.След като махнах всички кори от доло по колата какво да видя меката вразка чисто нова но катализатора преди нея изтърбушен и след това заварен. Точно от липсващият катализатор се чуваше гадното виене.Тъпите маистори търбушат катализаторите защото са скъпи и ги продават без да ти казват а после защо виели колите ни.

ентусиаст
Аватар
Кара: с кеф...
Мечтае да кара: МИГ29
Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

Мнение от katronski_br » 09 Май 2010, 2:54

И аз така знам че виене или свистене се получава от там, ако всичко с меката връзка и катализаторите е наред няма да се чува (или поне не по този начин), има ли нещо изтърбушено отдолу подобно на отвор от там излиза звука който чуваме.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA+чип
Мечтае да кара: черно М6

Мнение от Kalinski » 09 Май 2010, 15:01

Е в краина сметка проблем ли е това ? Щото мен въпросното виене не ме дразни особено, но се чудех от какво точно е и дали не е симптом за заминаващо турбо.
Изображение

Аватар
Кара: колело

Мнение от golf gtd » 09 Май 2010, 17:08

bozukov_a написа:
dimitar46 написа:около 700лв е рециклирането а и аз съм чувал че от 330 стават

740лв, ;) рециклиране на цялата турбина,а относно звука повярвайте че няма начин да не разберете-ако е заминала ТАКААА свири че все едно до вас стои съдия и надува свирката до ухото ви Ако това се случи на някой го съветвам да нея кара а да я угаси докато отзаде не е изпушило бяло,че тогава се брадясва здраво

Dimitroff написа:в събота да се черпим бири :lol:

nik-a ли беше :roll: :mhihi:

ако не е тайна каде ги рециклират тези турбинки 4е и аз сам на път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д 2002
Мечтае да кара: 330 d

Мнение от zoti » 09 Май 2010, 19:04

karnak написа:Много мнения ,но според мен,при превключването ако вийюка
и меката връзка е здрава,значи турбото си заминава,но се рециклира
и става супер,аз лично съм доволен от сервиза в пловдив предимно там пращаме за рециклация и нямат грешка :yes: тъй като още нямам 100мнения и не мога да пускам обяви имам турбо от 330 ка 184 кс свалена е поради ъпгрейд с такава от Х5 при интерес на лични или на събора :yes:

Къде се намира тоя сервиз,колега?Или поне някакви контакти?
From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 10 Май 2010, 1:32

Моята вие вече 40к км. и няма проблем,свалял съм я 2 пъти за проверка и ми казват "оста няма луфт,караш"...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: с кеф...
Мечтае да кара: МИГ29
Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

Мнение от katronski_br » 10 Май 2010, 2:47

Неможе нещо движещо се с 100 000 оборота в минута да не издава никакъв звук, въпроса е дали е шум от нормалната му работа или е шум, породен от някакъв проблем. Понякога се променя звука с който сме свикнали заради мека връзка отишла на кино или катализатор от където се чува звука което няма нищо общо с работата на турбото. Естествено по някога това означава и проблем в турбото но това е малко вероятно защото симптомите на заминала турбина не са само различен шум пък и една турбина не се чупи току така.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 10 Май 2010, 12:44

Слабото място на нашите турбини е оста-тя се чупи и от там турбото става консуматив :twisted:
Ако заменим оригиналната ос с такава цяла(не като ориг. където изглежда все едно е от 2 части) няма ли да стане по-здрава самата турбина(много смотано го обясних ама дано някой ме е разбрал :mhihi: ) :?:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 2000г.

Мнение от gocho_ » 10 Май 2010, 17:23

Здравейте колеги , благодаря ви аз отговорите ...
Нека сега да възбудим темата - съжалявам ,че не съм отговарял ,
но ме нямаше няколко дена.

Така.... значи :
1. Катализаторите са махнати наскоро (след махането има се появи приятното свистене все едно духаш в празна бутилка- това свистене си е нормално),
а гадното виене "Вуууу" е от 15-20дена и ме боли сърцето напрао :(
2.Меката връзка е смених ,когато махнах катализаторите (с метално гофре с 1 оплетка)
3. преди 6 месеца когато чистих АГР 1 майстор погледна оста (в студената част) размърда я с пръстче (без сваляне и качване на стенд) и каза ,че грам не мърда (немала луфт уж) и нямаше омаслено вътре в студения охлюв (поне колкото се вижда перката и около нея :D )
.....Обаче външно турбината си беше омаслена (за това знам ,че е нормално за стара кола и ,че не е притеснително-избивала маслото ако я караш много градско :kuku: :dunno: )
4. Един колега на 1-вата страница попита дали виенето наподобява "Blow Off" -Да подобно е !
5. Така и неразбрах с каква друга турбина мога да я заменя от 330/183кс или от 525/146кс. ,или пък друга и какви главоболия/резултати мога да си докарам
6. Чух ,че може да няма никакъв проблем със самото Турбо -просто да има скъсани маркучи на вакума и оттам да стават неуредиците в работата му или проблем с "електромагнитен клапън" (моля за пояснение за 2-рото) :dunno: или пък звука да си го е имало ,а нали меката в-ка да е отишла и просто сега да може да се чува :dunno:

Надявам се не съм прекалил с писането :oops: ,надявам се някой да може да помогне , благодаря предварително :bowdown:
:duel:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 10 Май 2010, 17:44

:mhihi: я иди на сервиз и остави тази работа с помоща... аз до сега ако беше моята кола тия неща 10 пъти да бях ги проверил дали работят както трябва- това е елементарно поне и не трябва подемник или канал
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 2000г.

Мнение от gocho_ » 12 Май 2010, 17:21

LUCIFER'S написа::mhihi: я иди на сервиз и остави тази работа с помоща... аз до сега ако беше моята кола тия неща 10 пъти да бях ги проверил дали работят както трябва- това е елементарно поне и не трябва подемник или канал

:roll: кое по-точно

Неска , Утре , именни дни .... се време няма да я забия да стои в сервиза
(чакам да гръмне :mhihi: )..

.. Вчера се ядосах ... вдигнах капака ... разкачих корите и някой друг маркуч и установих ,че духа/пуши от връзката м/у колектора и празния кюнец на 1-вия катализатор (демек от фланеца - там беше разкачано ,когато махах катализаторите и явно не е било затегнато добре и от вибрацийте се е отворило) ,дано тва да е проблема -малкия дявол да излезе :lalala:

А! някой да каже тоя клапан за променлива геометрия ли е (мотора е 136кс.)?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
:duel:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535D 2012

Мнение от skp » 13 Май 2010, 23:12

Това е проблема колега, не се притеснявай повече :). Турбото си ти е наред. Иначе, да това е клапана, който управлява геометрията на турбината.

ПредишнаСледваща

Назад към E46